Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki chlopaki za sugestie. nadal czekam na nastepne.

Tak owszem napisałem do 3k ale tez napisałem ze moze byc za mniejsza kase tzn 1k ktore tez da mi wystaczajaca moc.

Wiec jak narazie słyszałem o końcówce mocy,Technics,lampa lecz szkoda kasy ,Sanyo,

Wiec ok. Jeszcze jak mozecie dajcie dokladne modele ktore sugurujecie (przypominam ze jestem zielony)

Zapytaj autora filmiku pod co są jego GDN podłączone. Myślę, że gościu zna się w praktyce na rzeczy ;) Na pewno pomoże.

Swoją drogą, ale tam musi masakrować uszy (pomijając już głośność)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez karczka

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Witam wszystkich.

W poszukiwaniu taniego i dobrego wzmacniacza do gramofonu, natrafiłem na oto te forum, i liczę na pomoc w doborze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , który podałem zawiera aukcje używanego

sprzętu. Czy można coś wybrać z tej oferty? Proszę o poradę.

Adam

Ukryta Zawartość

Gość _avw_

(Konto usunięte)

następny doradca :) A wiesz że Zeusy ze wzgledu na swoją charakterytyke i łagodne wysokie lepiej brzmią przy małych poziomach głosności ?

Edytowane przez _avw_

to jakąś nową tubkę wymyślili, w dodatku za niewielkie pieniądze :)

tak na poważnie to może brzmią łagodniej, ale jedynie w stosunku do Altusów...

Gość rydz

(Konto usunięte)

następny doradca :) A wiesz że Zeusy ze wzgledu na swoją charakterytyke i łagodne wysokie lepiej brzmią przy małych poziomach głosności ?

A wiesz co to mnie obchodzi?!tyle co zeszłoroczny śnieg:)

Podałem dwa wzmacniacze z którymi Zeusy zagrają dobrze,bez względu na to czy będą grały cicho,czy głośno:)

Gość _avw_

(Konto usunięte)

A wiesz co to mnie obchodzi?!tyle co zeszłoroczny śnieg:)

Podałem dwa wzmacniacze z którymi Zeusy zagrają dobrze,bez względu na to czy będą grały cicho,czy głośno:)

Zagrają dobrze z kazdym wzmacniaczem który je wysteruje. A jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie udzielaj porad w Internecie i nie pisz pierdół.

to jakąś nową tubkę wymyślili, w dodatku za niewielkie pieniądze :)

tak na poważnie to może brzmią łagodniej, ale jedynie w stosunku do Altusów...

Brzmia łagodnie nie ważne czy w stosunku czy bez stosunku, jak na głosnik tubowy nawet w porównnaiu z WLM DIVA. A ponieważ mają dół na charakterystyce w miejscu pasma które odpowiada za wrażenia metaliczności i ostrości więc daja się poprawnie słuchać cicho. Jak brzmią w dyskotece to nie wiem bo nie miałem okazji słyszeć ich w takiej roli.

Więc mondrołki najpierw do laryngologa uszy przemyć, potem idźcie posłuchać kolumn na temat których sie wypowiadacie.

bardzo dobry wybor,te kolumny sa obiektem pozadania nie jednego muzykanta melomana,noga sama chodzi w rytm muzyki,prawdziwy klasyczny tonsil w nowym wydaniu,nie jakies tam fiesty czy siesty kiepskie kopie kopia zachodnich,tymi kolumnami tonsil moze cos zawojuje,a wzmacniacz to penie mocny jakis tranzystor bo lampa nie uciagnie

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zagrają dobrze z kazdym wzmacniaczem który je wysteruje. A jak nie masz pojęcia o czym piszesz to nie udzielaj porad w Internecie i nie pisz pierdół.

Brzmia łagodnie nie ważne czy w stosunku czy bez stosunku, jak na głosnik tubowy nawet w porównnaiu z WLM DIVA. A ponieważ mają dół na charakterystyce w miejscu pasma które odpowiada za wrażenia metaliczności i ostrości więc daja się poprawnie słuchać cicho. Jak brzmią w dyskotece to nie wiem bo nie miałem okazji słyszeć ich w takiej roli.

Więc mondrołki najpierw do laryngologa uszy przemyć, potem idźcie posłuchać kolumn na temat których sie wypowiadacie.

Słuchaj mądralo jeden,właśnie TE WZMACNIACZE nadają się wyśmienicie do wysterowania ZEUSÓW!

Edytowane przez rydz
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tu nie chodzi o mądrowanie, a o jakis osobisty stosunek avw do Tonsila. To mu nie pozwala usłyszeć w dużo większym stopniu jak kilogramy miodu w uszach.

Bezczelnie zareklamuję swoją aukcję:

Ukryta Zawartość

Komplet Zeusy + T.amp = sąsiedzi cię znienawidzą, a rodzina wyrzeknie...

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Stara końcówka estradowa nada się idealnie, np. taka P2200:

$(KGrHqN,!iEE1K774kb8BNYZ1Ih6Ew~~_1.JPG

2x240W przy 8Ohm i koło 340W na kanał przy 4Ohm.

Mam taką w połączeniu z NS-1000M jest zadziwiająco dobra, na tyle żeby odstawić B-2 w kąt. Głównie dlatego że to zwykły wzmacniacz Hi-Fi aadaptowany do użytku w studiu czy na estradzie.

Warto też poszukać PC2002, to wzmocniona wersja legendarnej M-2.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość _avw_

(Konto usunięte)

"Jakiś osobisty stosunek" to mam do mądrołków internetowych - dokładniej nazywa się to uczulenie, bo akurat kolumn Tonsila nie uzywam i nigdy nie uzywałem. Zanim zaczniecie radzić i pisac jkieś banialuki na temat to przynajmniej posłuchajcie.

Do zeusów wystarczy KAŻDY wzmacniacz który go wysteruje. Nawet jak będzie miał 30W o ile nie ma potrzeby nagłośnić 100m2 do potańcówki, to tez zagra dobrze (oczywiście mocniejszy nie zaszkodzi, a zawsze jest szansa że bedzie dawał większy prąd niż słabszy). Tych zestawów mozna słuchac na małych głośnościach i nic z przekazu nie znika, bo niskie tony w szerokim zakresie i wysokie na skraju są w nich tak podbite że po ściszeniu nadal mamy efekt jak z loudnes. Kolega nie napisał do czego tych Zeusów chce uzywać, więc zakładam ze do zwykłego słuchania, a nie zagłuszania sąsiadów.

I nic tam mie kłuje w uszy i nie dzwoni, chyba że komuś na widok wielkiej tuby Eminence. Wysokie tony są wyjatkowo delikatne.

Bezczelnie zareklamuję swoją aukcję:

http://allegro.pl/the-t-amp-ta2400-mk-x-stan-idealny-jak-nowy-i1930864018.html

Komplet Zeusy + T.amp = sąsiedzi cię znienawidzą, a rodzina wyrzeknie...

Z T.ampem za tę cenę? Rodzina wydziedziczy ale będziesz miał swiadomosć że nabyłeś porządny sprzet zamiast jakiegos plumkającego audiofilskiego gówienka na lampach ;)

Yamaha Czołgisty też dobra rzecz, przynajmniej robi powazne wzmacniacze do wzmacniania a nie kasowania pieniędzy od pasjonatów po lekturze kolorowej prasy branżowej.

Edytowane przez _avw_

Tych zestawów mozna słuchac na małych głośnościach i nic z przekazu nie znika, bo niskie tony w szerokim zakresie i wysokie na skraju są w nich tak podbite że po ściszeniu nadal mamy efekt jak z loudnes. .

To nie lepiej kupic normalne kolumny i wzmacniacz z loudness, ktory w sumie uwazam za zbedny i ktory wiecej psuje niz poprawia.

?👈

Gość _avw_

(Konto usunięte)

To nie lepiej kupic normalne kolumny i wzmacniacz z loudness, ktory w sumie uwazam za zbedny i ktory wiecej psuje niz poprawia.

Oczywiście że lepiej. Jjeszcze lepiej kupić normalne kolumny i wzmacniacz bez loudness, który więcej psuje niż poprawia.

Ale kolega pyta o wzmacniacz do Zeusów. Widocznie się uparł i nawet chciał jakąś lampą go napędzać. Swoją droga lampa może być do nich ciekawym wyborem, tylko trzeba szukać raczej w czyms starym ze względu na nieorzeczne ich ceny.

Witam jestem tu nowy ale już swoją wiedze mam. Chciałbym kupić wzmacniacz tak do 300-350zł, bedzie mi służył do monitorów zbudowanych na STX GDN 14-100-8 SCX i GDWK 10-200-8 PJ. Licze na waszą pomoc. Z góry dziękuję.

Czesc, poprzegladalem dosyc solidnie ten temat, ale mimo to dalej mam spore problemy. Zatem chcialem prosic o pomoc w dobraniu sprzetu. Przejde wiec do sedna sprawy.

Budzet niestety skromny, fajnie byloby sie zamknac w 500-600zl ewentualnie nieznacznie go przekroczyc, z tym ze niestety musi to starczyc na wzmacniacz + glosniki. Pokoj okolo 10m^2-2,5x4m. Muzyka ktorej slucham to glownie rock/pop, wszystko podlaczone bedzie oczywiscie po komputer.

Po tak skromnym budzecie nie spodziewam sie cudow, ale fajnie by bylo posluchac muzyki w miare normalnych warunkach. Prosze o pomoc bo z moja znikoma wiedza kupujac cokolwiek bylby to po prostu strzal na oslep, a mimo ze budzet skromny to nie chce kupic kompletnego chlamu, a tak rowniez mogloby sie zdazyc. Dzieki.

Witam jestem tu nowy ale już swoją wiedze mam. Chciałbym kupić wzmacniacz tak do 300-350zł, bedzie mi służył do monitorów zbudowanych na STX GDN 14-100-8 SCX i GDWK 10-200-8 PJ. Licze na waszą pomoc. Z góry dziękuję.

Zainteresuj sie tymi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Witam,

paluję zakup wzmacniacza stereo, używanego i tyle tego jest, że nie wiem co kupić żeby było dobrze......

Pokój około 20 m kw. słucham, głównie trance, pop i rock, nie jestem wysublimowanym audiofilem, ale zależy mi na czystym brzmieniu i fajnym basie. Co do budżetu to chcę przeznaczyć na to około 500 zł, a co do kolumn to też jeszcze nie mam ( planuję zakup podłogowych)

Z góry dziękuje.

Czesc, poprzegladalem dosyc solidnie ten temat, ale mimo to dalej mam spore problemy. Zatem chcialem prosic o pomoc w dobraniu sprzetu. Przejde wiec do sedna sprawy.

Budzet niestety skromny, fajnie byloby sie zamknac w 500-600zl ewentualnie nieznacznie go przekroczyc, z tym ze niestety musi to starczyc na wzmacniacz + glosniki. Pokoj okolo 10m^2-2,5x4m. Muzyka ktorej slucham to glownie rock/pop, wszystko podlaczone bedzie oczywiscie po komputer.

Po tak skromnym budzecie nie spodziewam sie cudow, ale fajnie by bylo posluchac muzyki w miare normalnych warunkach. Prosze o pomoc bo z moja znikoma wiedza kupujac cokolwiek bylby to po prostu strzal na oslep, a mimo ze budzet skromny to nie chce kupic kompletnego chlamu, a tak rowniez mogloby sie zdazyc. Dzieki.

Maly update, jednak bede w stanie wydac do 800zl. Jeszcze co do wymiarow pokoju to jest 2,5x4m ale dodatkowo 3,25m w gore. Dzieki.

Witam mam pytanie , czy wzmak Marantz PM6010 OSE KI Signature bedzie dobry dla infinity alfa20, narazie takie kolumny, czy moze wzmak MARANTZ PM 7000 , pokój ok 17 m , słucham pop troche rocka itp , czy przy pierwszym wzmaku ma znaczenie Ose KI signature bo mi sie bardziej wizualnie podoba ale mi chodzi również o parametry,, prosze doradzcie

Maly update, jednak bede w stanie wydac do 800zl. Jeszcze co do wymiarow pokoju to jest 2,5x4m ale dodatkowo 3,25m w gore. Dzieki.

Wzmacniacz mozesz wziac od kolegi z forum:

Ukryta Zawartość

A kolumny to np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Wzmacniacz mozesz wziac od kolegi z forum:

Ukryta Zawartość

A kolumny to np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki, zakupilem te tannoye, teraz pozostaje mi dobranie wzmacniacza. Jako, ze do konca aukcji tego denona jeszcze pare dni, to spokojnie mozna poszukac innej alternatywy, zatem moze cos z tego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze jeszcze jakies inne propozycje w cenie niestety tylko do 400zl. Muzyka glownie rock/pop, ale raczej jestem fanem kazdego rodzaju muzyki procz techno-podobnych i growlu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam , chcialbym sie zapytac , co bedzie lepiej gralo denon 1015 czy pioneer pd801 ? albo ktory lepszy cedek denona 1015 czy 1290 ,

albo ktory lepszy cedek denona 1015 czy 1290 ,

Oba chyba na podobnym poziomie, choc DCD-1015 nie mialem.

Pytanie chyba nie w tym temacie?

?👈

owszem nie w tym temacie , aczkolwiek licze na odpowiedz jakiegos znawcy !!!!!! jak sie ma np pioneer pd 8500 w stosunku do denona 1015 , czy pionner ma tez taka ladna przestrzen dynamike , w czym jest lepszy pioneer a w czym denon ?

• Pokaż nowe odpowiedzi