Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon na początek.

Juliusz Cezar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam jakiegoś w miarę fajnego gramofonu na początek, Nie znam się na tym, cena też mnie raczej nie interesuje, oczywiście w granicach rozsądku bo to jednak ma być sprzęt do domu, ma być dobry po prostu.

Będzie podłączony pod Unitre PW7011 albo Diore WS442, używam tej unitry bo w moim odczuciu brzmi lepiej pod kompaktem SONY CDP490. Co do kolumienek mam Alpha 130, (100w, 8Ohm, 89dB, 40-20000Hz)

Pozdrawiam serdecznie,

https://www.audiostereo.pl/topic/102934-gramofon-na-pocz%C4%85tek/

tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Cześć, szukam jakiegoś w miarę fajnego gramofonu na początek, Nie znam się na tym, cena też mnie raczej nie interesuje, oczywiście w granicach rozsądku bo to jednak ma być sprzęt do domu, ma być dobry po prostu.

Będzie podłączony pod Unitre PW7011 albo Diore WS442, używam tej unitry bo w moim odczuciu brzmi lepiej pod kompaktem SONY CDP490. Co do kolumienek mam Alpha 130, (100w, 8Ohm, 89dB, 40-20000Hz)

Pozdrawiam serdecznie,

- jak cena nie gra roli, to kieruj się raczej wyglądem czyli jak to mówią bardziej bywali designem - wiadomo, że frywolny poleci Ci Ad Fonciaka, ja Universuma, rydz Telefunkena a Yul Pro- jecta - są tez zwolennicy skorniczałych thorensów /vlado?/ - i daj znać jak odpalisz pierwsze winyle...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

- jak cena nie gra roli, to kieruj się raczej wyglądem czyli jak to mówią bardziej bywali designem - wiadomo, że frywolny poleci Ci Ad Fonciaka, ja Universuma, rydz Telefunkena a Yul Pro- jecta - są tez zwolennicy skorniczałych thorensów /vlado?/ - i daj znać jak odpalisz pierwsze winyle...

A Masza Transrotora Z1, a Miniabyr Zonteka i jakąś wkładkę 5 tys.

A Masza Transrotora Z1, a Miniabyr Zonteka i jakąś wkładkę 5 tys.

EEEE tam, Najlepsza jest Optonica z lat 80.

Przecież wypada coś doradzić, prawda?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ależ excelku, vlado zaleci Duale lub Liny:-)

W.

Witam,

Przepraszam, że swoją przygodę na forum zaczynam od (jakby nie było) roszczeniowego pytania pokroju "pomóż Pan, boś bardziej doświadczony", ale przez ostatnie parę dni zupełnie zgłupiałem.

Po kolei:

- posiadam "gramofon" denon dp-29f, wzmacniacz denon PMA-700AE, cidika od denona (ten póki co nieważny) i kolumny koda av702-f v.2

- słucham wszystkiego od klasyki po death metal

- wzmacniacza raczej nie chcę póki co ruszać, kolumny chcę wymienić w późniejszym terminie, bo bank sukcesywnie obciąża mój rachunek o jakiś tam "kredyt"

Sami wiecie w co się wpakowałem kupując kilka lat temu "gramofon" denona, ale Pan sprzedawca był bardzo przekonywujący. ;)

Dziś nadszedł czas na wymianę. Jak już wcześniej wspomniałem, przeglądam każdego ranka i wieczora znany portal aukcyjny w poszukiwaniu czegoś, co by mnie mogło zadowolić.

I w tym momencie mam do was ogromną prośbę. Otóż, czy którykolwiek z gramofonów poniżej do czegokolwiek się nada? Jeżeli tak, to który ewentualnie warto kupić. Oto lista:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam,

Tomek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Blaupunkt już nieaktualny. Swoją drogą ciekawa sprawa z tą Japonią :) Blau wskazuje, że mamy do czynienia z językiem japońskim.

Pierwszy Technics to jakieś combo. Jesteś pewny Waluch?

Drugiego sprzedaje handlarz truchłem. Bez pokrywy, stan wg zdjęć, mnie się jednak zdjęcia nie otwierają. Zreszta to cwana wymówka- no co nie widziałeś na zdjęciach? Moim zdaniem nie będzie z tego okazji.

Trza chyba szukać dalej.

Ten wygląda nieźle, sprzedawca też jakiś taki z sercem, fachowcy zweryfikują czy głupot nie gadam: http://allegro.pl/sanyo-tp-625-piekny-i3193665200.html

Pytanie czy 500zł do przełknięcia.

Łyknąłem Blaupunkta... Brak cierpliwości chyba. :-))

no i dobrze zrobiłeś, tylko będziesz musiał wymienić wtyczkę DIN na RCA

o igle nie wspominając

Pierwszy Technics to jakieś combo. Jesteś pewny Waluch?

on tylko stoi na wzmacniaczu :) dlatego wydaje się jakby to było combo

audiokarma.org

no i dobrze zrobiłeś, tylko będziesz musiał wymienić wtyczkę DIN na RCA

o igle nie wspominając

Jasna sprawa. :-) Jest tylko pytanie, czy wyprowadzić kable z gramofonu na stałe, czy lepszym wyjściem byłoby zrobienie wtyczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.