Skocz do zawartości
IGNORED

system stereo do 2500 zł +- 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

S4Home dziękuję za odpowiedź.

Amplituner dostałem więc teraz pora dokupić kolumny... :)

1. Ten amp ma w opisie że: Moc wyjściowa stereo: 130 W (6 om) - to chyba nie tak słabo ?

2. Czy mój amp da radę w odpowiedni sposób napędzić te kolumny które poleciłeś Indiana Line Tesi 560?

3. Lub któreś z tych które ja zaproponowałem ?

(biorę pod uwagę magnaty bo mogę od tych cen dostać jeszcze spory rabat, poza tym słyszałem shadow 207 u znajomego i bardzo mi odpowiadały- stereo bez suba - tylko że były napędzane amplitunerem "sieciowym" za ok. 3 tyś. - znajomy ogólnie zachwalał modele magnata jeśli chodzi o stosunek jakość/cena...)

- dodam jeszcze że szukam nowych kolumn- gwarancja itp...

Pozdrawiam.

1. Nie chodzi o moc. Gdyż to parametr który w przypadku amplitunerow kina domowego nazwijmy to jest mocno nie pewny.

2. W odpowiedni nie. Ale i tak będą grały dobrze niestety to samo tyczy się linii shadow.

3. Od supreme rabatu już pewnie nie dostaniesz ceny są przycięte. Linia shadow faktycznie lepszą można uzyskać lepsze ceny. Napisz do nas o cene tych modeli i weźmiesz sobie je na testy do domu.

Pozdrawiam

Taaa Denon520bt to słaby amp av niestety. Z kolumn nowych to zwróć uwagę na Tannoy Revolution XT 6F lub Klipsch RP-250F czasami pokazują się też Heco MusicStyle900 używki w dobrych cenach jak i Melodika do 2400zł powinnieneś nowe kolumny podłogowe dostać bez problemu.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Bąki ale to dużo droższe modele niz to co kolega przewidział.

Kolumny do 2000 zł.

Używane heco 900 może do dostania ale nie podpisał bym ich pod x520 gdyż to kolumny które wymagają jednak mocniejszego klocka.

Witam Serdecznie :)

Pytanko takie mam - i nie śmiejcie się bo i tak muszę kupić i tak, obecne kable QED Ruby mam ale za krótkie :/ (dostałem):)

Więc tak - pytanie o kabelki - takczy inaczej muszę coś kupić, chciałbym coś lepszego, a jak nie ma w podobnej kasie, to kupie......to samo, tylko dłuższe :D na odsłuchy kabli za bardzo już czasu nie mam, więc......doradźcie :)

Reszta zestawu budżetowa czyli pioneer sx-n30 i monitor audio bronze 5, co mi się obecnie podoba - bardzo ładna góra i średnica (można by je jeszcze rozwinąć :), nie zależy mi zbytnio na wielkości basu, )

Z góry dziękuję

:)

Edytowane przez karsk
Witam Serdecznie :)

Pytanko takie mam - i nie śmiejcie się bo i tak muszę kupić i tak, obecne kable QED Ruby mam ale za krótkie :/ (dostałem):)

Więc tak - pytanie o kabelki - takczy inaczej muszę coś kupić, chciałbym coś lepszego, a jak nie ma w podobnej kasie, to kupie......to samo, tylko dłuższe :D na odsłuchy kabli za bardzo już czasu nie mam, więc......doradźcie :)

Reszta zestawu budżetowa czyli pioneer sx-n30 i monitor audio bronze 5, co mi się obecnie podoba - bardzo ładna góra i średnica (można by je jeszcze rozwinąć :), nie zależy mi zbytnio na wielkości basu, )

Z góry dziękuję

:)

Skoro Qed odpowiada to kup ten przewód z innych możesz spróbować AudioQuest FLX-SLiP, Melodika OFC Purple Rain

MDC2400 2 x 4,0 mm2, ja mam ten przewód i tylko zastanawiam się czy zworek nie zrobić np.z Supry.

Możesz zmienić na qed silver aniversary xt trochę inny kabel.

Albo zostać przy obecnym ruby.

Polecam także melodika i kimbera 4 pr. Bardzo dobry kabel.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) fajna okazja MA RS8 do stero super :) z ceny też pewnie da się coś urwać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam Wszystkich!

Potrzebuję pomocy/porady/informacji:

Szukam sprzętu do salonu ok 40m2. Muzyka hip hop, elektronika, rock. Budżet 3000 zł. Wiem, że to niewiele ale co zrobić...

Generalnie nie wiem od czego zacząć :)

CD + wzmacniacz + kolumny?

Dobrze żeby to to miało BT i USB + możliwość podłączenia gramofonu. Mogą być 2 opcje: nowe i używane

Pomóżcie proszę, bo szlag mnie trafi z tym co mam.....

edit.

może zrezygnować z CD i skupić się na wzmacniaczu i kolumnach?

Onkyo TX-8150 + no właśnie....??

Edytowane przez imbryk82

Witam,

chciałbym złożyć swój pierwszy zestaw stereo za +- 2500 zl.

Dodam że może być to używany sprzęt, ale rozważę każdą konfiguracje.

Mam kilka wymagań:

- chce odtwarzać cd

- fajnie jak byłby tuner

- możliwość podłączenia tv - tak aby można było oglądać filmy / grac na ps4

głośniki:

- nie mogą być podłogowe

- będą stały na komodzie miedzy nią a zawieszonym TV wiec mamy jakieś +/- 20 cm

Muzyka której głownie słucham to metal(death,black) hc/punk, czasem jakiś HH.

Pokój ma powierzchnie 25m2.

Z góry wszystkim dziękuje za porady

Pozdrawiam

imbryk82, czyli szukasz amplitunera. Wśród używanych możesz poszukać Onkyo 8050. Jeśli chodzi o nowe to świetną cenę ma model Pioneer SXN30. Dźwiękowo jest to urządzenie takie samo jak Onkyo 8150 a więcej możesz wrzucić do kolumn.

Jeśli chodzi o nowe to polecam Magnat Quantum 675, Indiana Line Tesi 560 czy Polk Audio T50.

Wśród używanych wybór nieco szerzy. Jaki dźwięk Cie interesuje? Potrzebujesz tego CD? Ile masz płyt?

lin, jeśli kolumny będą stały na komodzie to nie mogą być podłogowe. Sama nazwa temu zaprzecza. Nie gra to dobrze i wygląda śmiesznie.

Podłogowe na podłodze, podstawkowe mogą być na podstawkach komodach itp. Do 25m przemieszczenia potrzebujesz dużych podstawkowych. Lepiej sprawdziły by się podłogowe.

I w tej cenie + CD tylko sprzęt używany.

Amplituner Denon DRA700 + CD Rotela lub Onkyo i kolumny Elaca, Missiona czy starsze Dynaudio.

Pozostaje do dyspozycji.

lin, jeśli kolumny będą stały na komodzie to nie mogą być podłogowe. Sama nazwa temu zaprzecza. Nie gra to dobrze i wygląda śmiesznie.

Podłogowe na podłodze, podstawkowe mogą być na podstawkach komodach itp. Do 25m przemieszczenia potrzebujesz dużych podstawkowych. Lepiej sprawdziły by się podłogowe.

I w tej cenie + CD tylko sprzęt używany.

Amplituner Denon DRA700 + CD Rotela lub Onkyo i kolumny Elaca, Missiona czy starsze Dynaudio.

Pozostaje do dyspozycji.

dzięki za szybka odpowiedz.

Jeśli chciałbym zrezygnować z ampli i zostać tylko przy wzmacniaczu to w co uderzać ?

Poczytałem trochę i podobno jest wielka różnica miedzy ampli a wzmacniaczem.

Caly czas chodzi mi po głowie sprzęt Denona z racji tego ze "ładnie wygląda" i cieszy oko. Chcialbym cd i ampli/wzmacniacz z tej samej firmy zeby to jakos wygladalo. Yamaha trochę nie odrzuca.

Edytowane przez lin

dzięki za szybka odpowiedz.

Jeśli chciałbym zrezygnować z ampli i zostać tylko przy wzmacniaczu to w co uderzać ?

Poczytałem trochę i podobno jest wielka różnica miedzy ampli a wzmacniaczem.

Caly czas chodzi mi po głowie sprzęt Denona z racji tego ze "ładnie wygląda" i cieszy oko. Chcialbym cd i ampli/wzmacniacz z tej samej firmy zeby to jakos wygladalo. Yamaha trochę nie odrzuca.

Skoro Denon się podoba i tylko stereo to Denon pma720ae+dcd720ae+.....kolumny jakie Tobie się spodobają, z czasem Denon dnp730ae zakupisz i wieża stereo jak ta lala.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Skoro Denon się podoba i tylko stereo to Denon pma720ae+dcd720ae+.....kolumny jakie Tobie się spodobają, z czasem Denon dnp730ae zakupisz i wieża stereo jak ta lala.

pozostaje teraz opcja doboru do tego zestawu głośników - problemem jest to że nowe zestawy to około 2500 zl - a to moj max budżetowy. Zostaje zatem szukać okazji lub używki - zakładając że znajdę ten zestaw taniej powiedzmy 1700/1800 zl , jakie głośniki za 700 kupię aby fajnie grały z tym zestawem ?

Pozdrawiam

na start proponuję nowe ONKYO A9010 lub A9030 w cenie około 1200 zł za nówkę, i do tego monitorki TANNOY MERCURY 7.1, lub 7.2, powinieneś się zmieścić w budżecie.

dodatkowo ostatnio mi jeden ze znajomych pokazał ofertę jednego z dystybutorów na fajny MIDI system opierający się o jednostkę centralną ONKYO CS-765 i kolumny TANNOY ECLIPSE tylko nie pamiętam czy to było ECLIPSE 3 czy ECLIPSE 2, no ale cena za nowy taki secik około 2800 zł...

a ten amplitunerek 765 jest sieciowy, więc masz od razy funkcjonaloność 21- wieku ;P

poszperaj, może gdzieś uda Ci się namierzyć tą ofertę w alledrogo

Witam Wszystkich!

Potrzebuję pomocy/porady/informacji:

Szukam sprzętu do salonu ok 40m2. Muzyka hip hop, elektronika, rock. Budżet 3000 zł. Wiem, że to niewiele ale co zrobić...

Generalnie nie wiem od czego zacząć :)

CD + wzmacniacz + kolumny?

Dobrze żeby to to miało BT i USB + możliwość podłączenia gramofonu. Mogą być 2 opcje: nowe i używane

Pomóżcie proszę, bo szlag mnie trafi z tym co mam.....

edit.

może zrezygnować z CD i skupić się na wzmacniaczu i kolumnach?

Onkyo TX-8150 + no właśnie....??

to może rozważ tego 8150 z drugiej ręki i do tego jakieś nowe kolumny monitorowe jak np. TANNOY MERCURY 7.1 lub 7.2... czy Dali ?wtedy na pewno będziesz poniżej Twojego budżetu, a i system w miarę zacny;P ...

Gość rydz

(Konto usunięte)

pozostaje teraz opcja doboru do tego zestawu głośników - problemem jest to że nowe zestawy to około 2500 zl - a to moj max budżetowy. Zostaje zatem szukać okazji lub używki - zakładając że znajdę ten zestaw taniej powiedzmy 1700/1800 zl , jakie głośniki za 700 kupię aby fajnie grały z tym zestawem ?

Pozdrawiam

Facet ma dobre opinie , poniżej w linku sprzedaje wzmacniacz i tuner w ładnym stanie za przyzwoite pieniążki , dokupić do tego CD Denona , resztę okolo 1500pln przeznaczyć na kolumny .

http://allegro.pl/denon-pma-655-r-denon-tu-245-rds-nowsza-lini-i6760975053.html

Facet ma dobre opinie , poniżej w linku sprzedaje wzmacniacz i tuner w ładnym stanie za przyzwoite pieniążki , dokupić do tego CD Denona , resztę okolo 1500pln przeznaczyć na kolumny .

Ukryta Zawartość

ten 655 ma średnie opinie ,

zostanę raczej przy 720, zaciekawilo mnie jeszcze ONKYO A9010.

poszukiwanie głośników trwa :)

Czy szukać nowych czy używki tez wchodzą w grę ?

Ukryta Zawartość

Denon to tylko propozycja, byś musiał posłuchać ze swoją muzyką.

Jak nie boisz się kupować używek to mogą być kolumny takie, ja tam nie widzę problemu.

Edytowane przez BaliGdynia

Jeśli chcesz sprzęt nowy i podoba ci się Denon to masz model 720ae zarówno wzmacniacz jak i CD. Onkyo 9010 jest słabym modelem.

Proponował bym zastanowić się nad Pioneer a30 i do tego CD do kompletu.

Jeśli nas kolumny zostaje ci ok. 1800 zł to proponuję nowe magnat quantum 675.

W przypadku pytań lub wycen zapraszam.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich!

Przeglądam ten temat (i całą resztę internetu) od dobrych kilku dni i zamiast coś sobie znaleźć to jeszcze bardziej nie wiem na co się zdecydować, czy nawet od czego zacząć.

Od 4 lat używam Microlabów solo7c oraz przeróżnych słuchawek (Reloopy, Audiotechnica, Superluxy, AKG).

Mam trochę gotówki do przepuszczenia i chciałbym z Microlabów przejść na coś ambitniejszego.

Szukam nowego lub używanego zestawu typowo pod muzykę do 2500zł (max 3000 ale wolałbym się zmieścić w 2500).

Słucham głownie Rapu i muzyki elektronicznej, ale i Barry White się potrafi pojawić w repertuarze.

Muzyka głownie z komputera i płyt CD (mam ich na prawdę dużo).

Całość stać będzie w salonie 22 m2, typowy prostokąt 5.5x4.

Mieszkam w Poznaniu i na olx znalazłem Dali Concept 6 za 1000 zł z możliwością odsłuchu, ma to sens?

Może 720ae i polecane wyżej Magnat Quantum 675 albo jakiś NAD + wharfedale diamond 10.6?

Z góry bardzo dziękuje!

Cześć,

Dali Concept 6 za 1000 zł to dobra i bezpieczna opcja.

Quantum 675 gra nieco jaśniej, żywiej. Dali są cieplejsze.

Do dali na pewno nie możeszwziać mulistego Denona 720. Tu zalecany były nowszy Pioneer A30 lub coś ze starszych grajków Yamaha AX500. Wharfedale 10.6 mają świetny basik jednak do góry można się mocno doczepić. Jako pierwsze kolumny nie specjalnie polecane. Trzeba je wybierać raczej świadomie.

Co do CD to wybieraj wśród Pioneera, Rotela albo nie mocno starsze albo takie które mają opcje wymiany lasera.

W przypadku podłączenia do komputera potrzebny byłby Ci DAC, tu z używanymi ciężko. Nowy Cambridge Audio DAC100 to cena 560-660 zł. Poprawi on jednak znacząco odbiór.

w 3000 zł zmieścił byś się z DALI, Cambridgem, Pioneerem i zostanie na CD. Przeanalizuj co i gdzie rozłożyć budżet. Gdzie wybrać nowe gdzie używane i pozostaje do Twojej dyspozycji w przypadku pytań.

Pozdrawiam

Bardzo Ci dziękuję, po świętach podjadę posłuchać tych Dali i jeśli wszystko będzie ok, to je wezmę + A-30, poszukam CD tez od pioneera, DAC'a tydzien/dwa pozniej! Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za tak profesjonalną pomoc!

Panowie, do 2000-2500 zł (wzmacniacz+kolumny+CD) iść w nowe czy stare części? Słucham rapu, popu, elektroniki. Wyczytałem, że warto iść w Mission M34i, które znalazłem na Allegro za ok. 1000 zł. Za 1500 zł mam z kolei nowe Polk Audio T50, które w wielu miejscach się poleca. Które z nich będą lepszym wyborem? Chyba że w tej cenie znajdzie się coś lepszego? Pokój ma koło 20m2.

Panowie, do 2000-2500 zł (wzmacniacz+kolumny+CD) iść w nowe czy stare części? Słucham rapu, popu, elektroniki. Wyczytałem, że warto iść w Mission M34i, które znalazłem na Allegro za ok. 1000 zł. Za 1500 zł mam z kolei nowe Polk Audio T50, które w wielu miejscach się poleca. Które z nich będą lepszym wyborem? Chyba że w tej cenie znajdzie się coś lepszego? Pokój ma koło 20m2.

No raczej słabo będzie abyś NOWY wzmacniacz+cd+kolumny kupił, raczej używane :)

Nie będą.

Polk audio T50 to na prawdę dobre kolumny, ładne i realnie wycenione. Ale lepsze od missionow nie będą. Missiony zastąpił bym tylko klipsch f2 a do tego wzmacniacz pokroju Yamaha ax500 czy nawet ten nowy Pioneer a30.

Podjedz do nas na odsluch to zobaczysz i usłyszysz co nieco.

• Pokaż nowe odpowiedzi