Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Do czystego i precyzyjnego grania polecam wzmacniacze firmy Rotel. Szczególnie muzyka rockowa brzmi na nich świetnie.

Może być na przykład taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Starsze modele też są godne polecenia.

Bez problemu znajdziesz używanego w cenie do 1000 zł.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Sansui AU-X701 (czysto, precyzyjnie a jednocześnie nie technicznie), Cyrus Two + PSX (mniej precyzyjnie i dynamicznie ale ma serce do grania muzyki ten dziwoląg).

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

QUAD 77

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Miałem Quada 77. Spore rozczarowanie. Sprzedałem w niedługim czasie po tym jak go kupiłem, a był w bardzo ładnym stanie, niegrzebany. Granie po jasnej stronie mocy, brakuje mu masy, spowolniony bas, kiepska dynamika. Ładna średnica i przestrzeń (szczególnie głębia). Nie wiem za co ten wzmacniacz dostał nagrodę EISA. Na pewno nie za wygląd ;-)

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Do czystego i precyzyjnego grania polecam wzmacniacze firmy Rotel. Szczególnie muzyka rockowa brzmi na nich świetnie.

Może być na przykład taki :

Ukryta Zawartość

Starsze modele też są godne polecenia.

Bez problemu znajdziesz używanego w cenie do 1000 zł.

Pozdrawiam

Zgadzam się. Ze starszych RA - 820 A jeszcze coś ze starszych Luxmanów może np: LV - 113. Z kolumn jeszcze warto popatrzeć,poczytać o Tannoy'ach.

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak jak w temacie. Nie za drogi ale wystarczający dla tych głośników frontowych. Propozycje używek z Allegro jak najbardziej :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 4103208700_1341775313_thumb.jpg

6920409400_1342200068_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prowokacja!:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Miałem Quada 77. Spore rozczarowanie. Sprzedałem w niedługim czasie po tym jak go kupiłem, a był w bardzo ładnym stanie, niegrzebany. Granie po jasnej stronie mocy, brakuje mu masy, spowolniony bas, kiepska dynamika. Ładna średnica i przestrzeń (szczególnie głębia). Nie wiem za co ten wzmacniacz dostał nagrodę EISA. Na pewno nie za wygląd ;-)

Za wygląd to zdecydowanie nie, chociaż są koneserzy kwaśnych jabłek:-)

Gość symek321

(Konto usunięte)

witam jakie wzmacniacz do 1000zł uzywany proponujecie zeby grał czystoi precyzyjnie ?

http://allegro.pl/advance-acoustic-map-101-zintegrowany-wzmacniacz-i2476845944.html

będziesz zadowolony. Ma drabinkę rezystorową zamiast potencjometru, a przede wszystkim gra i moim zdaniem lepiej niż map 305, którego miałem po 101.

Edytowane przez symek321
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/advance-acoustic-map-101-zintegrowany-wzmacniacz-i2476845944.html

będziesz zadowolony. Ma drabinkę rezystorową zamiast potencjometru, a przede wszystkim gra i moim zdaniem lepiej niż map 305, którego miałem po 101.

Tylko co z tego jak od starego złoma AX-900 dostaje po tyłku w każdą stronę? ;-)

Sansui AU-X701 (czysto, precyzyjnie a jednocześnie nie technicznie), Cyrus Two + PSX (mniej precyzyjnie i dynamicznie ale ma serce do grania muzyki ten dziwoląg).

Jest jeszcze 901, 911 no i takie modele jak AU Alpha 907 ale to zupełnie nie ta kasa;-)

Gość symek321

(Konto usunięte)

Tylko co z tego jak od starego złoma AX-900 dostaje po tyłku w każdą stronę? ;-)

Jest jeszcze 901, 911 no i takie modele jak AU Alpha 907 ale to zupełnie nie ta kasa;-)

Oczywiście mialeś i slyszałeś oba w porownywalnych warunkach. Nie każdy lubi złomy, a i czas dla nich nie działa na korzyść, a szczególnie na kondensatory i potencjometry. Poza tym nie każdy trawi wygląd zabytków choćby nie wiem jak grały. Ja z szacunku dla myśli technicznej sprzedałbym sansui, bo gdyby nie to leciałby przez okno.

A tak poza tym strasznie irytujące są stwierdzenia,że coś dostaje po tyłku - że jeden sprzęt bije na głowę inny. A niby w czym zabytek jest taki super? Rozumiem ma lepsze parametry i nie jest robiony w azji? Dźwięk rzecz gustu, więc nie mów autorowi za niego co dla niego jest lepsze.

Gość symek321

(Konto usunięte)

ja też bym wolał yamahe ax900 jakos firmy znane mnie przekonuja a ax 700 słyszałem i jest bardzo dobry ten wzmacniacz

Jak jestes przekonany do yamahy to się nie zastanawiaj , bo i tak nikt Ciebie do innego nie przekona.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oczywiście mialeś i slyszałeś oba w porownywalnych warunkach. Nie każdy lubi złomy, a i czas dla nich nie działa na korzyść, a szczególnie na kondensatory i potencjometry. Poza tym nie każdy trawi wygląd zabytków choćby nie wiem jak grały. Ja z szacunku dla myśli technicznej sprzedałbym sansui, bo gdyby nie to leciałby przez okno.

A tak poza tym strasznie irytujące są stwierdzenia,że coś dostaje po tyłku - że jeden sprzęt bije na głowę inny. A niby w czym zabytek jest taki super? Rozumiem ma lepsze parametry i nie jest robiony w azji? Dźwięk rzecz gustu, więc nie mów autorowi za niego co dla niego jest lepsze.

Przewaga poczciwej AX-900 nad w/w AA to jakość wykonania, jakość dźwięku, wykop, scena i możliwość wysterowania dowolnych kolumn (lepsze zasilanie, filtracja itp). Każdy oczywiście wybierze to co lubi ale warto mieć szacunek dla tego co dobre. Jak będziesz wyrzucał przez okno Sansui AU Alpha 907 MR to proszę daj mi znać. Zarobisz na czysto 5 tyś PLN (to i tak połowę mniej niż zapłaciłbym w za niego w Japonii a dla ojca będzie w sam raz). Ale nie zdziw się jak włączysz 907 MR bo nagle okaże się że integra za 20 tysi nie ma żadnych szans (tyle że Ty takiej w życiu nie słyszałeś więc porównania miał nie będziesz).

ja też bym wolał yamahe ax900 jakos firmy znane mnie przekonuja a ax 700 słyszałem i jest bardzo dobry ten wzmacniacz

AX-700 a AX-900 to jest bardzo duża różnica. We wszystkim. Oczywiście na korzyść AX-900.

Nastepny adorator Advanca za tysiac zlotych z Chin, ktory gra lepiej od kazdego starszego klocka? Bo jest niby NOWOCZESNY.

?👈

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nastepny adorator Advanca za tysiac zlotych z Chin, ktory gra lepiej od kazdego starszego klocka? Bo jest niby NOWOCZESNY.

Rafał to że adorator Advance to jeszcze nic bo za relatywnie małe pieniądze jest to jakaś alternatywa ale po wpisie widać że facet nie ma zielonego pojęcia i jest zwykłym ignorantem.

Ja z szacunku dla myśli technicznej sprzedałbym sansui, bo gdyby nie to leciałby przez okno.

Ten tekst rozbawił mnie najbardziej. Od razu widać z kim mamy do czynienia. Niestety na forum ostatnio sami tacy.

Ja mam wrażenie ,że nie Szukasz porady w kwestii doboru kolumn i wzmacniacza,a potwierdzenia dla tego tego co sobie Upatrzyłeś(Ubzdurałeś) Yamaha AX-700 i Tonsil siesta.Więc kup,skoro Wiesz lepiej od tych którzy w życiu więcej sprzętu przerobili.Tylko potem nie Płacz.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Witam.

Nie chciałem zakładać nowego tematu na głównej więc podepnę się pod ten jako że również dotyczy wzmacniacza stereo. Od kilku lat posiadam budżetową Yamahę AX-396 z Waflami Diamond 9.2 , źródło to głównie PC z Xonarem DX. Jako że padł mi cd,mam dość wiecznie odpalonego PC i słucham muzyki głównie z plików (większość FLAC) myślałem nad zakupem jakiegoś playera HD (też do filmów) i DAC'a , ewentualnie użycie mojego DVD Pioneera jako transport (dla posiadanych płyt CD) Pytanie jest takie- czy jest sens inwestować w przetwornik pokroju V-DAC czy Dac Magic i jak mają się one do posiadanej karty dźwiękowej czy po prostu na początek pozbyć się wzmaka i pomyśleć nad czymś lepiej brzmiącym. Myślałem nad jakimś Marantzem np.PM 68 lub Rotelem. Generalnie chyba nadszedł czas na zmiany ;) Z góry dzięki za pomoc.

Sprzęt na którym obecnie słucham muzyki to: wzmacniacz Technics SU-A700MK2, CD Technics SL-PS740A, tuner Technics ST-GT550, gramofon Unitra GS464 z wkładką Audio Technica AT3600 (sprzęt rodziców), kolumny Jamo X550 podłogowe.

Chciałbym zacząć budować swoje własne stereo póki co mam budżet 1000 zł na wzmacniacz+kolumny. Za jakieś pół roku dojdzie też CD i DAC. Przede wszystkim szukam więcej ilości detali, smaczków, szczegółów i stereofonii. Bassu tu mam wystarczająco. Pokój ok 30 m2 mało ustawny :( Słucham głównie muzyki filmowej (Vengelis, Hans Zimmer, Two steps from hell), ale także rock (Metallica, Kasabian), coś spokojniejszego jak Diane Arkestone, Enya.

W salonie z używanym sprzętem polecano mi 2 zestawy:

-Pioneer 501R za 470 zł z kolumnami Magnat serii 0 podstawkowymi za 499 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

-Sony S7 (w środku 550ES) za 399 zł z kolumnami podłogowymi Quadrall sx1550 za 595 zł

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że drogo trochę...

Jak oceniacie te zestawy ewentualnie jakie alternatywy?

Jak taki sprzęt wypadnie w porównaniu do aktualnego sprzętu jaki używam?

Wzmacniacz będzie podłączony na razie pod komputer stacjonarny tylko nie wiem jak to połączyć (komputer ma tylko wyjścia cyfrowe i jack) na dac'a nie mam kasy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałeś AX900 sprawdź może jeszcze aktualne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez frost1971

witam mam problem jaki kupic amplituner do kolumn tonsil zeus 4 omy 250 moc mogą być modele 2010-2012 lub starsze np 10 letnie możne ktoś doradzić myślę nad sony str da 5000/52000 onkyo 806/875/ denon starsze modele itd i jeszcze jedno mogę podpiąć te kolumny do amplitunera który ma 6.16 lub 8.16 omow będzie gralo bez problemów czy tez murze mieć ampli od 4 omów proszę o poradę dzięki i pozdrawiam luki

• Pokaż nowe odpowiedzi