Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki w pracy- co wybrać?

macius_d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie :-)

Poszukuję słuchawek do pracy które mógłbym podłączyć do komputera/laptopa w grę wchodzi również zakup dodatkowego wzmacniacza z przetwornikiem (preferowany wejście coax lub optyk ewentualnie usb).

Słuchawki powinny być otwarte, żeby docierały do mnie bodźce ze świata zewnętrznego, ich dźwięk był nie męczący, przyjemny dla ucha- muzykalny. Ponadto chciałbym by słuchawki były wygodne podczas używania.

Gatunki muzyczne które były by przesłuchiwane można powiedzieć że lubię cięższe granie jednak słucham wszystko w zależności od nastroju poza rapem i popem.

Muzyka może pochodzić z różnego rodzaju steamu, pamięci przenośnej, ewentualnie ipoda (itunes lub wyjście słuchawkowe)

Co do zakładanego budżetu- powiedzmy że maks 400-800 zł jednak podkreślam żeby mieć na uwadze fakt, że to są słuchawki do pracy przez co preferowałbym jak najmniejszy wydatek.

W "oko" wpadły mi słuchawki Grado sr60-80, akg k142hd, Sennheiser HD 239 niestety nie mam możliwości samodzielnego odsłuchu a nie chce wodzić sklepy wysyłkowe za nos i zamawiać i odsyłać- by to ograniczyć do minimum proszę o radę i z góry dziękuję za radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/101941-s%C5%82uchawki-w-pracy-co-wybra%C4%87/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zwróciłbym uwagę na słuchawki Grado SR-60 lub model wyższy SR-80 (bardziej rozdzielcze, szczegółowe). Do tego przetwornik USB DAC NuForce uDac-2, który idealnie brzmieniowo będzie współpracował z Grado, stworzą duet idealny do długotrwałych odsłuchów. Przetwornik łączysz z komputerem poprzez złącze USB, komputer widzi przetwornik jako zewnętrzną kartę muzyczną. Odtwarzając muzykę za pomocą bezpłatnego programu foobar2000 uzyskasz naprawdę wysoką jakość dźwięku.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównania do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Grado zagra także dobrze zasilane z urządzeń przenośnych, natomiast przy wzmacniaczu po prostu wykorzystasz pełne możliwości jakościowe słuchawek.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wszystkie wymagania spełnia Koss Porta Pro muzykalne, lekkie, wygodne, niemęczące, otwarte. U mnie w robocie z 5 osób na nich jedzie i sprawdzają się w takich warunkach jak opisałeś doskonale i nie kosztują 800

z tego co widzę masz zamiar słuchać głównie muzyki stratnej stąd polecam Audio-Technica TAD400

http://sklep.rms.pl/index.php?p11781,audio-technica-ath-tad400-athtad-400-sluchawki-przewodowe

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

ich dźwięk był nie męczący, przyjemny dla ucha- muzykalny

To na pewno nie Grado. Ta firma wogóle robi słaby sprzęt na dodatek rozpadający się często sam z siebie. Lepszą propozycją są w/w Kossy do których ja dorzucę UR40. Każde z nich pod każdym względem lepsze od Grado - nie tylko tych w/w.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

Ja w biurze uzywam Philipsa shp5401 zamiennie z AKG K300M.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Muszę przyznać ze Koss PortaPro były rozważane przeze mnie jednak coś (sam nie wiem co) mi w nich nie odpowiada.

Jest dużo opini, recenzji o Grado sr60 i wg opisów bardzo mi odpowiadają.

Jednak Audio-Technica TAD400 mnie zaintrygowały, jednak mógłby ktoś napisać coś jak one grają? I drugie pytanie czy uszy mocno się nie nagrzewają w tak dużych padach?

Muszę przyznać ze Koss PortaPro były rozważane przeze mnie jednak coś (sam nie wiem co) mi w nich nie odpowiada.

Jest dużo opini, recenzji o Grado sr60 i wg opisów bardzo mi odpowiadają.

Jednak Audio-Technica TAD400 mnie zaintrygowały, jednak mógłby ktoś napisać coś jak one grają? I drugie pytanie czy uszy mocno się nie nagrzewają w tak dużych padach?

Jest to model raczej mało popularny więc opinii też będzie mało, co do grzania uszu - są to słuchawki otwarte czyli ... zostaje tylko pytanie: jak grają...?

tak się stało że akurat mam uDac-2 i teraz pytanie co do tego lepiej zastosować?

Grado sr60 czy AT-TAD400 (interesuje mnie bardzo ich wygoda- ponieważ niby izolują od otoczenia mimo iż są otwarte- dla mnie to jest bardzo zastanawiające)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.