Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki model lasera do CD Cambride Audio Azur 540c?

Bmoll

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W specyfikacji CD mam tylko, że to laser Sony. Ktoś orientuje się może jaki dokładnie model lasera jest montowany

w CD-kach CA Azur 540C? Wychodzi na to, że laser pada (zacina na niektórych płytach) i będę musiał

wymienić.

Dzięki i pozdrawiam

Wymiana jest prosta, pamiętaj tylko o usunięciu zwory technologicznej.

Jasne. A tak jeszcze z ciekawości... (w sieci jakieś sprzeczne informacje krążą, a nie znalazłem żadnej specyfikacji). Na czym polega różnica w oznaczeniach B, C, D, E, F? W sumie jeśli nie ma znaczenia który się montuje? Czytałem, że ponoć część z nich (E i F) ma plastikową osłonkę soczewki, gdzie indziej piszą - że te literki to tylko oznaczenie producenta....

Dzięki z góry za wyjaśnienie

Teraz to obojętne literki. I tak wszystkie są z tej samej taśmy, z tej samej fabryki.

Oryginalne Sonego były dedykowane to sprzętu stacjonarnego, przenośnego, itd.

I tak kupisz chiński oryginał. japońskiej podróbki nie dostaniesz ;P

A patrz żeby był na metalowych prowadnicach, a nie plastikowych

Teraz to obojętne literki. I tak wszystkie są z tej samej taśmy, z tej samej fabryki.

Oryginalne Sonego były dedykowane to sprzętu stacjonarnego, przenośnego, itd.

I tak kupisz chiński oryginał. japońskiej podróbki nie dostaniesz ;P

Co za czasy... ;-)

A patrz żeby był na metalowych prowadnicach, a nie plastikowych

Planowałem kupić w impelshop - bo ma niby dobre rekomendacje. Tutaj piszą właśnie, że "oryginał":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma już oryginałów, choćby sprzedawcy nie wiem co wypisywali, co najwyżej chińskie oryginały z napisem Sony na wieczku, ale nie oryginały Sony, ten który podajesz w linku ma inny talerzyk niż potrzebujesz, do twojego będzie pasował typ 01, chyba, że chcesz przełożyć sam laser bez mechaniki

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.