Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do MA GS 20

Hamer_Mayday

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedl w koncu czas na zmiane wzmacniacza (obecnie HK 3490) ma to grac z Monitor Audio GS 20 ( do wakacji dodatkowo z subwooferem )

Muzyka bardzo szybka elektroniczna (Trance,Vocal Trance , Tech-Trance , Techno ,Schranz itp)

Pokoj 25 mkw..

W sprzecie szukam dynamiki,szybkiego bardzo niskiego basu,przestrzeni.takze slucham duzo vocali wiec dobra szczegolowosc dzwieku,podglosow tez musi byc..

Moze cos od brytyjskich firm bo preferuja chyba wlasnie takie granie..sam nie mam pojecia za czym sie rozgladac i co wybrac bo jestem poczatkujacym fanem muzyki stereofonicznej..dopiero sie ucze :)

Za pomysly z gory dziekuje i pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/102262-jaki-wzmacniacz-do-ma-gs-20/

Może uda się złapać używkę HK 990, widziałem ceny koło 4tys. Do szybkiej muzyki w sam raz, bas potężny i wiele możliwości ma tez wzmacniacz, nawet 2 suby da się podłączyć. Miałem z GS20 Marantza i grało to fajnie ale raczej z Jazz i Chillout się sprawdzało. Może dobra Yamaha też będzie pasować do GS20 , choć góra może być lekko ostra.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Tez myslalem o hk 990 ale jakos nie jestem przekonany do niego..czytalem ze w wlasnie bas w tym modelu nisko nie schodzi..i ogolnie mam wrazenie ze cena to glownie to te wszystkie dodatki..

Kandy K2, ale ciezko moze byc z uciagnieciem GS20. To trudne do napedzenia kolumny. Potrzebuja duzy zapas pradu do towarzystwa, im go wiecej tym lepiej. U mnie graja z Vincentem SV-238 i jest super. Wczesniej byl Jungson JA-88D i tez bylo dobrze. Jednak wydolnosc pradowa Vincenta pozwolila "otworzyc sie" tym kolumnom. Dostaly powietrza, przestrzeni, no i zdecydowanie dynamiki. Sluchalem ich w wielu konfiguracjach, ale Vincent przypadl mi do gustu najbardziej. Z tego co pamietam rownie dobrze zgraly sie z Naim Nait 5i. Znajmomy ma GX200 i tez ma Vincenta, tyle ze, ma on hybrydowy zestaw pre+koncowka. Sluchalem tego zestawu u niego i u siebie i tez sie swietnie zgrywaly. Wybor jest. Najlepiej jakbys mogl posluchac kilku wzmakow. Dorzucilbym jeszcze Roksan Caspian.

Niestety troche budzet mnie ogranicza.mam 3-4 tys i wiem ze czasem mozna za to kase dostac dobr5y uzywany wzmak ale nie jest to latwe..dlatego caly czas czekam.patrze oferty i szukam roznych rozwiazan..bo wiem ze moj hk 3490 napewno ogranicza te kolumny..

• 2 tygodnie później...

Dobra mam propozycje dostania nowego Nad c375 za nie cale 4 tys..uzywanego roksana Kandy k2 za troszke mniejsze pieniadze..pomozcie ktorego wybrac ? ktory z nich gra ogolnie lepsza jakoscia dzwieku ?

U mnie graja z Vincentem SV-238 i jest super

Zazdroszczę potworka z nim pewnie GS20 pokazują co potrafią na basie pełna kontrola zapewniona :)

U mnie grają tylko z Baltlab Epoca 2 też jest fajnie ale jeszcze jakieś 50 wat by mi się przydało bo mocy nigdy nie jest za dużo ;)

Taki Vincent to juz powazny wydatek..moze kiedys..teraz raczej zamykam sie w tym Nadzie i K2 i zapewne ktoregos z nich wybiore tylko niestety nie mam jak ich porownac..boje sie ze w k2 bedzie za malo basu bo nawet teraz HK3490 mam podkrecony bas,poprostu tak lubie a w k2 nie ma mozliwosci podbicia..chodz podejrzewam ze k2 moze miec bardziej wyrafinowany dzwiek(to tylko moje domysly),bardziej otwarty bardziej szczegolowy i chyba sklanial bym sie ku niemu bo i tak w przyszlosci dokupie suba..no chyba ze Nad dorownuje mu w tym aspekcie to raczej napewno bral bym tego nada ktorego nowego moge miec za niecale 4 tys(K2 prawie nowego za 3,5tys,)..bo zapewne ma wieksza dynamike,lepszy bas ale nie wiem jak to jest ze srodkiem i gora w porownaniu do k2.

Pozdrawiam

Kandy K2 ma sporo mocy 2x więcej niż mój Baltlab więc myślę że da sobie radę z GS20 tylko trzeba uważać żeby wzmacniacz nie grał za ostro bo GS20 grają raczej jaśniej i kiedy wzmacniacz i CD będą też tak grały to będzie mało przyjemnie .

Taki Vincent to juz powazny wydatek..moze kiedys..teraz raczej zamykam sie w tym Nadzie i K2 i zapewne ktoregos z nich wybiore tylko niestety nie mam jak ich porownac..boje sie ze w k2 bedzie za malo basu bo nawet teraz HK3490 mam podkrecony bas,poprostu tak lubie a w k2 nie ma mozliwosci podbicia..chodz podejrzewam ze k2 moze miec bardziej wyrafinowany dzwiek(to tylko moje domysly),bardziej otwarty bardziej szczegolowy i chyba sklanial bym sie ku niemu bo i tak w przyszlosci dokupie suba..no chyba ze Nad dorownuje mu w tym aspekcie to raczej napewno bral bym tego nada ktorego nowego moge miec za niecale 4 tys(K2 prawie nowego za 3,5tys,)..bo zapewne ma wieksza dynamike,lepszy bas ale nie wiem jak to jest ze srodkiem i gora w porownaniu do k2.

Pozdrawiam

Nad'y bardzo fajnie grają z Monitor Audio, a jeżeli Ci się nie spodoba to dużo łatwiej będzie Ci go sprzedać niż Kandy K2.

Dobra mam propozycje dostania nowego Nad c375 za nie cale 4 tys..uzywanego roksana Kandy k2 za troszke mniejsze pieniadze..pomozcie ktorego wybrac ? ktory z nich gra ogolnie lepsza jakoscia dzwieku ?

Jeżeli możesz kupić nowy NAD C375 za niecałe 4 tys pln to się nie zastanawiaj. To cena w sklepie czy sprzęt przywieziony z Anglii?

Gość

(Konto usunięte)

Sam mam nadzieje ze roznica bedzie zauwazalna..napewno napisze pierwsze moje spostrzezenia dotyczace Nada tylko wiadomo bedzie sie musial troche wygrzac..

Będzie, będzie! :)

NAD C 375 to świetny wzmacniacz (sam jestem jego użytkownikiem od 3 lat), a poza tym "przesiadka" jest ze słabego klasowo - w porównaniu do klasy C 375 - ampiltunera, jakim jest HK 3490.

Sklep

Czy możesz napisać na PW w którym sklepie go zamówiłeś? Cena jest szokująco niska wg mnie...detal to 6040PLN..

Co do jakości dźwięku to nie masz się co martwić, na pewno będzie bardzo duża różnica in plus w stosunku do poprzednika. Tylko pamiętaj żebyś dał sobie i wzmacniaczowi odpowiednią ilość czasu na wygrzanie.

Gość

(Konto usunięte)

tylko wiadomo bedzie sie musial troche wygrzac..

Tylko pamiętaj żebyś dał sobie i wzmacniaczowi odpowiednią ilość czasu na wygrzanie.

Z naciskiem na to pierwsze - sobie... ;)

Co tam chcesz "wygrzewać"?

To wzmacniacz tranzystorowy - po paru minutach uzyskuje właściwe parametry pracy i będzie brzmiał tak samo zarówno po godzinie grania, jak i za pól roku! :)

Z czasem to on jedynie może zacząć brzmieć gorzej, kiedy po latach np. wyschną mu kondensatory ;)

To nie są "lampy" ani np. kolumny, w których coś dociera się mechanicznie...

A wiec odpalilem Nada c375 i pierwsza mysl ale to ma moc, dynamike,wykop..slucham szybkiej muzyki nawet 160 BPM..poprostu rewelacja..kop niesamowity..do tego dziwilem sie dlaczego wielu z Was nie lubi podkrecac basu i treble dla mnie hk3490 na zerowych ustawieniach gral poprostu maxymalnie plasko..dzwiek mulowaty..podlaczajac tego Nada zrozumialem juz dlaczego :) wszystko poustawiane na zero w Nadzie gra duzo glebiej,czysciej klarowniej o 2 klasy lepiej niz podkrecony hk 3490..poprostu widac ze sprzet jest duzo wyzszej klasy z potezna dynamika , moca no i wiadomo pod kazdym wzgledem lepszym dzwiekiem..ale wiem jedno ze musze uwazac bo naprawde latwo mozna popalic glosniki na tym wzmacniaczu podkrecajac glosnosc :)

Nadzik kawal klocka piekna srednica.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość

(Konto usunięte)

A wiec odpalilem Nada c375 i pierwsza mysl ale to ma moc, dynamike,wykop..slucham szybkiej muzyki nawet 160 BPM..poprostu rewelacja..kop niesamowity..do tego dziwilem sie dlaczego wielu z Was nie lubi podkrecac basu i treble dla mnie hk3490 na zerowych ustawieniach gral poprostu maxymalnie plasko..dzwiek mulowaty..podlaczajac tego Nada zrozumialem juz dlaczego :) wszystko poustawiane na zero w Nadzie gra duzo glebiej,czysciej klarowniej o 2 klasy lepiej niz podkrecony hk 3490..poprostu widac ze sprzet jest duzo wyzszej klasy z potezna dynamika , moca no i wiadomo pod kazdym wzgledem lepszym dzwiekiem..ale wiem jedno ze musze uwazac bo naprawde latwo mozna popalic glosniki na tym wzmacniaczu podkrecajac glosnosc :)

:)))

Napiszę tylko: a nie mówiłem! ;)

Będzie, będzie! :)

NAD C 375 to świetny wzmacniacz (sam jestem jego użytkownikiem od 3 lat), a poza tym "przesiadka" jest ze słabego klasowo - w porównaniu do klasy C 375 - ampiltunera, jakim jest HK 3490.

A wiec odpalilem Nada c375 i pierwsza mysl ale to ma moc, dynamike,wykop..slucham szybkiej muzyki nawet 160 BPM..poprostu rewelacja..kop niesamowity

A jak tam góra jest raczej barwna ocieplona czy ostrawa i chłodna ?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.