Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za odp rafał.Wiem 4001 to tez lipa.Czaje sie na PM 7000 ale musi byc czarny.Na allegro jeden gośc wystawił dzis ale chce 1199zł to troche sporo

Ogólnie szukam czegoś dobrego tyle ze musi jakoś wyglądać.Nie chce całkowicie archaicznego wyglądu.Ten Marantz mi przypasił ale mało tego chodzi po aukcjach teraz

Edytowane przez masonn

Panowie, potrzebuję amplitunerek do 200-250zł max na działkę.

A może:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że można urwać coś z ceny a z defektami pewnie poradzisz sobie sam. W tej cenie fajny all-in-one.

Rozejrzałbym się też za Yamahami np. 385, 395, 485. Yamaha robiła niezłe amplitunery.

Z pilotem i tak nie będzie Ci łatwo trafić. Handlarze często rozdzielają i sprzedają oddzielnie piloty (psiesyny)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez smog

Dzieki za odp rafał.Wiem 4001 to tez lipa.Czaje sie na PM 7000 ale musi byc czarny.Na allegro jeden gośc wystawił dzis ale chce 1199zł to troche sporo

Ogólnie szukam czegoś dobrego tyle ze musi jakoś wyglądać.Nie chce całkowicie archaicznego wyglądu.Ten Marantz mi przypasił ale mało tego chodzi po aukcjach teraz

Ten za 1200zl jest od handlarza, ktory ma chore ceny. Zadbane, czarne PM7000 jest warte jakies 800zl. Niedawno poszedl za dobra cene bodajrze PM7200. Musisz pilnowac Allegro, bo czesto sie pojawiaja te wzmacniacze. Teraz stoi na allegro zestaw, PM8000 + CD7300 za 1700zl. Mozesz go kupic. Za 700zl spokojnie sprzedaz CD7300, ja za tyle pogonilem w stanie idealnym i zostanie ci PM8000. Cena 1000zl za ten piec jest normalna.

?👈

Witam, jaki wzmacniacz marki denon do 400zl bylby poleacny? Muzyka to rock, zostanie on pierwotnie podlaczony do tonsili 35watowych, jednakze w przyszlosci ma targac kolumny pokroju roth oli 30. Czy da sie cos takiego na allegro znalezc? Ciekawa oferta jest pma 715r za 400zl? Bardzo prosze o pomoc.

Witam,

mógłby mi ktoś doradzić czy warto ten sprzęt zakupić

Ukryta Zawartość

i ile jest wart ewentualnie? Planuje do niego podłączyć Dali Zensor`y 1

Z góry dziękuję

Ukryta Zawartość

Ponawiam pytanie dotyczące kolumn Quadral tym razem Vulcan ( trochę się pospieszyłem z podaniem Titana bo z daleka wyglądają bardzo podobnie i dopiero dzisiaj mogłem je zabrać do domu i dokładnie oblukać :) ). Jaki wzmacniacz pasowałby do nich brzmieniowo a jednocześnie był wystarczający prądowo żeby je napędzić. Słucham głownie Rocka oraz Heavy Metalu. Czytałem że do tego rodzaju muzyki dobry jest Rotel oraz Yamaha. Źródłem dla wzmacniacza będzie DAC StyleAudio Carat Ruby 2.

Witac, zamierzam zakupic chinskie ponoc dobre do malych pomieszczen KODA K-2000. Wybor ten argumentuje tym, ze do tej pory upajam sie dzwiekiem z glosnikow wbudowanych w tv... hheeh, takze na poczatek lepszych raczej mi nie trzeba. Prosze o pomoc w doborze wzmakai i nieodsylanie do wujka google bo jak narazie same drozyzny ponad 2 klocki niby pasujace do tych kolumn jasno grajace.. ? Dodam ze beda one zamontowane do scian bocznych pokoju ok 15m na wys ok 190 cm. Podpinal bede dekoder tv, dvd, laptop. Czekam na propozycje sprzetow raczej uzywanych najlepiej do 700pln.Jesli pominalem jakas kwestie prosze mnie konkretnie zrabac jak to na forum przeciez trzeba...

Dziekjuje z gory

w zbliżonej kwocie czasem pojawia się Harman Kardon 680, dynamiczny i detaliczny wzmacniacz

Fakt chyba tylko czasami bo przeszukalem amazon, allegro, ebay i nic..... Ale dzieki bede miec na oku. Poza tym przed chwila wyczytalem opinie, ze jesli chce sie sluchac hip-hop, pop, techno to nie pchac sie w te kody. Mam nadzieje ze to jednak opinia jakiegos audio-zboczenca a nie typa jak ja odsluchujacego z lapka czy tv...

no nie, takie gatunki jak hip hop i techno to obraza dla prawdziwego audiofila :)

a ten model Kody raczej do wyżej wymienionej muzyki się nie nadaje, czytając ich recenzje to jawi się obraz miłych plumkaczy właśnie dla "audiofila" niż kolumn grających efektownym basem i dynamicznie

jak nie jesteś uprzedzony do takiej marki jak Koda to możesz zerknąć na ofertę bliźniaczej firmy, konkretnie nowe podstawkowe Taga Platinum v2 B40, są większe i mocniejsze, a podłogowe z tej serii zbierają świetne opinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no nie, takie gatunki jak hip hop i techno to obraza dla prawdziwego audiofila :)

a ten model Kody raczej do wyżej wymienionej muzyki się nie nadaje, czytając ich recenzje to jawi się obraz miłych plumkaczy właśnie dla "audiofila" niż kolumn grających efektownym basem i dynamicznie

jak nie jesteś uprzedzony do takiej marki jak Koda to możesz zerknąć na ofertę bliźniaczej firmy, konkretnie nowe podstawkowe Taga Platinum v2 B40, są większe i mocniejsze, a podłogowe z tej serii zbierają świetne opinie

Ukryta Zawartość

Ale zamiezaszes don111, rzecz jasna nie w wątku a w mojej glowie... Co do producentow i marek to nie jestem uprzedzony do zadnej (moze tylko do marki Fiat-ale to akurat z innej beczki), ktora uzywa dobrych komponentow, wykonczenie jest solidne i efekt koncowy zblizony do tego marki bardziej popularnej- nie zastanawiam sie dwa razy. Podlogowe odpadaja ze wzgledu na utrate przestrzeni uzytkowej oraz bardzo aktywnego szkodnika w skorze dziecka.. Slucham rammsteina, Tadeusza Nalepe, Quinn, Prodigy, 50centa, trzodeCrew, a ostatnio nawe Bednarka:) oraz sporo tv- takze ciezko chyba bedzie dobrac takie dla mnie.. A te Kody wydaja sie byc zaawansowane. Nie mysl jednak ze sie uparlem- rozwaze kolumny Taga, ale na razie czekam bo byc moze jeszcze cos sie Tobie lub komus madrego w glowie urodzi. Tymczasem Dziekowa

Ukryta Zawartość

Ktoś mi doradzi co z tym CA Azur?

CA 640 gra dość jasno, powinien pasować do Zensor... choć zależy jakie masz preferencje co do brzmienia i czego słuchasz, dynamiki tam zbytniej nie uświadczysz

wracając do CA, to jest licytacja i chyba wiesz, że on nie pójdzie za takie pieniądze ? za 360zł to by się opłacał (może nie tak bardzo ze względu na brzmienie ale z uwagi na w miarę nowy sprzęt) :)

Edytowane przez don111
Gość partick

(Konto usunięte)

na eBayUK 640A schodzą po 80-130 funtów - to pewnie na allegro będzie z 1,5-2 razy drożej ;-)

dynamiki tam zbytniej nie uświadczysz

tak, do dyskoteki się nie nadaje, to racja.

Heh, disco nie słucham, rock, hard rock, metal lekki, czasem pop. Pytanie czy się nada w takim razie wedle waszej oceny i ile można za niego dać żeby był sens, ewentualnie co innego byście polecili w okolicach 500 zeta?

witam chciałem się dowiedziec jaki wmacniacz polecacie do stereo najlepiej żeby był mocny tak 100watt na kanał i żeby czysto i precyzyjnie grał zastanawiam sie nad pioneer A-656?

Witam mam następujący problem mając wcześniej technicsa sa-gx100 40W na kanał zamieniłem go na używanego hk 970 praktycznie o 2 razy większej mocy. Kolumny które posiadam to klipsch rf52. Technics dawał mi takie wzmocnienie ze wszystko w pokoju zaczynało wibrować przy pokrętle rozkręconym na 50% Zakupiony HK może być rokręcony na tzw maxa a basu totalnie brak a głośność fatalna jakbym głośniej telewizor rozkręcił. Co może być tego przyczyną? Próbowałem już różnych podłączeń i ustawień efekt jest niezadowalający mimo iż czytam na forum że to mocny wzmacniacz. Ręce opadają jeszcze się potwierdzą moje obawy że wzmacniacz jest uszkodzony bo innego wytłumaczenia jak na tą chwile nie widzę. No chyba że ktoś miał podobne doświadczenia i sobie z tym poradził...

witam chciałem się dowiedziec jaki wmacniacz polecacie do stereo najlepiej żeby był mocny tak 100watt na kanał i żeby czysto i precyzyjnie grał zastanawiam sie nad pioneer A-656?

Lepiej jakiegoś Sony z Seri ES ewentualnie ostatnie modele bez ES

A wie ktoś jak gra marantz pm-63? Zastanawiałem się nad pm-66se ale wszystkie

SE akceptują tylko 8 ohm a ja mam 6 ohm głośniki.

Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Poszukuje wzmacniacz ktory najpierw bedzie gral z moim tonsilami 20 watowymi a pozniej bede mogl podlaczyc do niego roth oli 30. W oko wpadlo mi kilka denona :525R 520A 680R 715R (gdzie tu jest zaznaczone ze nic nie bylo w srodku ruszane) Tutaj nasuwa sie pytanie, czy awrto bawic sie w takie uzywki, czy lepiej wydac wiecej na wzmak i zmniejszyc budzet na kolumny. Jesli ktorys wzmak byl "ruszany" to czym to moze sie objawiac, czy dzwiek wtedy faktycznie bedzie nizszej jakosci? I co najwazniejsze czy te wzmacanicze wysteruja te oli 30? Jaka moc potrzeba aby one dobrze graly? Jakie inne wzmaki innych firm? Moze lepsza Yamaha A-700? A moze jakis NAD by sie bardziej nadawal? Bardzo prosze o pomoc.

Poszukuje wzmacniacz ktory najpierw bedzie gral z moim tonsilami 20 watowymi a pozniej bede mogl podlaczyc do niego roth oli 30. W oko wpadlo mi kilka denona :525R 520A 680R 715R (gdzie tu jest zaznaczone ze nic nie bylo w srodku ruszane) Tutaj nasuwa sie pytanie, czy awrto bawic sie w takie uzywki, czy lepiej wydac wiecej na wzmak i zmniejszyc budzet na kolumny. Jesli ktorys wzmak byl "ruszany" to czym to moze sie objawiac, czy dzwiek wtedy faktycznie bedzie nizszej jakosci? I co najwazniejsze czy te wzmacanicze wysteruja te oli 30? Jaka moc potrzeba aby one dobrze graly? Jakie inne wzmaki innych firm? Moze lepsza Yamaha A-700? A moze jakis NAD by sie bardziej nadawal? Bardzo prosze o pomoc.

Jakiej muzy słuchasz i w jakim pomieszczeniu?

Miałem Rotela RS-05 - Yamaha go miażdży. Dosłownie. Twardszy, głębszy, mniej podbity bas, zaskakująca przestrzeń (Rotel nic nie miał) i świetna szczegółowość - sam się dziwię, ile jest informacji na cd. Jedynie Yamaha gra troszkę łagodniej - Rotel czasem grał zbyt ostro, jednak miał więcej szczegółów na wysokich. Nie warto się pakować w starsze modele.

Z tego co czytałem, S500 gra lepiej. Dziwne. S700 gra trochę jasno, a S500 bardziej wyrównanym dźwiękiem. Zamieniłem Rotela RA-05 i Yamaha go miażdży przestrzenią, szlachetnością dźwięku (zero wyostrzeń i mnóstwo szczegółów). Polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi