Skocz do zawartości
IGNORED

Półka na ścianę

jaromir

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Widzę, że grajków nas tu cała masa;)

Czerwoną miałem identyczną, też podróbę, bo fender za drogi był.

A na basie te grałem.

Końiec ot.

Witam i pozdrawiam bratnią duszę :) Szklaneczka ode mnie.

Szkoda że u mnie to przeszłość, fajnie było się spotkać z chłopakami, i coś pobżdąkać.

Chba teraz bym musiał się uczyć na nowo.Szarp te struny, dopuki możesz, fajna sprawa.

Pozdr.

Kiza, tego siępodobno nie zapomina :) Szklaneczka!

----------

Półka półką. Duża masa własna półki to dobra rzecz. Ma znaczenie. Jednak nie wszyscy o tym wiedzą, a część ludzi nie może sobie na to pozwolić.

Mnie marzy się coś takiego. Gdybym miał 3 i pół patyka, to brałbym w ciemno. Choć żona wyrzuciłaby mnie pewnie z tym granitem z domu ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Taki stolik to sobie mozesz sam zrobic 3 razy taniej, albo i cztery. Robisz u kamieniarza 4 plyty z dziurami powiedzmy za ok 500zl. Potem zostaje kwestia nóżek, tzreba by bylo cos wykombinowac. Do tego kolce z ladnymi podkladkami i masz stolik Hi-End za 3500zl.

?👈

• Redaktorzy

Myślałem o tym. Płyty rzeczywiście kamieniarz zrobi bez problemu. Części stalowe to w sumie pryszcz dla tokarza i szlifierza. Najdroższy materiał, bo ptrzebabyłoby to robić z pełnych prętów okragłych (wałków) stalowych. A one swoja ważą. Na koniec mozna by było pochromować lub wykonać nóżki ze stali kwasoodporej (nierdzewki). Poskręcać wszystko do kupy. Pracuję w takiej firmie, jednak nie mogę zrobić nic dla siebie. Przecież nie wyniosę gotowych komponentów.

A zlecanie takich usług na zewnątrz też zrobi koszty. Kamieniarzowi 500zł. Ślusarzom narzędziowym kolejne 500zł za obróbkę. Wiadomo, że do 3500zł jeszcze daleko, ale nawet na te 1000zł też mnie nie stać. Zresztą wolałbym te 1000zł wpakować w lepszy wzmacniacz lub płyty, bo bardziej meloman jestem niż ortodoksyjny audiofil ;)

Nie musisz dawac grubych nozek. Mozna z jakiejs rurki aluminiowej i w to powkrecac normalne kolumnowe kolce za pare zlotych i to wszystko pomalowac jakims sprayem plus lakier. Ten ze zdjecia tez ma malowane nogi zwyklym srebrolem.

?👈

• Redaktorzy

No, żeby w taką aluminiową rurę wkręcić kolce tej wielkości co na zdjęciu, to trzebaby tę rurę aluminiową nagwintować od środka. A to już koszty, bo gwintownik tej średnicy jest drogi. Chyba że toczyć gwint w rurze na tokarce. Generalnie taki design jak na zdjęciu mi się podoba. Mogi powinny być grube i solidne. Ale masz rację, że można to dużo taniej samemu zorganizować.

Takich kolcow jak na foto nigdzie nie widzialem. Mozna dac zwykle, efekt wizualny moze nie taki spektakularny, ale zadanie takie same. Ewentualnie mozna taka aluminiowa rurke stoczyc na storzek. W plycie dac malutkie zaglebienia zeby nic sie nie przesuwalo. Chyba najtansza linia oporu. Zadnych kolcow, podkladek, a efekt tez by byl swietny.

?👈

<br />Mnie marzy się coś takiego. Gdybym miał 3 i pół patyka, to brałbym w ciemno. Choć żona wyrzuciłaby mnie pewnie z tym granitem z domu ;)<br /><br />

Dobrze, że zwróciłeś uwagę na ten aspekt sprawy. Kiedyś moja żona kazała mi natychmiast wyrzucić z domu stolik, który świeżo zakupiłem.

Odpuściła dopiero kiedy powiedziałem, że waży 120 kg i że nie zdradzę nazwisk dwóch sąsiadów, którzy pomogli mi go wnieść.

Trochę się przyzwyczaiła ale jak przyjdą znajomi to nadal opowiada, że ten nagrobek to mój pomysł i ona go z trudem toleruje.

Kiza mógłby długo mówić jak waga stolika wpływa na sprzężenia ale dla mnie najważniejszą jego zaletą jest, że żona nie da rady się go pozbyć pod moją nieobecność.

Kiza mógłby długo mówić jak waga stolika wpływa na sprzężenia ale dla mnie najważniejszą jego zaletą jest, że żona nie da rady się go pozbyć pod moją nieobecność.

Gorzej jak poprosi sąsiada by pomógł ;)

Powrót po dłuższej przerwie...

Gorzej jak poprosi sąsiada by pomógł ;)

Drobna kobieta i sąsiad to trochę za małe siły i środki aby wywalić 120 kg mebel.

Chyba że sugerujesz coś innego - przemyślę tą sugestię.

Drobna kobieta i sąsiad to trochę za małe siły i środki aby wywalić 120 kg mebel.

Chyba że sugerujesz coś innego - przemyślę tą sugestię.

Jarula, podaj namiary, chętnie Ci ten stolik wyniosę, nie kiniecznie z pomocą Żony.

Atmosfera w domu się poprawi, i klocki będą fajnie wyglądać bez tych płyt grobowych.

Żartuję oczywiście, nie daj się go pozbyć.W poniedziałek testowałem przez 2h,

ATC scm 40, z Yamahami, wbrew wsztstkim opinią, "to zestawienie, nie ma prawa zagrać",

moim zdaniem zagrało.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Jarula, podaj namiary, chętnie Ci ten stolik wyniosę, nie kiniecznie z pomocą Żony.

Atmosfera w domu się poprawi, i klocki będą fajnie wyglądać bez tych płyt grobowych.

Żartuję oczywiście, nie daj się go pozbyć.W poniedziałek testowałem przez 2h,

ATC scm 40, z Yamahami, wbrew wsztstkim opinią, "to zestawienie, nie ma prawa zagrać",

moim zdaniem zagrało.Pozdr.

Nie dam Ci adresu bo jak będziesz miał do wyboru stolik 120 kg lub moją żonę 60 kg to obawiam się, że pójdziesz na łatwiznę a mi zostaną tylko płyty nagrobkowe na stare lata.

• Redaktorzy

Nie dam Ci adresu bo jak będziesz miał do wyboru stolik 120 kg lub moją żonę 60 kg to obawiam się, że pójdziesz na łatwiznę a mi zostaną tylko płyty nagrobkowe na stare lata.

Dobre! :D Szklaneczka!

Przeceniaż moje możliwości, dlatego tak lubię płyty nagrobkowe.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ciekawa ta półka, wysłałem zdjęcie do kamieniarza, zobaczę na ile wyceni wykonanie.

Mozna zrobic z tradycyjnych prostokatow. Tamte sa jakies dziwen i policzy od groma wiecej. Cena zalezy tez od kamienia i jego grubosci.

?👈

Gdybym miał 3 i pół patyka, to brałbym w ciemno. Choć żona wyrzuciłaby mnie pewnie z tym granitem z domu ;)

A mojej żonie się nawet podoba, ale chciała by kolor piaskowy.

Audio philar

Słucham muzyki - nie sprzętu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.