Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowy na forum więc witam wszystkich.

Kupiłem wzmak Onkyo A-9911 i Cd Onkyo DX-7711 i szukam do nich kolumn .

Myśle nad Canton Ergo 120DC , czy będą one dobre ?

Słucham prawie wszystkiego od Klasyki po Chillout i Jazz ,Pokój 25m2 .

Nie mam możliwości ich odsłuchu więc będę wdzięczny za pomoc .

Pozdrawiam

Witam serdecznie na forum,posiadam wzmacniacz onkyo integra a 8670 i chciałbym zakupić do niego głośniki,jedynie stereo mnie interesuje i tu pojawia się kłopot:) pokój mam ok 15 m2, podobają mi się dwa zestawy - jamo S606 oraz Taga Tav 906F , ma to być klasyczne stereo głównie do muzyki ale nie wykluczam też gier i filmów, upodobałem sobie te zestawy ze względu na osiągi ale i paczałem:) na wygląd gdyż s a raczej klasyczne i eleganckie zarazem,proszę o opinie, może może ktoś ma takowe i chciałby podzielić się swoimi wrażeniami. Pozdr

Witam.

Jestem byłym posiadaczem wymienionych kolumn Jamo, więc szczerze odradzam, sprzedałem je tak szybko jak tylko mogłem.

Przewijał się tu wcześniej temat kolumny Mission M71 super sprawa, jeśli mógłbym polecić to właśnie Mission. U mnie grały pod Rotel AMP i CD. Bardzo ostre wyraziste z głębokom basem. Cena na rynku wtórnym bardzo przystępna, warte każdej złotówki zapłaconej za nie,ale..... pozostaje to ale............... Nie są to kolumny dla audiofila (to tylko moje subiektywne zdanie) niestety przy dłuższym osdsłuchu są męczące za sprawą ostro wykrojonych dźwięków, strasznie sypią detalami i brak chyba troszkę średnicy. Bardzo przyzwoity design i rozmiary (nie jest to wielki kloc drewna( ładne kolumny)

Do gier, kina, super. Jeśli chodzi o muzykę to bardzo ciężko powiedzieć, można dobrze posłuchać, ale czasem trzeba wyłączyć dla świętego spokoju

Ja w tej chwili jestem posiadaczem BW DM602 S3 no i to jest troszkę inna bajka.

Nie jestem w stanie nic powiedzieć o Taga Tav 906F.

Pozdrawiam

i powodzenia

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Proszę was o pomoc w dobraniu konkretnych kolumn

- w zasobach posiadam wzmacniacz marki pioneer A-109, moc wyjściowa na kanał 40W - 8 ohm

- pokój około 15 m2

- lubię słuchać muzyki nocą do snu oraz dać vol. na maxa za dnia

- słucham pop, rock, dance, disco (czyli dynamicznie, koncertowo, z dobrym basem w granicach rozsądku)

kwota jaką mogę przeznaczyć to 600 zł

wielkość kolumn oraz sposób ustawienia lub montowania nie stanowi dla mnie większej różnicy, mogą być używane bądź nowe

poszukuję niedrogich kolumn do Denona PMA 350SE. W oko mi wpadły

- Tonsil Fenix Sat

- Monitor Audio 1310

- Quadral all-craft AC 2650

Te ostatnie trochę miejsca by zajęły. Nie mam możliwości odsłuchu żadnych z nich. Kwota którą dysponuję to około 300zł. Pokój około 15mk2, kolumny raczej podstawkowe. Muzyka reggae, pop , trochę elektroniki.

Nie, nie opłaca się. Lepiej zaprosić dziewczynę do kina i na lody za ta kasę. Lepszy efekt. !!!!

Powoli zastanawiam się dla kogo jest to forum....!!!!!

Edytowane przez Markus77

Witam

Poszukuje dobrych głośników 2.0 do komputera. Zależy mi na tym żeby bass nisko schodził i żeby był głęboki. Ogólnie słucham muzyki klubowej (dubstep,house,dnb) ale czasami też zdarzają się lekkie utwory gitarowe Ale czego ja oczekuje za 300 zł...

Aktualnie korzystam z głośników od wieży SONY :| i te kolumny posiadają płaski bass.Chcę to zmienić.

Posiadam kartę dźwiękowa ESI JULI@ a do tego wzmacniacz RENKFORCE SA 9120 więc dźwięk jakiś jest ;]

Dajcie jakieś propozycje z allegro. Zastanawiam się nad JVC S-P33.

Pamiętajcie,do 300 zł.

Jakie kolumny do takiego kompletu:

Końcówka mocy Toshiba SC 330

Przedwzmacniacz Toshiba SY 330

Tuner Toshiba ST 330

(wiem wiem stary)

ja mam podobny zestaw, tylko nr wyżej sc 530.

szukam czegoś do 800-100 zł, więc używki. kolumny podłogowe. ktoś wie coś na temat quadral shogun mkIV?

A co ty na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iambr

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

WItam dostałem od znajomego wzmacniacz Pioner Sa-606, wszytsko działa nic nie trzeszczy wiec ok teraz szukam jakis pudel do tego wzmaka ale nie bardzo sie na tym znam poszukuje czegos do 1000zł uzywka wiadomo , moze macie ochote luknac na allegro co tam obecnie nadaje sie do tego Pioneera i cos wmiare jakosciowo jak na te pieniadze oczywiscie. Pozdrawiam

Edytowane przez misiomor
połączenie tematów

Witam.Jestem tu dość nowy.Posiadam wzmacniacz harman/kardon pm635 i mam okazje zakupić kolumny tonsil samba 250(200zł).Czy to razem jakoś zagra.To mój pierwszy taki zestaw

Czy w dzisiejszych czasach te kolumny są cokolwiek warte w cenie do 1000 zł ?

Dane

Ogólny

Producent: Grundig

Model: Two Fine Arts

Budowlane: 1987 - 1989

Wyprodukowano w:

Kolor: czarny mahoń, lakier

Wymiary: 860 x 328 x 338 mm (WxSxG)

Waga:

Cena około: DM 2000 (para)

Specyfikacja

Wykonanie: 3-way, głośnik podłogowy

Podwozie:

Głośnik: 1x 165 mm

Średniotonowy: 1x 85 mm

Głośnik wysokotonowy: 1x 25 mm (kopułka)

Magazynowanie (ciągła / szczytowa): 100/150 watów

Wydajność:

Pasmo przenoszenia: 30 - 25.000 Hz

Przejściowe obszary: 1,000 / 2,800 Hz

Impedancja: 8 Ohm$(KGrHqNHJCEFCbSOBOWyBQsywD0ZZQ~~48_20.JPG

Edytowane przez Karol_Szymanowski

Dobre przetworniki (Vifa/Seas) topowe kolumny Grundiga z serii Fine Arts, pasujące do wzmaka A9009 i legendarnego CD9009.

Czy warto za 1000zł? Ciężko powiedzieć, pewnie mała cześć forumowiczów miała z nimi doczynienia.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Moim zdaniem cena 1000zł za kolumny co najmniej 23 letnie to lekka przesada. Za te pieniądze można już mieć całkiem fajne diy które moim zdaniem będzie grało zdecydowanie lepiej od tych kolumn

Szukam kolumn do ok. 400 zł. Nie mogą być za ciężkie bo będą na biurko(podstawkowe). Nie ukrywam że słucham muzyki elektronicznej i lubię dużo, mocnego basu. Pokój bodajże 12m2. Póki co podłącze je do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jakieś pomysły?

Ukryta Zawartość

Ja mam dla ciebie bardzo dobry pomysł. W audiosystemie się jeszcze ostały missiony m31i za 500 zł para na wyprzedaży. Nowe, w kartonikach.

Efektowne brzmienie, nasycone i pełne mięcha.

Pytanie co do głośników revox forum B. jeden głośnik jest walnięty - będzie to walor estetyczny czy też głośnik będzie grać nie czysto?

Wzmacniacz to Denon PMA 560, obecnie gra na takich cudach:

Ukryta Zawartość

MssGI.jpg

Ukryta Zawartość

Witam! Szukam kolumn podstawkowych, zależy mi na mocnym basie. Mam na to 400 zł, pokój ok. 12m2 nie pamiętam dokładnie. Podłącze je póki co do wieży Sony LBT A290 (Moc prawdopodobnie 60W). Myślałem nad

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może warto coś dołożyć. Ja swoją przygodę zaczynałem od takich:

Ukryta Zawartość

Wiem że przekracza założony budżet, ale warto. Świetne monitorki. Może gdzieś coś jeszcze utargujesz.

Ukryta Zawartość

Stanowczo za drogo, nawet nie mam tyle kasy. Jakieś inne propozycje z allegro?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może to?

Ukryta Zawartość

A jak myślisz poczuje ten bas?

Te kolumny na pewno nie zejdą zbyt nisko nie zostały do tego celu stworzone.Tak wogóle zależy ci tylko na basie?, a co z resztą pasma?

• Pokaż nowe odpowiedzi