Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

wzmacniacz teraz jakoś w okolicach 300 zł.

muzyka: praktycznie każda, lecz głównie rock,klasyczna,wokal,jazz,elektroniczna.

brzmienie w zależności od utworu, ale pełny bas i nie świdrujący sopran.

Ten zestaw będzie ewoluował, chcę coś, co mnie nie zniechęci do składania nowych zestawów i nastawi pozytywnie.

Jak napisałem w moim temacie, to miałem sprzęt mojego brata [nad c350 i missiony 34] i jak były podpięte dwie kolumny normalnie dwoma kablami z blaszką aby prąd był we wszystkich czterech wejściach, to grały bardzo płasko z basem, zaś jak podłączyłem jedynie jedną kolumnę na cztery kable i bez blaszek to ta jedna przyjemniej grała.

ewentualnie Audiolab 8000A

Ten akurat odpada ...

A czy Marantz PM-68 tez byłby dobrym wyborem do AE Aegis Evo 1?

Tak, aczkolwiek to gorszy wybór niż te wyżej wymienione.

Jak napisałem w moim temacie, to miałem sprzęt mojego brata [nad c350 i missiony 34] i jak były podpięte dwie kolumny normalnie dwoma kablami z blaszką aby prąd był we wszystkich czterech wejściach, to grały bardzo płasko z basem, zaś jak podłączyłem jedynie jedną kolumnę na cztery kable i bez blaszek to ta jedna przyjemniej grała.

Tak nie wolno podpinać - cud że się nic nie spaliło. Takie podłączenie jest zupełnie bez sensu.

Wzmacniaczy w tej cenie nie ma bardzo dobrych. Jeżeli już musisz tak tanio - to Marantz PM-4000 (cieplej) lub Harman Kardon 6500 (jaśniej).

Od starego sprzętu trzymaj się z daleka - słabo gra i jest bardzo awaryjny a do tego dosyć drogi.

Chyba jednak faktycznie lepiej będzie kupić coś nowszego. Tym bardziej, że ja raczej z tych nie grzebiących we wnętrznościach ;-)

Dzięki za konkretne propozycje. W tym tygodniu rozejrzę się po Allegro. Czy ewentualnie jeszcze coś innego wartego polecenia? Coś ciekawego z HK lub Sansui w tej kwocie byście polecili? (okolice tysiaka).

Hej Moi Drodzy Koledzy,

czytam forum i się zastanawiam nad nowym wzmacniaczem do moich kolumn DIY na TONSIl GDN 13/40/12 i TONSIL 8/10.

Niedawno grało to na HK 6300 jednakże chcę zmienić wzmacniacz na coś innego.

Myślałem o DENON PMA-510AE ( do 500 idzie wyrwać ), czy jednak proponujecie może coś innego?

Chyba że kupić coś taniego bo i tak dużo z moich kolumn nie wycisne?:)

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Nie ma sensu zamieniać HK6300 na PMA-510AE, to ta sama klasa dźwięku. Poszukaj jakiegoś niedrogiego sprawnego NAD-a, będzie lepiej.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie ma sensu zamieniać HK6300 na PMA-510AE, to ta sama klasa dźwięku. Poszukaj jakiegoś niedrogiego sprawnego NAD-a, będzie lepiej.

A czy coś oprócz tego NAD'a?

Bo widzę że wszystkie budżetowe albo stare konstruukcje nie mają pilota, a przez jego brak właśnie pozbyłem się HK6300.

Dlaczego nie skorzystałeś z tego zapisu w tej aukcji ? :

Zwrot towaru w ramach odstąpienia od umowy

Jako konsument możesz zwrócić większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro (wyjątki i zasady zostały opisane na stronie Pomocy) oraz w zakładce "Informacje od Sprzedającego". Poinformuj sprzedającego o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 14 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.

Edytowane przez runik2

Potrzebuje wzmacniacza z pilotem. Podglaszanie i sciszanie,zmiana źródła, nie chce z każda ta czynnością biegać do sprzętu.

A co powiecie na temat Denon pma-700ae bądź CA A300?

Witam.

Chciałbym kupić wzmacniacz do kolumn grundig box 1500a professional i CD sony cdp-11s.

Niestety mam na wzmacniacz tylko 600zł.

Chciałbym żeby wzmacniacz grał ciepłym dźwiękiem miłym dla ucha, myślałem o NAD C320, NAD 3240PE, NAD C340, Denon PMA 860, HARMAN KARDON HK 660, Cambridge Audio A5.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

Nad i ciepłota:) Ale 3240 owszem polecam. Nawet do trudnych kolumn to dobry wzmak.

Denon PMA-860 owszem jak najbardziej. Cambridge A 5 również. HK są raczej neutralne..ale po dłuższym graniu nieco się ocieplają (nie chodzi o radiator) można zaryzykować.

Dziękuję bardzo za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie.

Ten Nad 3240 może zagrać lepiej od sony 444, 500,505,690ES lub Luxman l-410?.

Pozdrawiam

Trochę się zmieniło u mnie i teraz będę miał do wydania około 1000zł.

Niestety teraz nie ma do kupienia sony 690es ale pojawił się SONY TA-F555ES II mk2:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Luxman L-405:

Ukryta Zawartość

Znajdę coś lepszego do 1000zł?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Udało mi się kupić Nada 7240pe za 300zł.

Myślę że to była bardzo dobra okazja.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam!!

A możesz powiedzieć na jakiej podstawie tak sądzisz drogi Watsonie ?

Bo ten sprzedawca opycha sprzet z wystawki, srubki nuieoryginalne, dokladniejszych zdjec wnetrza nie chce wyslac

Witam,

Dwa szybkie pytania : )

Kupiłem ostatnio wzmacniacz kenwood KA 550, potem jakoś tak wyszło w szale zakupów allegro, że doszedł Denon PMA 880 R, a teraz tak jakoś chyba kliknę na Sony 500 lub 505 ES.

1)Teraz dylemat, który zostawić?

2)Do jakiej kwoty wzmacniasz ta f 707 ES będzie dobrym zakupem i w dobrych pieniądzach?

Mocno wywindowane ceny sony es (dzięki klubowi es) sugerują aby 707es mak dać do 1600zł. Na serio ten klocek nie jest więcej wart.

Do jakiej kwoty wzmacniasz ta f 707 ES będzie dobrym zakupem i w dobrych pieniądzach?

Max 1kzł

Edytowane przez Sz@tynbury

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Dzięki chłopaki za odpowiedź : )

Będę walczył na allegro o ładny sprzęcik z drewnem ! :D

a ten Denon PMA 880R do jakiej kwoty to dobry zakup, tak około 500 - 600zł?

Pozdrawiam!

Mocno wywindowane ceny sony es (dzięki klubowi es) sugerują aby 707es mak dać do 1600zł. Na serio ten klocek nie jest więcej wart.

Na serio to maks 1200zl. Plus za budowe i tyle.

?👈

Witam wszystkich forumowiczów,

Od niedawna posiadam kolumny podłogowe JPW 203 80W 6ohm i poszukuję do nich wzmacniacza, budżet w okolicach 500zł ale może być taniej :)

Słucham najczęściej rocka a w dalszej kolejności reggae :]

Moje propozycje: ROTEL RA960, DENON PMA-720, DENON PMA-735R, Denon PMA-757, DENON PMA 1315R, Amplituner NAD L75

Pozdrawiam

Reggae rock to tylko PMA720,920,757,735r,1315r ale wielkość jego nie jest adekwatna do możliwości:) Rotel w sumie też to był dość udany wzmak

Jaki polecicie mi wzmacniacz do Tannoy M2?

Zależy mi na obsłudze pilotem.

Pomieszczenie około 20-25 m2. Mieszkam w bloku wiec nie słucham głośno.

• Pokaż nowe odpowiedzi