Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rafaell, znajdź sobie na stare lata jakąś dziewuchę czy coś w tym rodzaju, nie wnikam, może to pomoże:( Miałem ubaw po pachy do pewnego momentu, teraz już nie, podrowienia

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

intuos, 27 Paź 2007, 11:53

Posłuchaj syna artysty rzeżbiarza, daj konchy zamiast z aluminium z modrzewia, ewentualnie lipy, dobrze z dużą ilością słoi słoje równoległe do osi przetworników i w tym samym kierunku lepiej pionowo "głowa nogi" (kurcze ale mam trudne wymagania) zdziwisz się na+ wkładki i bez tego w środku stanowczo za dużo same mają "metalu"

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

=>gagacek, 27 Paź 2007, 12:07

Moje dwie piękne laski które mam w domu w przeciwieństwie do Twojej mają głos,słuch i potrafią śpiewać,mimo ze nie są szkolone radzą sobie spokojnie z utworem Anny Marii Jopek "Ale jestem" i nie narzekaj na mikrofon od Korwina ,zamknij dziewuchę w kiblu i niech tam sie produkuje.

Chciałeś błoto to masz i to przynajmniej w 100% prawdziwe

Korwin bardzo przepraszam nie wytrzymałem mam już dość tego człowieka z bardzo wysoka samoceną i dobrym samopoczuciem dowartościowujacego sie obrzucaniem innych pseudomentorowskim tonem

pseudomentorskim oczywiśćie oczywista oczywistość :)

Trochę z innej beczki. Byłem wczoraj u Nautilusa i dostałem solenne zapewnienie, że pożyczą mi na odsłuch Lebena CS600, bym mógł go bezpośrednio porównać z T-H. Zapowiada się zatem ciekawy pojedynek, hen, wysoko, we wzmacniaczowych chmurach. Leben ma być na początku listopada. Pogrzeją go z tydzień i ruszy do walki. Mam w każdym razie taką nadzieję.

Na AS test sluchawek w moi wykonaniu bedzie niezmiernie krotki. Wystarczy mi kilka sekund na ocena sluchawek. A w wolnym czasie bede rozpijal jakiegos lyskacza.

ciekaw jestem jak wypadły by na nim akg 701 podobny tworzą z nim jedne z najlepszych połączen.może udało by ci sie przeprowadzić takowy odsłuch.

ptx, 27 Paź 2007, 12:45

Piotr Ryka jest bardzo koleżeński to jakbyś nawet nie dał rady przyjechać do Krakowa tylko mu wysłał AKGK701 to napewno byś miał opis z odsłuchów na dwie strony.Ja knuję coś ze wzmacniaczami słuchawkowymi jak załatwię to dam cynk może dało by radę to w czasie zsynchronizować. z Lebenem ? i jakimś świetnym CD .Ja niestety ale mam tylko tego pogardzanego przez innych Technicsa SL-P1200 (nie wiem z kąd takie opinie mało kto ten studyjny sprzęt vintage z przed 22 lat słuchał ?)

Pozdrawiam

Rafael

senicz, 27 Paź 2007, 12:44

Włodek opanuj się, na koniec targów zawsze sie coś pije a tak w ogóle to jakiego łyskacza będziesz "reklamował"

ptx

Też jestem tego ogromnie ciekaw i oczywiście także GS-1000. Te ostatnie spróbuję może zdobyć od Studia Pro, ale szanse są marne, bo powiem wam, że GS-1000 sprzedają się jak szalone i nawet polski dystrybutor podniósł na to konto ich cenę. AKG w Krakowie ma już chyba tylko Pacuła, a to jest ważny gość, co się z takimi jak ja nie zadaje.

ptx

Spróbuję też zwlec do domu CS300, by porządnie go posłuchać i porównać ze swoim. Nautilus jest bardzo przychylnie do mnie nastawiony, ale na razie tego co mieli sprzedali.

Piotr Ryka, 27 Paź 2007, 13:21

>ptx

>

>Spróbuję też zwlec do domu CS300, by porządnie go posłuchać i porównać ze swoim. Nautilus jest

>bardzo przychylnie do mnie nastawiony, ale na razie tego co mieli sprzedali.

cs 300 podobno lepszy od cs 300x le.dziwnie biorąc pod uwagę cenę.faktycznie interesował by mnie odsłuch grado na lebenie bo do nich sie przymierzam i prędzej czy później będą w moim posiadaniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można tu znaleźć recenzje cs 600 i 701(tylko ze po włosku)

Ukryta Zawartość

Piotr Ryka, 27 Paź 2007, 13:13

Cena Grado GS-1000 jest znacznie niższa od Ultrasone Edition E9 ,Piotrze z tąd to szaleństwo (CCC), ja bym chciał ich posłuchać po tych 500 godzinach wygrzania ale tylko Ty takowe miałeś i słuchałeś a te co trafiają do Studia Pro (pozdrawiam właściciela było bardzo miło) nie mają szansy w zwiazku z tym się wygrzać no i kółko się zamyka.

Pozdrawiam

Rafaell

ptx, 27 Paź 2007, 13:24

>cs 300 podobno lepszy od cs 300x le.dziwnie biorąc pod uwagę cenę.faktycznie interesował by mnie

>odsłuch grado na lebenie bo do nich sie przymierzam i prędzej czy później będą w moim posiadaniu.

E9 dobry kierunek tylko one nie z wszystkim tak pieknie zagrają mimo ze potrafia. Ciekawe w sumie jak po 62ohmowych słuchawkach poradzi sobie z 32ohmami E9 czy go nie przesterują ?

Tak sobie teraz przy okazji że żona w drugim pomieszczeniu zarzuciła na CD i głosniki płytkę ulubionej przez nią AMJ, o dziwo pogłosniła na godz 10 mimo ze podobno lubi słuchać cicho :D Na płycie Szeptem Koncert disc 2 ! (na pierwszym tez jest ten sam utwór nie mylić) utwór 10 "Samba przed rozstaniem") słucham kątem i podłączyłem bezpośrednio do CD swoje Sony MDR 7509HD Tomasz Stańko zagrał tak pięknie że usłyszałem to co rzadko sie na codzień w utworach zdarza perfekcja i totalny odlot To jak Z muzyki do filmu Bandyta Michała Lorenza 17 utwór "Ulice Londynu" (według żony powinien się nazywać "Spacer w deszczu" posłuchajcie naprawdę lepszy tytuł do treści muzyki) słuchanego na TH Piotra Ryki ( z "ostrzejszymi lampkami") i i Accuphase DP76 u mnie wywołał tak że to cudowne uczucie, to o taka synergię czasem .

U mnie posłucham 17 jak będzie lepszy wzmak moze jednak wskoczę na ten poziom co w Studio Pro,ale było by miło

@Rafaell

>graafowe Sony 7506 to był bardzo stary model o takim oznaczeniu ale z przed wielu lat, graaf wynalazł go w

>necie a słuchał i jakiś czas miał ostatnio niestety produkowany parenaście lat nowszy model o takim samym

>oznaczeniu.

"bardzo stary model z przed wielu lat"

???

"niestety produkowany parenaście lat nowszy model o takim oznaczeniu"

?????

"jakiś czas miał"

???????

Rafi odleciał już całkiem

no skoro Rafi odlatuje to ja wysiadam :-))

wygląda to tak jakby się robiło tutaj takie kółko wzajemnego wspierania się osób z problemami pod czaszką i w portfelu

bo to przecież nie tylko Rafi pisze co z brudnego palca wyssie

tylko jeden przykład - powtarzane do znudzenia autorytatywne porównania brzmiena starych ("niebo") i nowych ("ziemia") Fostexów T50 oczywicie bez szczegółów w czym i jak bo przecież nie było żadnych porównań na słuch

tylko cały czas "bo teoria", "bo head-fi", "bo chiński montaż", bo sro bo śmo

mimo że z tysiąc razy już pytałem i odpowiedź zawsze jest jasna:

N I K T N A F O R U M N I E R O B I Ł T A K I E G O P O R Ó W N A N I A !!!

może i ten vintage jak się trafi dobry egzemplarz "kosi wszystko" ale nie zmyślajcie koledzy bo się robi odlot, normalne wariatkowo

ja wysiadam

graaf, 27 Paź 2007, 23:37

Nim wysiądziesz to ściągnij sobie w końcu Sony MDR-7509HD tańsze od AKG K701 na które nie miałeś kasy żeby odemnie je kupić i zacznij w końcu słuchać muzyki a nie pików i dołków w paśmie. Też tak jak ty mam EQ z displayem,całkiem możliwe ze lepszy

THD 0,003%

pasmo 10-100'000 Hz +0,-2dB

dynamika 118dB

i nie potrzebuję go przy słuchaniu na Sony MDR-7509HD załączać chyba że nagranie spitolone.

wygląda to tak jakby się robiło tutaj takie kółko wzajemnego wspierania się osób z problemami pod

>czaszką i w portfelu

Na ilu etatach, może 10 ? siedzisz na uczelni że nie masz kłopotów z kasą , co to oświata ostatnio nie strajkuje z powodu za niskich zarobków ? Przypomnę Ci że na studentów też narzekałeś, ciągle wysiadasz weż się w ryzy jesteś jeszcze młody facet a nie stary kawaler, chyba że jesteś ?

Korektorem parametrycznym nie da się przepoczwarzyć jednych słuchawek w inne. Z kilku powodów: Po pierwsze korektor parametryczny stosuje korekcję niezależną od amplitudy. Musiałby mieć symulator charakterystyki przejściowej wbudowany, z możliwością jej kształtowania. Takie coś mają np. w Radio Kraków jako plug-iny do oprogramowania realizatorskiego, ale działa to off-line, przerabiając pliki z zapisem cyfrowym. W komercyjnych korektorach to pewnie będzie regulowany kompresor/ekspander i tyle. Kolejna sprawa to THD - 0.003% to wbrew pozorom wysoki poziom zniekształceń, bo na poziomie -90dB. Szum kwantyzacji 16-bit jest na poziomie -96dB, czyli 6dB pożarło, to jakby jednego bitu ubyło - tak dla porównania skali tylko podaję.

>>gagacek, po pobieżnym użyciu wyszukiwarki nie znalazłem ani jednego Twojego postu, z którego można by się czegokolwiek dowiedzieć na temat jakichkolwiek słuchawek, który model, jak grają, itp. Skoro taki z Ciebie ekspert, to poleć coś nam błądzącym i nieświadomym, a nie zaśmiecaj forum nihilizmem i brakiem treści w wypowiedziach. Łączęwyrazy.

gadacie tak gadacie o tych ortofonikach - to wziolem dzisiaj i sprobowalem jak to gra ( yamaha hp-3 ? ) - podlaczone do milet hybrid i marantza cd63 ( mocno modyfikowany ) graly bardzo fajnie muzykalnie spojnie w pasmie i wogole ( podobnie zreszta jak akg k271 ) - ale gdy je podlaczylem do MHZS cd88 - MIT shotgun S1 - WA4 - to poprostu plakac sie chcialo - kiszka ( podobnie jak akg k271 :) - wniosek jest taki ze sluchawki te bardzo dobrze wypadaja na przecietnych systemach ale na lepszych ( separacja, oddanie poglosow itp.itd) niemaja zadnych szans nawet z HD650 ( ktore niebrzmia wcale zle tylko jakos tak troche dziwnie ) o K701 nawet niemowiac

=>michelangelo, 28 Paź 2007, 00:27

Witam Michale ten mój korektor jest analogowy tak że nie jest z nim tak żle ma go n.p. Peter Daniel ale go nie używa.Ja też kupiłem z ciekawości wstyd się przyznać zawsze słuchałem na wyłączonych tonach w starym wzmaku a tu mi się taka choroba zarażliwa udzieliła chyba graafomania

wiesz piter

hp 3 to jak model a w klasie mercedesa, ja ma yh100 to jak klasa S

wiec moze daruj sobie takie gadanie czcze. poza tym w orthodynamikach yamahy owa firma by byla zachowana szczelnosc po miedzy driverem a uchem i poduszka stosowala gąbkę ktora dociskala szczelnie driver do pada , po latach ponad 20 ta gabka jak kazda inna kruszeje i nie trzyma juz szczelnie drivera , a dla tego typu napedu szczelnosc po miedzy malzowina a driverem to waga zyc albo nie zyc. Widzisz i piszesz glupoty zamiast zapytac sie np mnie co zrobic by brzmialy jak ludzie na head-fi pisza..... Typowa arogancja i brak tak specyficznego dla czlowieka znaku" ? "czemu, dlaczego , kiedy jestesmy dziecmi czesto sie pytami, potem wielu z nas zaprzestaje ...jako big bufon i wynik jest taki jaki sie czyta

graff

przeciez z twoim sceptycyzmem nawet jakbym opisal dokladnie test i tak by nic to nie dalo do puki do puty ty bys sam tego sprzetu nie przesluchal

wiec poco sie rzucasz, i jeszcze ta groteska

nie przypominam sobie bym jakos tak cie traktowal na forum, widac ludnosc zaprzeproszeniem ale jednak chamieje

tak na marginesie propo studentow, pamietaj ze to ty jestes dla nich a nie oni dla ciebie, jezeli myslisz inaczej to znaczy ze wziela cie choraoba u nas powrzechna ale na zachodzie jakze nie znana, tzw bufonada, z lacinskiego bufonidos pu studentos.

a wiesz czemu tak wnioskuje, chociazby po ostanim twoim wpisie, szkoda

pamietaj ze miara czlowieka nie jest to jak sam siebie ceni ale jak inni go cenia

rafaell to co widzisz to yamahy rh5m, jedne z najbardziej znanych sluchawek w studiach w stanach, swego czasu rozmawialem goscie m ze studia w stanach ktory zrobil porownanie tych yamah z soniakami, nie wiem dokladnie czy twoimi czy model nizej, otoz test wygldal tak: robili nagranie jakiegos wokalisty , potem osoba spiewajaca odsluchiwala sie po nagraniu, kiedy sluchal soniakow mowila ze cos jest chyba nietak, wiec gosciu zalaczyl te niepozornie wygladajace sluchawki i wokalista powiedzial: "o, w koncu slysze swoj glos takim jaki jest, zostawiamy te i tylko te do odsluchow".....

Ukryta Zawartość

post-14425-100001292 1193530365_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu taki maly review goscia od 30 lat pracujacego w studio:

"As an on-air radio personality, I've been using headphones professionally for thirty years. I had used all kinds until I found a decent pair I liked. When they went down, I asked our station engineer if he could recomend a pair. Not only was he responsible for the sound of the station, he was a recording engineer and artist. He told me the Yamaha RH-5M's were the most accurate he had ever used and they would probably become the last pair I would ever want. He was right.

When my first pair wore out after years of daily use (I take them on and off during every record), I went looking for a replacement. This was prior to widespread Internet and I was panicked. My local stores didn't sell them and they were the ONLY headphones I could use. Finally, I found them and bought 3 pairs.

Fifteen years later, they're still the only headphones I will use. Occasionally, I'll slip on the Sony's in the studio (MDR-7506) and it's no contest.

One of my collegues borrowed them and said they were too accurate. They accentuated all the flaws of FM processed music. Maybe so, but as someone blessed with above average hearing, I need the accuracy to what I'm listening."

co do sluchawek to na dzisiaj moj top to R10( w dobrze dobranym systemie wad brak ) >>>>>> E9(nie moj dzwiek - brzmia jak zadne inne sluchawki - poprostu inaczej + przytlaczajacy bas),O2(to samo co k1000- powazna wada - dziwny ciemny dzwiek ),K1000(mialy zadatki ale musialbym je uslyszec na czyms naprawde dobrym- powazna wada brak basu - calkowity brak) >>> gs1000("usmiechnieta charakterystyka" + slabe rozciagniecie w dol),L3000(odrolowana gora, podbity dol - jakos nieslychac bylo tego slynnego zajscia do samego dolu ?,dziwne "zawirowania" na srednicy - raczej "nienaprawialne"),HE60( gladka i wyrafinowana gora i srednica - brak niskiego basu + wyzszy bas jak ze studni),W5000("rozkrzyczana" wysoka srednica - malo basu - reformowalne)>K701(podbita gora - mniej wyrafinowane niz poprzednicy),stax lambda sr-202(wszystko ok poza detalicznoscia i separacja - sluchawki do rock'a)> HD650(niezle sluchawki - powazny minus to dziwny "skaszaniony" dzwiek),HF1( sluchawki ze srednim poziomem detali, bez najnizszego dolu - ogolnie nawet fajne)

nieujete TakeT H2 - trudno je gdziekolwiek wsadzic - brak dobrego zrodla i ampa uniemozliwil weryfikacje jakosci - ale tak na pierwszy rzut ucha mogly podejsc nawet pod R10

• Pokaż nowe odpowiedzi