Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy NOS

Pedros

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ten "szajs" jak dla mnie lepiej brzmi niż 6p14p, a z tym już nic nie zrobisz. Na szczęście wszystko jest lepsze niż malowany szrot, jaki zalewa ebay i nie tylko.

Jakie konkretnie 6P14P miałeś i testowałeś?

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2768856
Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Ale ten "szajs" jak dla mnie lepiej brzmi niż 6p14p, a z tym już nic nie zrobisz. Na szczęście wszystko jest lepsze niż malowany szrot, jaki zalewa ebay i nie tylko.

Jak Ci się Twoje lampy podobają, to słuchaj i ciesz się muzyką, a nie nachalnie przekonuj innych do tego chińskiego szajsu.

Żeby było jasne, nie mam żadnych uprzedzeń do chińskich lamp z bieżącej produkcji ale dzisiaj produkowany jest niestety sam szajs. Jak tylko pojawią się jakieś dobre chińskie lampy z bieżącej produkcji, to na pewno je kupię i będę chwalił.

Co do "malowanych szrotów" z ebay'a, to nic na ten temat nie wiem. Jak do tej pory nic takiego mnie nie spotkało, a tutaj na forum możesz znaleźć wiele porad jak i gdzie kupować lampy ze starej produkcji, aby zminimalizować ryzyko. Ja kupuję u sprawdzonego dostawcy ze Stanów i jeszcze ani razu się nie naciąłem na jego lampy..

PZDR

.

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2768860

Jak Ci się Twoje lampy podobają, to słuchaj i ciesz się muzyką, a nie nachalnie przekonuj innych do tego chińskiego szajsu.

Jak Ci się Twoje lampy podobają, to słuchaj i ciesz się muzyką, a nie nachalnie przekonuj innych do tego szrotowatego szajsu.

Oto twój poziom "rozmowy". Dlatego nie traktuję cię poważnie.

Jakie konkretnie 6P14P miałeś i testowałeś?

Dwa kwartety: k i ew. Jak mówię, świetne lampy. ALE MNIE SIĘ PODOBA BRZMIENIE INNYCH. Mam nadzieję, że to jest jasne.

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2768879
Gość StaryM

(Konto usunięte)

a nie nachalnie przekonuj innych do tego chińskiego szajsu.

Przesada. Sam nie wiesz ile łykasz w życiu chińskiego "szajsu" na każdym kroku. Pomijając już to, że twoje NOSy też czasem mogą być chińskim "szajsem". Trochę umiaru.

Jak tylko pojawią się jakieś dobre chińskie lampy z bieżącej produkcji, to na pewno je kupię i będę chwalił.

Mój dziadek był strasznym pantoflarzem. Ale raz się wkurzył i krzyknął do babci: Czemu ty nigdy nikomu nie przyznasz racji!?

Na to babcia: Ależ przyznam, jeśli ktoś będzie miał rację. Tylko się jeszcze tak nie zdarzyło.

Podobieństwa do twojej wypowiedzi nie są przypadkowe, ani zamierzone, lecz po prostu nieuniknione. ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2768889

To nie wątek o telewizorach, a o lampach Kolego, a jeżeli chodzi o sowieckie lampy z czasów CCCP to wiele osób wybiera znacznie tańsze 6n2p lub 6p14p w miejsce nieco droższych nosów 12AX7/EL84 i cieszy się brzmieniem znacznie lepszym niż brzmienie obecnej chińszczyzny.

PZDR

Byc moze nie ale obrazuje to na jakim poziomie byl przemysl elektroniczny naszego wschodniego sasiada. A tak nawiasem mowiac konstrukcja lampy jest prosta jak budowa cepa (no prawie). Jedynymi przeszkodami obecnie jest rynek zbytu i oplacalnosc produkcji. Wg dzisiejszych kryteriow powinni produkowac rownie dobre lampy co dawniej.

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2768907
Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Przesada. Sam nie wiesz ile łykasz w życiu chińskiego "szajsu" na każdym kroku. Pomijając już to, że twoje NOSy też czasem mogą być chińskim "szajsem". Trochę umiaru.

Mój dziadek był strasznym pantoflarzem. Ale raz się wkurzył i krzyknął do babci: Czemu ty nigdy nikomu nie przyznasz racji!?

Na to babcia: Ależ przyznam, jeśli ktoś będzie miał rację. Tylko się jeszcze tak nie zdarzyło.

Podobieństwa do twojej wypowiedzi nie są przypadkowe, ani zamierzone, lecz po prostu nieuniknione. ;)

Szkoda, że nie zauważasz tego u kolegi Szub, który powtarza te swoje hasła reklamowe do upadłego i jemu takich rzeczy nie wypisujesz.

Wysil się trochę i sprawdź w ilu wątkach pojawia się jego nachalna reklama chińskich lamp i jak konsekwentnie stara się utrwalić wszystkim Forumowiczom swój przekaz ("... to najlepsze lampy z bieżącej produkcji ..."; " ... NOSy są świetne ale ich nie ma ..."). Nie razi to Ciebie? To ciekawe.

Widzę też, że Kolega StaryM to taki trochę filozof, czyli "... nie krytykuj chińskich lamp, bo używasz wiele innych chińskich produktów". To też interesujący argument ale ... nie dla mnie.

PZDR

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769048

Takie mam w tej chwili (dwa kwartety):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może są lepsze? To chętnie bym kupił, bo są świetne.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769428

Przesłuchanie?

O widzę, że oburzają cię takie pytania???

A jeszcze całkiem niedawno występowałeś w roli śledczego i nie przeszkadzało ci to.

Przypominam, gdybyś miał zbyt krótką pamięć:

Ukryta Zawartość

"

Napisano 07.03.2013 - 20:16 #36

Napisano 07.03.2013 - 23:16 #41

Napisano 09.03.2013 - 17:00 #48

A ty, (...), jesteś właścicielem czego? Na czym słuchasz? Jakie konkretnie lampy Psvane miałeś? Do jakich i ilu je porównywałeś? Jak długo trwały twoje testy lamp Psvane? Czy twój Yaqin brzmiał lepiej, czy gorzej? Który model Yaqina posiadasz? Na jakich kolumnach testowałeś Psvane? Jakiego używasz źródła? Odpowiesz, czy dalej będziesz uprawiał trolling w sprawie najlepszych lamp z bieżącej produkcji, czyli Psvane?

"

Zen_66

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769443

Takie mam w tej chwili (dwa kwartety):

Ukryta Zawartość

Może są lepsze? To chętnie bym kupił, bo są świetne.

Pokazałeś -EW, a gdzie K? :)

Poszykałbym starszych roczników.

Jakie parametry mają Twoje egzemplarze?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769472

Poszykałbym starszych roczników.

Jakie parametry mają Twoje egzemplarze?

Nie mam już k. A te ew mają parametry dobre (nie mam miernika, nie mierzę, sprzedawca mierzył i było ok). To dobre lampy, bardzo je lubię, jednak brzmienie Psvane o wiele bardziej mi odpowiada. Używam Lebena, który oryginalnie miał Sovteki (wcale nie takie złe). Nowe Gold-Liony są marne i przy tych rosyjskich i przy Psvane. Oczywiście, Amperex, TFK, SQ by mnie na pewno powaliły, ale chwilowo jestem szczęśliwym posiadaczem "chińskiego badziewia" i gra mi pięknie.

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769546

to są EW a nie ER?

bo -K to tylko tu

Ukryta Zawartość

ale i tak do "szrotów" Mullarda i baaardzo daleko

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2769565
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 20 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 20 Marca 2013 - nie na temat

Tak, moczarku, cudo techniki lampowej. Cuuuudooo!

SzuB

pierwsza i ostatnia prośba bo trwa to juz pare dni

przestajesz obrażliwie zaczepiac mamela

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

spokojnie droga moderacjo, wszystko pod kontrolą

śniegi stopnieją, gumy napompuję, odnajdę szczyla i wp***dol pewny

w lampe :))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

SzuB

pierwsza i ostatnia prośba bo trwa to juz pare dni

przestajesz obrażliwie zaczepiac mamela

Ok, ale vice versa.

PS "moczarek" nie jest obraźliwy dla mamela; zdaje się, że sam postać, jaka się tam kryje, uwzględnia w swoim światopoglądzie: przyznał to w "dyskusji", której już nie ma na forum. Jednak tu i teraz obiecuję nie zauważać tego pana. Dla mnie on na forum nie istnieje. Czy to jest dla ciebie, cir, wystarczająca deklaracja? A jego odpowiedź na twoją uwagę - godna pozazdroszczenia. Pozdrowienia.

Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Zablokować buraka albo wyrzucić z forum, bo klepie na okrągło jedno i to samo, czyli:

" ... prawdopodobnie najlepsze lampy z bieżącej produkcji ..." oraz

".... NOS są świetne ale ich nie ma obecnie ..."

Przez rok z małym kawałkiem naklepał prawie 3k wpisów i ciągle jedno i to samo, nie mówiąc o obrażaniu ludzi w różnych sytuacjach.

PZDR

cir, jak zareagujesz na tego "buraka" pod moim adresem oraz insynuuacje? Może publicznie przywołasz panią maszę do porządku w sprawie nierobienia osobistych i obraźliwych wycieczek pod moim adresem? Co to w ogóle za tekst? Jakim prawem te kłamstwa?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

SzuB, mógłbyś nicki dokładnie pisać (zwłaszcza w kontekście zadymy) bo bardzo bym nie chciał ani dostać odłamkiem ani być źle skojarzonym?

:)

SzuB, mógłbyś nicki dokładnie pisać (zwłaszcza w kontekście zadymy) bo bardzo bym nie chciał ani dostać odłamkiem ani być źle skojarzonym?

Oczywiście, ale w tym wypadku wiadomo o kogo chodzi. Przecież ty nie zachowujesz się po chamsku, tylko ja wobec mamela, a masza_ck wobec mnie.

Witam jestem początkującym lampowcem i mogę tylko napisać , że u mnie 12ax7 psvane pokonało raytheon baldwin a z kolei 12at7 psvane przegrało z telefunkenem .zrozumiałem że trzeba słuchać a lampa to własnie umożliwiaTe parę słów postanowiłem napisać bo moze komuś się przyda kolejna opinia

.

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2770590
Gość masza_ck

(Konto usunięte)

To oczywiste, bo psvane to przecież:

"... probably the best beer in the World ..." a

"... NOSy są świetne ale chyba (?) już nie istnieją ..."

a przynajmniej tak twierdzą różni Chińczycy, którzy pojawili się forach audio (lub ich przedstawiciele).

PZDR

P.S.

A nasz lokalny Chińczyk zauważa tylko to co chce zauważyć !

https://www.audiostereo.pl/topic/101914-lampy-nos/page/3/#findComment-2770891
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.