Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner (budżet max 1700 zł)

coyote333

Rekomendowane odpowiedzi

Mój stary amplituner YAMAHA RX-V496 RDS dziwnie się zachowuje. Zanika i pojawia się

dźwięk w lewym głośniku. Sprzęt ma już prawie 10 lat, więc pewnie trzeba myśleć powoli

o zakupie nowego. Proszę o pomoc w wyborze. Budżet do 1700 zł,

będzie służył pół na pół do słuchania audio 2.0 z odtwarzacza i 5.1 z odtwarzacza bluray.

YAMAHA służyła mi prawie 10 lat, między czasie nie interesowałem się tematem więc jestem

"zielony" w tym temacie. Będę bardzo wdzięczny za jakieś sugestie. DENON, ONKYO, PIOONER ...

niektóre z nich mają wbudowane WIFI. Co o tym myślicie.

Pozdrawiam.

Proponuję Pioneera VSX 922,testuję od kilku dni i coraz bardziej mi się podoba,nie ma co prawda wbudowanego wi-fi ale chyba wszystko inne co powinien posiadać dzisiaj amplituner.

Zastąpił wysłużoną Kodę,która ciągle ma się dobrze i szczerze mówiąc to rozwala tego pionka mocą-900W przy 7 kanałach,,ale nie o to tu chodzi..

Pionner ma wszystkie chyba dekodery i dobry system autokalibracji i nawet nieźle jak na ampli gra w stereo.

Witaj,

podaj proszę następujące informacje:

- jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe,

- z jakimi kolumnami będzie współpracował nowy amplituner,

- jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz,

- czy podobało Ci się brzmienie Twojego starego amplitunera Yamaha, czy ewentualnie chciałbyś coś zmienić

Dopiero mając powyższe informacje będę w stanie zaproponować konkretne rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Szczerze mówiąc, jeżeli już autor wątku byłby w stanie dołożyć do zakupu, to nie widzę aktualnie żadnej większej konkurencji dla Onkyo 515.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Informacje:

- jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe - część salonu około 20 m2

- z jakimi kolumnami będzie współpracował nowy amplituner, - fronty B&W 602, Subwoofer KODA SW 1000, surroundy i centralny ELTAX.

- jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz - Rock (progresywny, artrock, hardrock, metal, sporo koncertów na bluray)

- czy podobało Ci się brzmienie Twojego starego amplitunera Yamaha, czy ewentualnie chciałbyś coś zmienić: w sumie nie miałem zastrzeżeń, z subwooferem KODA fajnie brzmiało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj link do zdjęcia z układem salonu w domu, który będzie jednocześnie pomieszczeniem odsłuchowym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

673 jest wyższej klasy niz 515

Jednakże gra o 3 klasy niżej ;) W razie czego z przyjemnością udowodnię podczas odsłuchu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.