Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

graaf nie przesadzaj, pisz normalnie na forum swoją opinię i się nie przejmuj. jestem bardzo ciekawy... Ci których to interesuje przeczytają i może wyciągną wnioski, a tych których to nie interesuje - po prostu niech sobie odpuszczą.

pozdrawiam,

Re: szwagiero, 31 Maj 2007, 12:22

>interesuje - po prostu niech sobie odpuszczą.

właśnie, rzecz w tym, że oni sobie nie odpuszczą

ja jestem prywatnie - podobno - poważny facet

tak czy owak - nie mam już siły wdawać się w "rozmowy" z dziećmi (czyt.: gówniarzami) i osobnikami zdziecinniałymi (zapewne pod wpływem internetu)

to już lepiej utrzymywać kontakt z garstką sensownych ludzi na PW i via mail a forum pozostawić dla ogłoszeń, do tego się nadaje

ważne jest żeby robić to, co się uważa za słuszne, ja cenię sobie zarówno Twoje recenzje, jak i recenzje np. Piotra Ryki czy Intuosa, reszta jest nieważna, nie warto wdawać się w chore dyskusje i gierki, warto robić swoje i nie zwracać uwagi na zaczepki.

tak jak mówiłem, znajdzie się takie grono, których taka recenzja zainteresuje i w pewnym stopniu pomoże w wyborze słuchawek, pozwoli przynajmniej odrzucić jakieś modele lub zainteresować czymś, co jest mniej popularne. a jak ktoś się będzie czepiał, to już jego kłopot.

pozdrawiam,

Re: szwagiero, 31 Maj 2007, 12:43

>jak ktoś się będzie czepiał, to już jego kłopot.

jak ktoś wypisuje inwektywy pod moim adresem lub zwyczajne bzdury to ja niestety czuję się w obowiązku zareagować, może jestem starej daty

ale milczenie oznacza zgodę, a mojej zgody na inwektywy i bzdury nie ma i nie będzie, nawet "w wirtualu"

tak mam

Ludzie Wam to zawszę kawę na ławę trzeba pisać, tacy delikutaśni jesteście ? Wątek jest o słuchawkach to kurde zacznijcie coś pisać albo przestańcie paplać jak jakieś baby.

Będą jakieś konkrety,rzetelność-wiadomo z pewną szczyptą subiektywności czy tylko inteligencka wata

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

o proszę!

quod erat demonstrandum

każdy dostaje to na co zasługuje Rafaellu, Ty zasłużyłeś na watę a inni koledzy na moją opinię (dostali na PW i maila)

To w takim razie, jeśli boisz się Piotra Ryki nie chcesz mu zrobić przykrości (pozyczył Ci coś) i boisz się wyrazić swoje zdanie publicznie to nie zaśmiecaj watku i pisz na PW, wiedz tylko jedno: jeśli o czymś wie więcej niż jedna osoba to przestaje to być tajemnicą i prędzej lub póżniej się wyda i dotrze do zainteresowanego .Większość słuchawek miałem także się dla mnie nie wysilaj,ale pamiętaj nie jest to forum prywatne par excellence (specjalnie dla Ciebie użyłem słowa którym zaśmiecasz naszą rodzinną mowę w całym tego znaczeniu a nawet krócej "dosłownie")

Re: Piotr Ryka, 31 Maj 2007, 13:49

>Cholera, niczego nie dostałem. Znaczy się, dla mnie wata? Nic to, mówi się trudno.

dostają Ci co zgłoszą chęć, nie mam listy "PT. abonamentów" ;-)

Z przykrością konstatuję, że mój wątek stał się głównie areną awantur. Nie mam nic przeciwko rzeczowym sporom, a nawet towarzyskiej przepychance, niemniej apeluję o przykładanie większej wagi do meritum toczonej dyskusji, którą, przypominam, są słuchawki wysokiego lotu.

Piotrze Holdegron chciał się wprosić na odsłuch Ultrasonów 9 i strasznie ubolewał -jego wzmacniacz pewnie też "cierpi" W sumie to sam jestem ciekaw jak on by porównał swoje AKG K701 do Ultrasone 9 i czy by zdradził te pierwsze

Pozdrawiam

Rafaell

Re: Piotr Ryka, 31 Maj 2007, 13:57

>A ile kosztuje abonament?

hehe, jak już powiedziałem nie ma listy "PT abonamentów" ;-)

ale jakby była to - oj drogo, drogo

bo trzeba sobie zasłużyć :-)

już posłałem na neostradę :-)

pzdr.

p.

graaf, 31 Maj 2007, 13:50

>uwaga!

>nie karmić trolla!

graafie@jedna zacznij pisać w końcu na temat Piotr Ryka też prosi

Re: Piotr Ryka, 31 Maj 2007, 14:04

>Poza tym, jak można zdradzić AKG 701, najlepsze słuchawki na świecie.

no w zasadzie to mamy jasność w temacie słuchawek :-)

najlepsze K701 a najgorsze E2c :-)

>Ty zasłużyłeś na watę a inni koledzy na moją opinię

>(dostali na PW i maila)

Ja nic nie dostałem. :( Widzę, że forumowicz graaf (nie mogę użyć określenia "kolega graaf", gdyż słowo "kolega" przez graafa jest rozumiane jak w cytacie powyżej) lubi podziały na równych i równiejszych, cóż, wychowanie w tamtych czasach zobowiązuje. ;-)

Bardziej wprost i mniej zgryźliwie, drogi graafie, kolega Piotr Ryka nie jest konstruktorem RS1 i się nie obrazi o cokolwiek, co napiszesz na forum. Wiadomo, że jeden woli szynkę, inny żeberka. Pisanie, że na PW wyślę (albo nie), to mi zalatuje piaskownicą - wiem, ale nie powiem, ja coś mam, ale wam nie dam, a tobie nie dam, bo ciebie nie lubię, itd. itp. I pomyśleć, że zarzucasz tu niektórym zdziecinnienie.

Pozdrawiam, bez urazy. :)

Re: michelangelo, 31 Maj 2007, 14:07

no i kolejny co nie czyta a bzdury pisze

wyjaśniłem wyżej drukowanymi literami analfabeto, że:

>dostają Ci co zgłoszą chęć, nie mam listy "PT. abonamentów" ;-)

ale Ty nie dostaniesz, po co Ci, nie czytasz a swoje wiesz

podziały można lubić lub nie ale one PO PROSTU SĄ

na przykład ludzie dzielą się na tych co czytają to co komentują i na takich co nie czytają

to kwestia wolnego wyboru, do której grupy chcesz się zaliczać Michale

na razie zaliczasz się do tej drugiej

Piotrze na moich AKG K701 wczoraj słuchałem takiej płyty (1965r) na CD nagranej z taśmy matki krew z uszu (tyle wysokich tonów pan realizator uwypuklił) Ty słuchając na Grado to byś chyba z okna wyskoczył. Szukam wysokiej klasy mulących słuchawek do takich "wybiotnych realizacji" mógłbyś mi coś doradzić

Pozdrawiam

Rafaell

Poradziłem sobie z tym bez kosztów na szczęście jeszcze mam coś takiego nie highendowego jak bas i treble skręciłem w lewo treble o 2,5 działki i było sympatyczniej

• Pokaż nowe odpowiedzi