Skocz do zawartości
IGNORED

cyfrowy Marantz-DD82 opinie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

jelsi nie jestem diyowcem to dziwne bo wzmacniacz OTLkamyk stai u mnie i gra pięknie,zrobiony prze ze mnie,następnie karta na usb PCM2704,następnie przetwornik audio na TDA1543, jeśli chodzi o analogowców i gramofonowców to mają tyle pojęcia o diy co świnia o karuzeli,jedyne co potrafią to wymienić wkładkę i poustawiać jakieś skosy i9 donosy ew:)

a o lutowaniu Hot airem i trawieniu PCB z drobnym rastrem już nie mówie bo mało który pewnie wie co to jest

niektóży są słabo rozwinięci technoligicznie i wszystko co inne jest dla nich syf! grają na CD-R bo wszyscy mają,grają na MP-3 bo wszyscy mają,grają na winylach bo wszyscy grają,a jesli jest coś innego jak np japoński MD,czy holenderki DCC,japoński DAT,to brzydzą się bo to coś innego i nie są trendy,i winą tego wszystkiego był błąd pilota!:)

jak już mówiłem gramofonem nie przegram sobie audycjii z radja,to samo z płytami SACD,nie nagram na nich koncertu z telewizjii,a DAT DCC,MD dają taką możliwość i robią to rewelacyjnie,a jak spodoba mi się płyta gramofonowa u kolegi to Zpiratuje ją na DCC bo uwielbiam PIRACTWO!!! z żaglami na włosach,i oszczędnościami w kieszeni:)

jeśli kaseta analogowa to taka kiepska jakość i gorsza od DCC to po co zacofani ludzie toto kupują i wywalają pieniądze w błoto? niech sobie kupują gramofony,kasety to takie stare i niemodne i nie wygodne

Jak nie z płyt CD to z czego chcesz robić cyfrowe kopie?

głupie pytanie:) ja w życiu wszystko robie legalnie:) wydaje całą wypłatę na płyty tak jak wiekszość Polaków:) ściąganie z sieci nie jest nielegalne,nielegalne jest udostępnianie!!!!!!!!! więc będe wszystko ściągał z sieci,głupi wydaje kase na płyty i ten co ma jej za dużo
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jelsi nie jestem diyowcem to dziwne bo wzmacniacz OTLkamyk stai u mnie i gra pięknie,zrobiony prze ze mnie,następnie karta na usb PCM2704,następnie przetwornik audio na TDA1543, jeśli chodzi o analogowców i gramofonowców to mają tyle pojęcia o diy co świnia o karuzeli,jedyne co potrafią to wymienić wkładkę i poustawiać jakieś skosy i9 donosy ew:)

a o lutowaniu Hot airem i trawieniu PCB z drobnym rastrem już nie mówie bo mało który pewnie wie co to jest

Zdziwiłbyś się jaką wiedzę mają niektórzy w zakładce DIY. To co Ty prezentujesz to jest śmiech na sali. Boki można zrywać.

niektóży są słabo rozwinięci technoligicznie i wszystko co inne jest dla nich syf! grają na CD-R bo wszyscy mają,grają na MP-3 bo wszyscy mają,grają na winylach bo wszyscy grają,a jesli jest coś innego jak np japoński MD,czy holenderki DCC,japoński DAT,to brzydzą się bo to coś innego i nie są trendy,i winą tego wszystkiego był błąd pilota!:)

jak już mówiłem gramofonem nie przegram sobie audycjii z radja,to samo z płytami SACD,nie nagram na nich koncertu z telewizjii,a DAT DCC,MD dają taką możliwość i robią to rewelacyjnie,a jak spodoba mi się płyta gramofonowa u kolegi to Zpiratuje ją na DCC bo uwielbiam PIRACTWO!!! z żaglami na włosach,i oszczędnościami w kieszeni:)

jeśli kaseta analogowa to taka kiepska jakość i gorsza od DCC to po co zacofani ludzie toto kupują i wywalają pieniądze w błoto? niech sobie kupują gramofony,kasety to takie stare i niemodne i nie wygodne

Ty jesteś bardzo słabo rozwinięty. Intelektualnie.

Wszystkie standardy o których piszesz dawno wyszły z użytku. MD z racji kompresji a DCC z racji ogólnej miernoty. DAT utrzymuje się w niektórych studiach i rozgłośniach radiowych. Oferował bezwzględnie najlepszą jakość dźwięku. Sony DTC 670 to taka popierdółka – namiastka prawdziwego DATa. Kaseta magnetofonowa stała się formatem dla pasjonatów. Niestety nie ma nikogo takiego jak pasjonaci DCC. I dobrze. Sam jestem pasjonatem kasety CC.

głupie pytanie:) ja w życiu wszystko robie legalnie:) wydaje całą wypłatę na płyty tak jak wiekszość Polaków:) ściąganie z sieci nie jest nielegalne,nielegalne jest udostępnianie!!!!!!!!! więc będe wszystko ściągał z sieci,głupi wydaje kase na płyty i ten co ma jej za dużo

To jest taki mental. Nawet gdybyś zarabiał miliony to i tak weźmiesz za darmo. Typowo polskie.

A ogólnie: nie masz pojęcia o tym co robisz więc zaczynasz od d… strony. Myślałeś że jak założysz wątek to będą Ci klaskać a tu zonk. Takie życie.

Tu nie ma co klaskać ani gwizdać nawet. Po prostu słonko dziś przygrzało i nikifor się źle poczuł. Prześpi się trochę i po tym może będzie gadał bardziej do rzeczy :)

Ciekawostka... Nie tak dawno nie mogłeś zrozumieć działania Liniowego stabilizatora napięcia z mosfetem jako elementem wykonawczym czy obliczyć punktu pracy lampy w twoim wzmacniaczu słuchawkowym. Lutowanie hotairem nie jest skomplikowane podobnie jak w dzisiejszych czasach wytrawienie płytki w trawiarce i chemiczne jej ocynowanie.

Gratuluję samozadowolenia.

Ps. Przez około rok w 1999r miałem Philipsowskiego DCC700 i bez żalu się go pozbyłem.

Minusy to:

-Bardzo wyczuwalna kompresja ( Jak dobrze pamiętam kaseta DCC 90min mogła pomieścić trochę ponad 100mB danych)

-Licha mechanika

- Drogie kasety/dyskietki i mała ich dostępność

Zdecydowanie lepiej zainwestować w dobry DAT np Tascama.

Dziekuje,

Najlepsza i najbardziej konkretna odpowiedz jaką chiałem uzyskać na temat tego DCC.

A co do wyliczeń,ucze się i najważniejsze że udało mi się ten wzmacniacz zrobić i jestem z niego dumny:)

Gratuluję samozadowolenia.

Ps. Przez około rok w 1999r miałem Philipsowskiego DCC700 i bez żalu się go pozbyłem.

Minusy to:

-Bardzo wyczuwalna kompresja ( Jak dobrze pamiętam kaseta DCC 90min mogła pomieścić trochę ponad 100mB danych)

-Licha mechanika

- Drogie kasety/dyskietki i mała ich dostępność

Zdecydowanie lepiej zainwestować w dobry DAT np Tascama.

o to mi chodziło

do audycjii radiowych i jako przetwornik usb/spdif,wystarczy,a co do DATA to pomyślę i zainwestuje a DCC bedzie ozdobą zestawu bo ma całkiem ładny wygląd,dziś takiego fajnego sprzętu już nie robią

niespodziewałem się że na zakładce "analog" bedzie tyle użytkowników tego DCC i ludzi mających sporą wiedzę na temat tego formatu

Jeśli chcesz się trochę dowiedzieć na temat DCC polecam serię artykułów na ten temat drukowaną w "Radioelektroniku" w latach 90` zeszłego stulecia. W załączniku znajdziesz kompletny spis artykułów z tego czasopisma wyszukaj te o DCC a numery znajdziesz na chomiku lub w bibliotece.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DCC wystartowało za późno i dość szybko wycofano się z tego formatu.Kasety były za drogie i rolę cyfrowego rejestratora w moim domowym zaciszu zajęła nagrywarka CD-R, ale też po jakimś czasie z niej zrezygnowałem gdy okazało się, mimo zapewnień producentów, że to nie jest wcale taki trwały nośnik.Dziś już rzadko nagrywam, czasami na CC lub szpulę.Wolę słuchać czarnego placka:)

no i mam wszystko czego potrzeba od człowieka który w obrazku pod loginem ma magnetofon szpulowy:)

jednak dobrze zrobiłem zakładając temat w analog,ludzie ty odpowiadają szybko i rzeczowo,w diy to same mędrale którzy nie lubią odpowiadać,poczatkującym

ale powiem wam że nie jestem jedynym dziwolągiem i odmieńcem który kupuje jakieś zacofane formaty,

Przeglądając archiwum allegro pod kierunkiem kaset DCC oraz tychżesprzętów,znajdują się ludzie którzy za całkiem spore pieniądze jak na opinie kupują kasety oraz sprzęt tego typu,tak że jakiś tam sentyment do tego dziwnego stratnego formatu ludzie maja:)

myślę że jeśli ktoś chce mieć magnetofon do odtwarzania starych orginalnych kaset i cyfrowy rejestrator w jednym,to to nie jest takie durne rozwiązanie jak by się wydawało,mniej gratów na półce,a ja mam trochę orginalnychg kaset scorpionsów roxet itp więc,miedzy innymi też posłucham

Ano mają , ja zbieram magnetofony i inne nagrywacze różnych zapomnianych formatów , w tym DCC , MD , DAT, ma kilka oryginalnych kaset DCC w tym Dire Straits "On every street" , pamiętam jak na koncertach DS m.in. z Bazylei (transmisja w RMF-ie i TVP) były reklamy DCC. Mam pojedyncze egzemplarze , tylko dla zachowania formatu, głównie kolekcjonuje magnetofony CC.

Z tego też powodu - zbieractwo - wszedłem w system Elcaset, tutaj jakośc dźwięku jest niesamowita i teraz EL-7 stanowi podstawę mojego magnetofonowego systemu.

Pzdr

Z tego też powodu - zbieractwo - wszedłem w system Elcaset, tutaj jakośc dźwięku jest niesamowita i teraz EL-7 stanowi podstawę mojego magnetofonowego systemu.

a jak byś trosszkę wyjaśnił co to i jaki sprzęt do tego używasz,i z czego nagrywasz na to

dziwi mnie też 18bitowa rozdzielczość tych DCC,

jesli chodzi o org kasety DCC to na ebayu widziałem jakieś kiepskie zespoły za ok 100zł z wysyłką,tak ze cenią się:)

Toś mi teraz porobił w głowie:) poczytałem i chce mieć takie coś i takie kasety:)

Do nagrywania audycji radiowych używam czasami JVC Era.Można na nim bez nerwów,że zabraknie taśmy zarejestrować nawet 4 godziny programu o jakości porównywalnej do szpulowca i to na kasecie video.

No polecam Elcaset, ale niestety tanio nie jest :-), za to ma się naprawdę duże kasety , magnetofony sa już prawie normalnych wymiarów, tzn normalnych :-). Wszystko znajdziesz w koleżance gugli, więc nie będę tutaj się rozpisywał, zwłaszcza, że to analog a temat dotyczy cyfry, choć w podforum Analog , sie porobiło :-)

Co do nagrywania to nie mam kompleksów, nagrywam z radia , CD i winyla , plików z netu sie nie nauczyłem ściagać, MP3 to za słaba jakość, a Flac-ów nie kumam jeszcze, choć znalazłem sklep gdzie można je kupić, myślę że to przyszłość i prędzej czy później nabędę jakiś odtwarzacz takich plików. Pewnie wtedy będę z niego nagrywał na magnetofony :-)

Pzdr

Gość Wireless

(Konto usunięte)
Wireless nie przesadzaj, magnetofony DCC odtwarzają też zwykłe kasety analogowe :-), związek jest :-)

Pzdr

PS Paul_67 , o jaki wątek Ci chodzi?

A widzisz - nie wiedziałem. Nigdy nie miałem DCC,

musze przyznać ze wstydem ...

a z ciebie audiofil jak ze mnie:) z tym że ja potrafie doskonale grać na instrumentach klawiszowych i twoje gramofony raczej nawet nie pierdną do jakośći fortepianu

to się tyczyło dyscomaniaka7..

Gość Wireless

(Konto usunięte)
a z ciebie audiofil jak ze mnie:) z tym że ja potrafie doskonale grać na instrumentach klawiszowych i twoje gramofony raczej nawet nie pierdną do jakośći fortepianu

Hmm - co do audiofilii, to faktycznie - coraz mocniej

zaczyna mi się ona kojarzyć z grającymi kablami USB

i innymi tego typu wynalazkami - stąd poniekąd się

z Tobą w tym względzie zgodzę. Co do gramofonów

kontra fortepian już mniej. Ciekawe w świetle tego

porównania byłoby sprawdzenie jak fortepiAn odtwarza np. perkusję...;) Tak zupełnie OT

No szukać trzeba, naprawdę warto. Można też zastanowić się nad EL-5 , jest dwugłowicowy ale gra tak samo dobrze jak EL-7.

Poczytaj więcej o tym systemie, jest niecodzienny i gra bardzo fajnie.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.