Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogowe do Yam A-S 500

Olo772

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Jestem na etapie budowania zestawu stereo. W chwili obecnej mam YAMAHĘ A-S 500 z której jestem bardzo zadowolony i której nie mam zamiaru wymieniać.Reszta toru idzie jak ja to nazywam „na prowizorce” bo na markeciakach Pure Acoustics 799 z Kina D. i dvd Onkyo. Następną zmiana to kolumny potem źródło.W związku z powyższym proszę o radę w doborze kolumn.Podłogowe.Pomieszczenie 22m kw.Budżet do ok. 2.500 zł (2szt).Repertuar to Jazz,dużo vocalu,muz.instrumentalna i elektronika bardziej soft bez żadnej rąbanki.(.. Miles Davis, Paco de Lucia, Steve Vai, Mike Oldfield,Vangelis,Pat Metheny, Eva Cassidy) Chciałbym ciepłe rozdzielcze brzmienie,przede wszystkim przestrzenne.Bez syczenia na wokalu i boże broń podbijania skrajnych pasm.Ta yamaha gra raczej neutralnie i w moim odczuciu lekko chłodno a mam ochotę usłyszeć naprawdę dobrą średnicę i „niepudełkowy” bas.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Dziękuje z góry i pozdrawiam forumowiczów.

Olo 772

https://www.audiostereo.pl/topic/102340-pod%C5%82ogowe-do-yam-a-s-500/
  • Redaktorzy

Polecilbym Ci to, czym sam dysponuje czyli podlogowymi Sonus Faber Toy Tower. Graja u mnie z zestawem Yamahy na 24 mkw. Jednak drogawe sa te kolumny. Ale dobre sa. Ocieplaja Yamahe. Niezle wrazenie zrobila na mnie Vienna Acoustic, troche tansza. Modelu nie pamietam. Oraz podstawkowy ProAc, ale ten byl chyba drozszy od Sonusa. Z tanszych zestawow dobre wrazenie zrobil na mnie Epic Epos 2 (podstawkowiec) 2200zl za nowa pare oraz Epic Epos 5 (podlogowiec) 3600zl. Jednak nie ogrywalem ich na Yamaszce tylko na Creek Evo II i Linn Sekrit DS-1.

P.S. Czasami nie wstydz sie wzmacniacza. W internecie opinia o Yamaszce nie jest zbyt pochlebna. Wg mnie masz bardzo dobry wzmacniacz w swojej kategorii cenowej.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację systemu, wielkość pomieszczenia oraz preferencje brzmieniowe, zdecydowanie moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłyby kolumny Audio Academy Phoebe III, ich brzmienie w połączeniu z Twoim wzmacniaczem będzie w pełni zgodne z Twoim opisem.

Ewentualnie proponuję posłuchać Boston Acoustics oraz Indiana Line Tesi.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Super,dzięki! :) Przetrawie to i w przyszłym tyg. zaczynam biegać z yamahą pod pachą by cokolwiek odsłuchać i podzielić się wrażeniami.W takim razie o JBL już nawet nie pytam :).A jeśli nie mam możliwości odsłuchu swoim regionie któregoś z w/w zestawu to czy istnieje wyrwanie czegoś na testy do domu ?Bo już raz usłyszałem "Tego nie sprowadzimy panu do tej filii sklepu (bliżej) więc nie ma testu-kupuj bądź nie"Nie pojade 200 km żeby odsłuchać akurat to.Czyli co się da to odsłuchać na miejscu a reszta to zabawa >kup i zwróć do 2 tyg< ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.