Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to PRAWDZIWE Tannoy Turnberry?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy to autentyczne Turnberry ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Niepokoi mnie dziwny czarny grill (zupełnie nie w stylu linii Tannoy Prestige) jak również brak możliwości regulacji ustawień zwrotnicy na przedzie kolumny oraz dziwny tył - trudno uwierzyć by Tannoy wypuśił tak niedopasowaną skrzyneczkę - ale może się mylę?

To jakiś klon???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/102508-czy-to-prawdziwe-tannoy-turnberry/

Według mojej wiedzy, a trochę tych Tannoy widziałem, nie jest to oryginalny tunberry. głośniki 2528 był stosowane w do Arden - Eaton: T225 Mayfair, T185 Dorset, T165 i T145 Chester, Ascot. Zresztą tylna żworki pochodzą od T185 .co widać skrzynia jest robiona. Zwrotnica i głośniki są najprawdopodobniej od jednego modelu.to dobrze Nie wiem jak zachowuje się obudowa- oryginał gra, a tu no nie wiem. Cena powiedzmy z 4000-4800 do przyjęcia o ile to wszystko trzyma sie kupy. lecz może być bardzo dalekie od tego co prezentuje oryginał. Radzę poszukać czego z wytwórni Tannoy ,pamiętaj ceny są coraz wyższe. Red monitor. cena około 5500zł. i będzię OK.

"Dear Adam,

Thank you for your enquiry. It looks as though these may be original Turnberry cabinets, however, they may have been modified by a previous owner as we have never issued them with black grilles, the driver is not an original Turnberry driver and the termination panel has been taken from a T185 Dorset loudspeaker which we made in the late 1970's / early 1980's.

Best Regards

Fraser - Tannoy Support"

"Dear Adam,

Thank you for your enquiry. It looks as though these may be original Turnberry cabinets, however, they may have been modified by a previous owner as we have never issued them with black grilles, the driver is not an original Turnberry driver and the termination panel has been taken from a T185 Dorset loudspeaker which we made in the late 1970's / early 1980's.

Best Regards

Fraser - Tannoy Support"

O to jakoś nie jestem taki głupi jak mi się wydawało, trop miałem świetny . Jeżeli skrzynie są oryginalne warto ty kolumn posłuchać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.