Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

bierz jeden z tych, jeśli grają choć w 80% tak jak mój 3060 (wyglądają niemal identycznie) to lepszego wzmacniacza z używek nie kupisz do 1k, to Ci gwarantuję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze pytalem o zrodlo poniewaz na Allegro jest fajna koncowka mocy 2140 NADa i jakbys mial cd z wyjsciem regulowanym manualnie, to zagraloby to super. Po drugie jesli nie masz tego co po pierwsze, to z tych wyzej proponowanych wspaniale wyglada i na pewno gra ten srebrny NAD 3030. Potem pogrzebie w NADach, to moze cos wypatrze godnego polecenia.

Jestem laikiem w tej dziedzinie więc nie dziwcie sie moim obawom ale czy ten NAD 3030 lepiej zagra niż Onkyo A8250? a no i budowa tego NAD wydaje się być archaiczna ? A Moc 4x60Watt czy to nie będzie za mało ? głośniki będą coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Bądźcie wyrozumiali może małe przeszkolenie:)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pogrzebalem i stwierdzam, ze za ta kase nic lepszego z NADow nie widać. O Harmanie nie wypowiem sie, brak mi doswiadczenia.

A co powiecie o Marantz PM-64 kolega Dreamer_1 ma na sell więc może jakieś opinie?

Czekam na wasze propozycje bo dalej jestem w czarnej ....:(

don111 nie masz racji, NADy sa tak wydajne pradowo, ze nawet slaby NAD3020, ktory ma 20W na kanal ciagnie wszystko to co mu podepniesz, wiem, bo

mam doswiadczenie z klockami NADa. Dynamika, energetyka, bas, to jest to co NAD zagwarantuje w ciemno.

niezupełnie mi o to chodziło

po prostu szkoda, aby ten wzmacniacz się zmarnował pracując w zestawie razem z tym w/w syfem

Mam głośniki Rocker RC-8964, 150WAT, max power 4ohm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wiem, że 150W jest przesadzone gdyż to zapewne wartość pmpo (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), a realnie mają gdzieś po 30W. Jaki wzmacniacz będzie dobry do tych głośników. Proszę o porady i linki oczywiście, bo zupełnie zielony jestem. Oczywiście jak najtaniej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam głośniki Rocker RC-8964, 150WAT, max power 4ohm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wiem, że 150W jest przesadzone gdyż to zapewne wartość pmpo (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), a realnie mają gdzieś po 30W. Jaki wzmacniacz będzie dobry do tych głośników. Proszę o porady i linki oczywiście, bo zupełnie zielony jestem. Oczywiście jak najtaniej...

mam pytanie - robisz checę czy tak serio, serio pytasz? ;-)

wygląda mi na ogłoszenie z serii "mam scyzoryk i 2 kapsle - tylko poważne oferty proszę wysłać na adres..."

do czego ma to służyć? z głośników samochodowych chcesz uzyskać hi-fi czy ucieszy cię że w ogóle wydają z siebie dźwięki?

w samochodzie czy w pokoju? i ile masz lat - to istotne pytanie w kontekście tego co piszesz ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam pytanie - robisz checę czy tak serio, serio pytasz? ;-)

wygląda mi na ogłoszenie z serii "mam scyzoryk i 2 kapsle - tylko poważne oferty proszę wysłać na adres..."

do czego ma to służyć? z głośników samochodowych chcesz uzyskać hi-fi czy ucieszy cię że w ogóle wydają z siebie dźwięki?

w samochodzie czy w pokoju? i ile masz lat - to istotne pytanie w kontekście tego co piszesz ;-)

Te głośniki są w półce ze starego samochodu. Chce żeby grały w domu i nie robię sobie żartów. Mam tyle lat że się nie znam. Ma to tylko w miarę grać i potrzebny mi jest najprostszy wzmacniacz. Bardzo bym prosił o jakąś sugestie

nie chcem ale musze (błąd celowo)

Ukryta Zawartość

To już lepiej nie odpisuj, widzę ze tu nikt nie chce mi pomóc i nie ma szacunku dla początkujących

Ukryta Zawartość

czy masz jakieś źródło dźwieku?

PC, CD, DVD, tuner ?

bo radiootwarzacz samochodowy byłby jakimś rozwiązaniem - można odtwarzać kasety jak masz CC

musiałby mieć wejście AUX w celu podpięcia zewnętrznego źródła - ale wtedy kosztuje więcej

gdybyś kupił radioodtwarzacz samochodowy masz jeszcze problem zasilania - zasilacz 12 V (ok. 12 - 14V) - trzeba dokupić chyba że posiadasz takowy

jeżeli chcesz kupić wzmacniacz to naprawdę nie ma znaczenia jaki kupisz przy tej jakości głośników ;-(

pytanie dodatkowe - jaki masz budżet na całość i co oczekujesz od swojego zestawu?

zamiast kombinować z samochodowymi głośnikami - brak obudowy!

kup sobie mini wieżę z kolumnami - zagra bez porównania lepiej i masz wszystko w jednym - upewnij się tylko czy wszystko działa np:

Ukryta Zawartość

lub inną ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - będzie droższa nieco ale ma klasyczny wygląd i nie ma tu plastykowej lipy... trzeba tylko dokupić kolumienki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez reart

widzisz coolicek tutaj są sami wyżeracze którzy dysponują sprzętem od 4 do 100tyś

słuchają SACD, Cd (Denon, Marantz, Yamaha, CA, Pioneer) wypasionych wzmacniaczy (tranzystorowych lub lampowych) podłączonych do wypasionych kolumn

ci ludzie przeklinają wszelkiego rodzaju wiejski tuning i nic nie poradzisz

a ty piszesz o głośnikach samochodowych (to musiało się tak skończyć)

to się prosi o dział AutoStereo

Pozdro

a ja doradze chociaz doradzanie jest bez sensu w przypadku checi podlaczenia glosnikow samochodowych:

np to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Witam! Po przewertowaniu forum w celu znalezienia odpowiedniego sprzętu doszedłem do wniosku, że może jednak zgłoszę się do Was o pomoc. Szukam dobrze grającego wzmaka stereo pod Yamahy NS-777, które niedawno "odziedziczyłem";). Źródło dźwięku - komputer z kartą Asus Xonar Essence STX(zazwyczaj pliki w formacie Flac) tuteż Playstation 3(filmy HD), może w przyszłośi jakieś dobre CD. Budżet wynosi 600-700 złotych. Przewiduję, że kwota ta może być zbyt niska, ale aktualnie nie mogę się na więcej szarpnąć. Zastanawiam się m.in. nad Reloop'em Ha-210. Proszę o rzetelne odpowiedzi. Z góry dziękuję!

Harman Kardon 680 - szukaj bo warto, świetny wzmak i niezbyt wyeksploatowany (~10 lat), za nowy musiałbyś dziś dać minimum 3 tys.

słuchałem z nim NS 555 i brzmiało to całkiem fajnie, mimo że to kolumny z niskiej półki

to mogą być też dobre propozycje, choć zakup w ciemno niesie ryzyko

konkretnie tego Marantza i tak nigdzie nie dostaniesz, a generalnie wzmacniacze tej firmy są dosyć wybredne co do kolumn (w sensie nie zagrają dobrze z każdymi), ta Yamaha ax900 powinna się zgrać dobrze

generalnie do tych kolumn szukaj jasno i szczegółowo grającego wzmacniacza (sprawdzić się mogą też Denony, nowsze Nady), choć HK 680 jest lepszy od nich wszystkich - jak trafisz to bierz, z każdymi kolumnami grał przynajmniej przyzwoicie, w tym z NS 555

• 2 tygodnie później...

witam,

zwiedzałem od pewnego czasu forum w poszukiwaniu dobrego wzmacniacza dla siebie.

Obecnie mój zestaw jest oparty na wzmaku Denon PMA-480r jestem zadowolony ale gdzieś podświadomie czuję niedosyt.

Na początek chciałbym zmienić wzmacniacz, a potem pod ostrzał idzie CD, wymiana kabli, podstawki pod kolumny + Dual 741Q.

Pokój ma 20m2, gatunki muzyki podałem w tytule, ale czasem zdarza mi się posłuchać też klasycznej. Nie słucham w ogóle metalu itp.

Zależy mi na miękkim, soczystym, w miarę dynamicznym graniu. Co do moich dalszych planów to ze względu na niezbyt bogaty budżet CD zamieniłbym na marantza cd67 (docelowo CD16).

Mam 3 ulubione CD (do tej pory)

1. STING - All This Time

2. Maria Peszek - Maria Awaria

3. Anna Maria Jopek - Szeptem

pomóżcie mi proszę usłyszeć na tych płytach jak najwięcej

p.s. zastanawiam się nad Rotel'em RA-01 czy wg was to dobry wybór? Słyszałem że gra wyjątkowo ładnie z moimi podłogówkami... Niestety nie mam możliwości odsłuchania tego wzmaka...

Nadal nie znalazłem nigdzie w/w wzmacniaczy. Może HARMAN/KARDON HK660(na Allegro jest jedna aukcja)?

Edytowane przez lejgolas

Ja słucha podobnej muzyki, rock, jazz, plus klasyka i mam w tej chwili arcam alpha 7. Możesz się zainteresować. W rocku atutem może być jego dynamika, a w jazzie przejrzystość i delikatnie wysunięta góra. O bas tez nie musisz się martwić.

luxman na pewno zagra ładnie ale szukam jednak czegoś nowszego, a ten arcam wygląda jak zabawka dla dzieci z chin, która czeka żeby się rozpaść...

P.S. a co sądzicie o modelu ra-840bx4 ? czy jednak celować w ra-01?

luxman na pewno zagra ładnie ale szukam jednak czegoś nowszego, a ten arcam wygląda jak zabawka dla dzieci z chin, która czeka żeby się rozpaść...

P.S. a co sądzicie o modelu ra-840bx4 ? czy jednak celować w ra-01?

Jeśli po wyglądzie oceniasz brzmienie to gratuluję. Na tej zasadzie możesz od razu odrzucić cały brytyjski przemysł, bo ich stylistyka jest właśnie taka - wyglądają dyskusyjnie. Ale to nie dyskwalifikuje ich dźwięku. Arcam wygląda nędznie, ale gra dobrze.

Powrót po dłuższej przerwie...

nie oceniam brzmienia po wyglądzie, ale chciałbym aby klocek ładnie grał i chociaż przyzwoicie wyglądał. Pod względem wyglądu zakochałem się w tym rotelku i nowych marantzach...

Szukam brzmienia ciepłego, czy ten arcam tak zagra?

moje kolumny to Acoustic Energy EVO 3

Edytowane przez Gringo997

na angielskim e-bayu jest młodszy brat SONY TAF 540E czyli SONY TAF 440E i wysyłka mozliwa do polski trzeba dogadac sie tylko z sprzedawcą a cena terz jest dosc przyzwoita

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

• Pokaż nowe odpowiedzi