Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do dali 850.

bartolomeo1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

poszukuje wzmacniacza do dali 850.Obecnie mam marantza pm-68 i ewidentnie te sprzęty się nie lubią. Jest sucho i krzykliwie. Góra pasma jest natarczywa i niezbyt rozdzielcza, bez szerokich wybrzmień. Dosyć często pojawiają się przerysowane sybilanty co mnie bardzo denerwuję i przez to zabiera radość z słuchania ;/ Bas też nie jest jakoś super kontrolowany. Podejrzewam, że marantzowi brakuje trochę prądu zeby trzymać dół pasma w ryzach.

Co możecie polecić z używek do 1500 zł?? Chce po prostu wiedzieć za czym ewentualnie się rozglądać. Sprzęt gra w 25m2. Słucham przeróżnej muzyki.

Pozdrawiam i czekam na odp

https://www.audiostereo.pl/topic/102732-u%C5%BCywany-wzmacniacz-do-dali-850/

A możesz podać jakiś konkretny model tego scan speaka??

Co do tego klona to pewno bardzo ciężko będzie coś takiego znaleźć ;/

A jeśli chodzi o coś bardziej dostępnego to co byś polecił??

Klon KSA 50 owszem:)

Tylko trzeba go jeszcze czymś wysterować (pre albo CD z dobrą regulacją głośności) i pewno nie kosztuje 1500 zł...

Ostatnio niezmiennie polecam Nakamichi TA 4E... Nawet do "trudnych" i potrzebujących prądu kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Końcowa cena powinna wahać się między 350-450 euro...

Powinien sobie spokojnie poradzić. Ma PRĄD:) I gra MUZYKĘ!

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

To trza było tak od razu:) Wiem, gdzie gra ten i ów egzemplarz. Można posłuchać...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 2 lata później...

Witam

Też mam takie kolumny i poszukuję (ale bez ciśnienia:) wzmacniacza do 2 tys. Właśnie do tych kolumn. Używanego. Bartolomeo1989 jak coś znalazłeś, próbowałeś to napisz.Ja do tej pory podłączałem je tylko do Akai AA-1135 (taki stary i nie za mocny amplituner) i do Onkyo A8850. Z onkyo mi się w ogóle nie podobało. Za sucho. Z kolei z Akai trochę albo nawet bardziej niż trochę zamula na niskich częstotliwościach. Przy głośnym słuchaniu jeszcze jak cię mogę. Ale słuchając cicho, co częściej ma miejsce więcej średnicy by się przydało.

PM-68 jest dość ciemny,a nawet nieco przymulony w wysokich rejestrach. Dziwne że jest krzykliwy. Może z tymi kolumnami jest coś nie tak. Jeśli chodzi o bas to rzeczywiście jest trochę luźny.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.