Skocz do zawartości
IGNORED

Schamat dla 6s33s + 6n8s + 5c8s

Nikonowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję Koledzy dobrego schematu wzmacniacza lampowego opartego na 6s33s, sterujących 6n8s lub 6n6p i prostowniczych 5c8s. Kto jest w posiadaniu takiego schematu i chciałby udostępnić? Można zatem poprosić o taka pomoć z Waszej strony? Dzięki :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/102631-schamat-dla-6s33s-6n8s-5c8s/

Witam - Pan Andrzej Analogowy zawsze poleca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ja mam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i też bardzo przyjemnie gra - a może znajdziesz gdzieś schemat monobloków Phast'a.

Witam. Poszukuję Koledzy dobrego schematu wzmacniacza lampowego opartego na 6s33s, sterujących 6n8s lub 6n6p i prostowniczych 5c8s.

Kto jest w posiadaniu takiego schematu i chciałby udostępnić? Można zatem poprosić o taka pomoć z Waszej strony? Dzięki :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

Witam - Pan Andrzej Analogowy zawsze poleca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ja mam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i też bardzo przyjemnie gra - a może znajdziesz gdzieś schemat monobloków Phast'a.

Cześć. Pierwszy link nie otwieta się. Ja znalazłem jeszcze coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Muszę porozmawiać z moim kolegą co robi wzmacniacze aby mi coś znalazł. Chciałbym wykorzystać te dwie lampy prostownicze 5c8s i dwie 6e1p. Wygladałoby to mniej więcej tak:

Może sa tacy co maja inne zdanie ale mnie się to bardzo podoba. Porządna maszyna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć. Pierwszy link nie otwieta się

Otworzy się jeśli wykasujesz końcówkę adresu tak aby literka f była ostatnim znakiem adresu

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

A gdzie tu jest 6s33s?.....bo nie mogę tych lamp zlokalizować))

Cześć :-) To jest tylko wzór Kolego :-) na podstawie którego będę się trochę wzorował. Tylko mój będzie prostokątny.

Otworzy się jeśli wykasujesz końcówkę adresu tak aby literka f była ostatnim znakiem adresu

otworzył się :-) dzięki.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Jeśli wolałbyś to zrobić bez sprzężenia zwrotnego i bez przeciążania któregoś stopnia (Borbely), to napisz do mnie na PW. Pokażę Ci, jak się robi kompensację zniekształceń na odpowiedniej lampie. 6N8S to bardzo zła lampa do sterowania diabełka, podobnie 6N6P. 6N1P już trochę lepiej, choć nadal słabo, a brzmienie samej lampy pozostawia sporo do życzenia.

...a co powiecie na opracowanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (projekt Traxmana)??? Kompleksowe opracowanie dla mniej wtajemniczonych.

Może nie spełnia wszystkich założeń Nikonowca (choćby prostowniki na krzemie) ale nikt do tej pory nie napisał nic o tym projekcie na tym forum, a mnie bardzo interesuje Wasze zdanie:)

Ukryta Zawartość

PC+DAC PCM1795/NUDA+TELEFUNKENS600/KHOZMO+ALEPH J 2xMONO+HURRICANE=DIY

Panowie, nikt nie jest skory do pomocy w postaci schematu "diabełków" z lampami jak w pierwszym poście? Nie dajcie się prosić :-) Pozdrawiam.

Sporo projektów z wymienionymi w tytule lampami jest na stronie Jogis w zakładce Leser-Projekte

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dostałeś schemat z detalami i na tym kontakt się urwał. Przecież nie będę prosił, żebyś się interesował.

Dostałem i dziękuję. Ale nie ma w nim bloku zasilania ani też pełnych parametrów podzespołów.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Dostałem i dziękuję. Ale nie ma w nim bloku zasilania ani też pełnych parametrów podzespołów.

To trzeba spytać. Myślałem, ze zasilacze umiesz zrobić. Co to są "pełne parametry"?

To trzeba spytać. Myślałem, ze zasilacze umiesz zrobić. Co to są "pełne parametry"?

Niestety, nie umiem. Teraz pracuję nad wzmacniaczem na lampach 300b a trwa to kilka miesięcy. Moi koledzy sugerowali mi różne rozwiązania. Może bym i uległ ale stwierdziłem, że nie będę robił odstępstw od orginalnego schematu. Ja robię tylko części mechaniczne, wszystkie blachy, skrzynkę, gniazda i inne elementy z tzw. ślusarki i elektryki. Kolega składa elektronikę z moich zgromadzonych części. Następny będzie na "diabełkach" i dlatego już teraz zbieram materiały. Zdjęcie przedstawia przymiarkę z lampami i trafami. Miliamperomierz do regulacji biasu. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukuję Koledzy dobrego schematu wzmacniacza lampowego opartego na 6s33s, sterujących 6n8s lub 6n6p i prostowniczych 5c8s.

U Andrea Ciuffolli znajdziesz ciekawe schematy OTL'i na bazie 6s33s ... o ile lubisz adrenalinkę ...

... a ta skrzyneczka z 300B to się ładnie zapowiada ...

U Andrea Ciuffolli znajdziesz ciekawe schematy OTL'i na bazie 6s33s ... o ile lubisz adrenalinkę ...

... a ta skrzyneczka z 300B to się ładnie zapowiada ...

Dzięki. Jest jeszcze trochę roboty ale mam nadzieję, że uwinę się do końca maja.

• 2 lata później...

@Papierwoleju mogłbyś zamieścić tutaj schemat SE na diabełkach? Zapewne jako driver należałoby użyć lampki nieliniowej tak aby zminimalizować zniekształcenia od 6s33s ale to tylko teoria a z praktyką gorzej. Czy da się zbudować coś sensownego z układem autobias ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.