Skocz do zawartości
IGNORED

Scan Speak, ceny poszły w dół!

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

18W/8545K00 i kopułce 9500

Tak czułem, że coś w stylu Amish. To aby wskoczyć na wyższy poziom dobrze wybrałeś:

662000 Illuminator

lub

990000 Revelator

Ostatnimi tygodniami myślę o projekcie podsuniętym przez kolegę muda44

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

powiedzmy, że mam parę groszy i chcę zrobić coś na parę lat

Projekt ciekawy ale nie za takie pieniądze! Za 9000 PLN można mieć prawdziwe 3W z 8" woferem, 12cm (15cm) średnim i wysokim Illuminatorem.

Swoje przetworniki sprzedasz za połowę ceny nowych. Najlepiej całość z obudowami na alledrogo. SS9500 - po 200zł. 18W po 250zł. Nawet z tymi Vifami PL może zabraknąć kasy na zwrotnicę do 3W :) Nie ma się co przywiązywać do przedmiotów tylko iść do przodu...

Ukryta Zawartość

Masz jakąś ciekawą propozycje? ....tylko proszę nie namawiaj mnie żebym się tego pozbył i zrobił....

Od dawna Tobie trąbię - ZRT 2,5way.

18W8535 moim zdaniem jest bardzo słaby na średnicy . Po prostu zamula .

8545 to całkiem inna szybkość , dynamika i przejrzystość z zachowaniem węglowego nalotu :) .

Stracisz na sprzedaży ale zyskasz na jakości .

A tak utopisz jeszcze więcej kasy w taki projekt a wątpię żebyś był zadowolony .

Inny dobry pomysł.

Kup Harpie Amstaffy. Dogadaj się co do dobrej ceny i zrób inną zwrotnicę do tweetera.

Pan Jurek podpowie Ci jak.

Zapomnisz o Scanach :)

Swoje przetworniki sprzedasz za połowę ceny nowych. Najlepiej całość z obudowami na alledrogo. SS9500 - po 200zł. 18W po 250zł. Nawet z tymi Vifami PL może zabraknąć kasy na zwrotnicę do 3W :) Nie ma się co przywiązywać do przedmiotów tylko iść do przodu...

Raczej pod młotek nie pójdą, obecne fronty wylądują do tył zastąpią monitory, a monitory do dzieci .

Od dawna Tobie trąbię - ZRT 2,5way.

W kwietniu podejmę 100% decyzje, co zrobię.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

8545 to całkiem inna szybkość , dynamika i przejrzystość z zachowaniem węglowego nalotu :)

A w jakiej obudowie masz go? Jak patrzę na stronę

Ukryta Zawartość

to wypisane paramerty nie zgadzają się z wykresem Z głośnika.

Widać że ma rezonans wg wykresu f=39Hz a nie jak podają 28Hz i Qt=0,49 a nie jak twierdzą 0,27. Nawet BxL zdradza że te 0,27 to trochę naciągane.

Masz je pomierzone?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.