Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do ~1000zł (+ wzmacniacz/karta?)

mus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję słuchawek do muzyki, głównie z komputera ale ważne, żeby potrafiły w miarę dobrze zagrać także z iPhonem.

Słucham głownie elektroniki (Gorillaz, Nightmares on Wax - takie klimaty), czasami jazzu, funku i rocka.

Nie jestem fanem mocnych basów jeśli to ma znaczenie.

Będę też pewnie na nich okazyjnie grał.

W komputerze mam kartę zintegrowaną z płytą główną więc jeśli warto kupię coś lepszego.

Chętnie kupie lepsze słuchawki (i ewentualnie kartę) używane bo wydaje mi się, że to solidny sprzęt który rzadko się psuje.

Z góry dzięki za pomoc, dla mnie to wszystko czarna magia więc nie mam nawet swoich typów.

Świetne słuchawki we wspomnianym przez Pana przedziale produkuje wiele firm.

Co do kart dźwiękowych to polecam z czystym sumieniem nowe produkty firmy Asus. Produkty Xonar oferują szeroką możliwość konfiguracji oraz doboru odpowiedniego modelu karty dla własnych potrzeb.

Lecz to tylko jedna z możliwych wielu propozycji. Myślę że Panowie z zakładki Pc Audio chętnie pomogą Panu w doborze odpowiednich komponentów zestawu. Pozdrawiam.

W miare mozliwosci odsluchaj sobie, AKG K550, Focal Spirit One, German Maestro GMP 435 S, Sennheiser Momentum (troche przekracza budzet ale warto odsluchac). Nie kupuj bez odsluchu.

philips phidelio x1 są bardzo wysoko oceniane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość Kossy

(Konto usunięte)

Witam,

Poszukuję słuchawek do muzyki, głównie z komputera ale ważne, żeby potrafiły w miarę dobrze zagrać także z iPhonem.

Słucham głownie elektroniki (Gorillaz, Nightmares on Wax - takie klimaty), czasami jazzu, funku i rocka.

Nie jestem fanem mocnych basów jeśli to ma znaczenie.

Będę też pewnie na nich okazyjnie grał.

W komputerze mam kartę zintegrowaną z płytą główną więc jeśli warto kupię coś lepszego.

Chętnie kupie lepsze słuchawki (i ewentualnie kartę) używane bo wydaje mi się, że to solidny sprzęt który rzadko się psuje.

Z góry dzięki za pomoc, dla mnie to wszystko czarna magia więc nie mam nawet swoich typów.

Spojrz na moj watek AKG-K701 + audinst mini.

Spedzam duzo czasu przy komputerze i duzo slucham muzyki (ok. 30 - 40 h tygodniowo).

Sluchawki "mocne" z duza iloscia basu mnie szybko mecza, dlatego wybralem te AKG (leca do mnie wlasnie), mimo ze podobno sa trudne do napedzenia. Na Thommanie sa za 190 euro.

Jesli chcesz je podlaczac do iPhone i nie jestes przyzwyczajony do sprzetu za grube tys. to pomysl o Fiio E07k lub E17. Mozesz wzmacniacz podlaczyc do iPhone wtedy. 701ki to tylko 62 ohmy wiec jako tako nie jest zle do napedzenia jesli chodzi o moc wyjsciowa. Gorzej jest z dobra jakoscia.

Pozdrawiam i powodzenia

Zapomniałem dodać, że interesują mnie tylko słuchawki otwarte/pół zamknięte.

W takim razie do odsluchu masz Fidelio tak jak mikson pisal i do tego German Maestro GMP 435 S. Ciezko bedzie o odsluch tych sluchawek. Maja kolejno 30 i 35 ohm, takze w sam raz do telefonu. Ja osobiscie sluchalem tylko GM na Nexusie 4 i bardzo mi sie podobaly.

Zachęcam Panów do poszukiwań używanej karty Lynx2. Mimo iż sporo czasu mija już od jej premiery to jest to karta obdarzona zarówno wyjątkowymi możliwościami jak bardzo wysoką jakością dźwięku.

Raczej rzadko ale jednak czasami występuje na rynku wtórnym.

Zakup takiej karty to święty spokój z dźwiękiem z komputera na długie lata.

Przed zakupem należy zweryfikować możliwości podłączenia oraz dostępność sterowników.

Prywatnie mogę tylko napisać iż od dawna jestem wielkim fanem Pc audio. Posiadam monitory aktywne , pre oraz wszelkie peryferia by móc się cieszyć dobrym dźwiękiem z komputera. Lynx2 to karta obok , której nie da przejść się obojętnie.

Ukryta Zawartość

Sprawdziłem z ciekawości dostępność sterowników.

Jest bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, zaproponowałbym Ci słuchawki Beyerdynamic DT 990 w wersji 32 omwej. W przyszłości natomiast dokupiłbym na Twoim miejscu USB DAC Calyx Coffee.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zachęcam Panów do poszukiwań używanej karty Lynx2. (...)

Tu jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 490zł:

Ukryta Zawartość

czyli starsza dwu kanałowa wersja 2ki. Ale ostrzegam karta nie działa na 64bit systemach i w ogóle na Viscie i 7ce. Przynajmniej tak przeczytałem na forum Lynx.

Zagadkowa jest tez sprawa sterowników na linuxa. Niby są na OSS ale się boję, dlatego jej nie kupiłem. :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

“Kejseren er i garderoben!”

Nie znam tej wersji. Natomiast TWO znam. I mam wielki szacunek do tego produktu.

Tu można sprawdzić dostępność sterowników.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę jeszcze czy warto wydawać na same słuchawki około 1000zł. Nie jestem pewien czy zauważę różnicę.

Macie jakieś tańsze propozycję? Chciałbym po prostu porównać dobre słuchawki za 500-700zł z tymi za tysiąc przy odsłuchu.

Chciałbym po prostu porównać dobre słuchawki za 500-700zł z tymi za tysiąc przy odsłuchu.

I to powinno rozwiać wątpliwości o ile test przeprowadzony będzie konstruktywnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.