Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz pm-50 czy pm-55

vit67

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Który lepiej będzie pasował do Tannoy M2. Zależy mi na pełnym dźwięku (bas) oraz miękkich, gładkich i nie wycofanych wysokich tonach (brzmienie lampowe?). Ma być ciepło ,bo nie cierpię suchego ''cienkiego'' brzmienia .Podobno to są ciepłe i basowe modele, ale który lepszy ?

https://www.audiostereo.pl/topic/102434-marantz-pm-50-czy-pm-55/

Słuchałem tylko PM-50 - całkiem przyzwoity wzmacniacz

W dobrym stanie można za niego dać góra 350 zł

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Czy ktoś zna sprzedawce z Allegro ( Marantz pm-50) Krueger-Berlin ?

Dla mnie wydatek 420zł. to sporo grosza.

Daj sobie spokój z tym sprzedawcą, tyle Ci powiem

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na pm-68 to mnie nie stać, a Sony ES w cenie do 550.zł to chyba nie są tak muzykalne jak te Marantz'e. Po prostu, który lepszy: pm-50 czy pm-55 ?

Rafał ma rację. Sony ES będzie grał lepiej od obu Marantzów. A 550 ES rozłoży je na łopatki. Do kupienia w granicach 500 PLN.

Nie wiem jak 550 ES, ale miałem 530 ES i ten ostatni nie rozłożył PM-50 na łopatki - wręcz odwrotnie, mówię generalnie o barwie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie znam 530 ale znam 550,570,670,770 i 870. Najlepszy z nich jest... 555 ES. 550 ma świetną przestrzeń i bardzo ładną barwę. To trochę nowsza generacja. Seria 500/700 ES była słabiutka tak jak 530/730 ES. Ale to moim zdaniem. 700 ES to muł.

Dlaczego ? (bo jednak kupiłem przed ostrzeżeniem)

skoro kupiłeś to po co się pytasz w poprzednim poście o sprzedawcę, teraz wystarczy czekać na towar i temat jest generalnie do zamknięcia

ludzie się produkują, a Ten i tak kupił po swojemu - jego prawo, ale szkoda czasu i energii innych

• Moderatorzy

Czesto pojawialy sie PM68 w granicach 600zl.

W obecnych warunkach 600zł za pm68 to okazja. Wg. mnie bez czekania pół roku na okazję, to się go kupi za 700-800. A w tej cenie imho warto dołoży 200zł i mieć już nowszy pm7000, w środku to samo ale stan techniczny może być lepszy bo o kilka lat młodszy.

-----------------

Jeszcze miesiac temu byl za 600zl. Pisalem tutaj na forum ze to okazja i szybko poszedl:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zeszlym roku stal jeden za 500zl z 3tygodnie i nie bylo chetnych. Za moja namowa jeden z forumowiczow kupil i zadowolony do dzis, a PM7000 to wart maks 800zl. To co sie ostatnio dzieje z cenami Marantzow to smiech na sali. Po 1500zl PM75 schodza.

Ukryta Zawartość

?👈

• Moderatorzy

Jeszcze miesiac temu byl za 600zl. Pisalem tutaj na forum ze to okazja i szybko poszedl:

Ukryta Zawartość

W zeszlym roku stal jeden za 500zl z 3tygodnie i nie bylo chetnych. Za moja namowa jeden z forumowiczow kupil i zadowolony do dzis, a PM7000 to wart maks 800zl. To co sie ostatnio dzieje z cenami Marantzow to smiech na sali. Po 1500zl PM75 schodza.

Zgadzam się z Tobą, że ceny są szalone, sma chciałem kupic pm68/pm7000 do TV, ale sobie dałem spokój bo ceny z kosmosu na allegro...

Ukryta Zawartość

-----------------

• 3 tygodnie później...

Jednak kupiłem marantz'a pm-50,który jednak bije na głowę Radmory (5100 i 5412 które posiadłem).

Dzwięk jest delikatny , a jednocześnie wypełniony, z dobrym basem (dzięki ''jarex" za pomoc)!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.