Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ops.. To było do AmAdeuz-a

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

michelangelo nie chodzi mi o wykresy czy coś takiego, tylko to co piszesz jest tak idiotyczne że zareagowałem. Robisz to bezwiednie dalej ale to Twój wybór, jeśli chodzi o mnie to pas, pozdrowiebnia

Trochę sensu poproszę.

Spoko, gagacek, zostańmy lepiej przy tym, że się nie rozumiemy, niż byśmy mieli sobie wmawiać, że czegoś nie wiemy, bo może akurat wiemy? Nie pokazałeś mi, gdzie piszę bzdury, więc lepiej to zostawmy. Ja również pasuję. Również pozdrawiam.

Już to nie będzie tajemnica idą do mnie dwa nowe studyjne wzmaki z firmy LAKE PEOPLE (ich motto "Narzędzia nie zabawki")

PHone-AMP G99

PHONE-AMP G93

opis jest wczesniej na forum

Chciałbym umożliwić odsłuchy zainteresowanym osobom mogącym dojechać do samego centrum komunikacyjnego w Krakowie (12 minut na nogach od dworca kolejowego-Rondo Mogilskie). Aktualnie negocjuję lokal, lubie neutralne tereny (pusty ale ława i parę krzeseł plastikowych może wystarczy-oczywiście jakaś kawa herbata,słodkie będzie).Chciałbym żeby osoby zainteresowane przyniosły z sobą to co by chcieli sprawdzić wzmaki,słuchawki, odtwarzacze CD własne płyty,kabelki.(Za czym ktoś zrobi zdjęcie jakiejś osoby prosił bym aby się najpierw jej spytały czy chcą, ja proszę o nie robienie moich chcę minimum prywatności zachować)

Sądzę że w końcu jest szansa na jakieś konstruktywne ,miłe spotkanie a nie pyskówki i wymądrzanie

Do Piotra Ryki;

Panie Piotrze czy pisze sie Pan na osobny odsłuch tam gdzie ostatnio, jeśli się uda w podobnym składzie ludzkim i sprzetowym, czy może zaryzykuje Pan ze swoimi słuchawkami Ultrasone E9 i sprzętem towarzyszacym w "spędzie słuchawkowym" takie Słuchawkowe Mikro Audio Show w Krakowie

Zainteresowanych

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

michelangelo, rany boskie, skąd taki pomysł z rezystorami??? Aż boję się pytać, jaką jakość ten wzmacniacz sobą przedstawia.

Trochę sensu poproszę.

intuos, kup sobie w końcu godziwy wzmacniacz, byle nie od miszcza senicza, bo nigdy nie wyjdziesz poza kółko wzajemnej adoracji ludzi z dziurawymi kieszeniami, powodzenia

Trochę sensu poproszę.

Informuję że także AmAdeuz się też zamierza wybrać z Wrocławia do Krakowa ze swoim Studyjnym wzmakiem Tascam MH-40MKII i drugimi w kraju Sony MDR-7509HD.

Jak to sie uda wszysko zgrać czasowo nie wiem ale próbujmy.

Luknę na forum wieczorem teraz nie mam czasu

Pozdrawiam pozytywnie nastawionych do innych ludzi i muzyki

Rafaell

Gagacek, czubek z was i juz. Po co obrazasz wszystkich? czepiasz sie kazdego i sprzetu. Bardache robisz z tego watku nic do niego nie wnoszac. Najlepiej bedzie jak zalozysz sobie wlasny watek i tam bedziesz obrazac wszystkich co sie zjawia aby zamienic pare slow.

senicz - uderz w stół. Sorry, ale taka prawda.

Zamiast śmiecić w najlepsze, poświęć tylko 0,0001% z przeznaczanego na forum czasu, aby sklecić do końca to o czym już naczytałeś się od dobrych ludzi na audiostrereo, z pożytkiem dla wszystkich:)

Trochę sensu poproszę.

gagacek, 29 Paź 2007, 11:40

>michelangelo, rany boskie, skąd taki pomysł z rezystorami??? Aż boję się pytać, jaką jakość ten

>wzmacniacz sobą przedstawia.

Bądź dzielny i zapytaj. :) Zresztą i tak Ci odpowiem - jakość beznadziejna i coraz gorsza. Pomysł z rezystorami nie jest mój. Ciekawe po co Texas Instruments dowalił w nocie aplikacyjnej po 10 ohm na wyjściu TPA6120? Zapewne, żeby lepiej grało. :P Proszę Cię, nie ciągnijmy dyskusji technicznej tutaj. Wzmacniaczy studyjnych mam nadzieję niedługo posłuchać, audiofilskich pewnie też trochę, jak się poczuję skarcony tym co usłyszę, to napiszę o tym na pewno. Ja nie należę do twardogłowych.

>michelangelo

Nie ukrywam że to była z mojej strony zaczepka, ale - bardzo Cię przepraszam za poufałość - okazało się że masz jaja jak berety i to mi się podoba! TPA absolutnie do złych nie należą, tylko jest problem (?) z tzw. "suchością" przekazywanej muzyki, ale to tylko takie-tam moje widzimisię. Kończę ten temat i już się nie wygłupiam. Pozdrawiam serdecznie!

Trochę sensu poproszę.

>intuos, 29 Paź 2007, 11:23

>po odlsuchaniu 770 u Senicza powiem ze to jest badziew a nie sprzet sudyjny, takiego basu dawno nie

>slyszalem, duzego , nadmuchanego i nie majacego nic z jakoscia, dt150 bija je na glowe, nie wiem jak

>mozna pisac o dobrej klasy basie w 770, jedyne co w nim jest to ilosc, ale napewno nie jakosc,

>soniakow nie slyszalem , jeszcze jedno , 770 maja bas wysokie i dziure w srodku, watpliwa

>konstrukcja do sluchania i masterowania, zreszta niech szwagiero sie wypowie, pracowal na nich, i

>sie ich pozbyl....

potwierdzam... jak ktoś lubi efekciarski dźwięk to myślę, że do słuchania techno będą się nadawać, bas jak z suba ale głuchy bez różnorodności, bardzo schowana średnica. jako pro te słuchawki nadają się ew. dla wokalistów przy nagrywaniu w studiu, no i może jeszcze do końcowego odsłuchania sobie materiału po wszystkim, będzie wiadomo, jak zabrzmi na dużej części sprzętu z włączonymi przyciskami do robienia "uśmiechu" :) jestem w szoku, że na allegro te słuchawki są droższe od o wiele lepszych dt-150.

pozdrawiam,

Są droższe nie tylko na Allegro, wniosek prosty - producent poziomując rynek stwierdził, że absolutnie nie są one przeznaczone dla szwagiero, nie trzeba być w szoku.

Trochę sensu poproszę.

>>gagacek, dzięki za info na temat TPA6120. :) Twoje informacje o tym układzie pokrywają z wnioskami innych osób. Dlatego do tej pory po niego nie sięgnąłem. ;) U mnie we wzmacniaczu nie ma wyjść przez rezystory, jest bezpośrednio, z wysokim DF, tak jak lubię. Zwłaszcza Grado miło jest posłuchać, kiedy są mocno kontrolowane przez wzmacniacz i pięknie oddają fakturę dźwięków. Z HD600 też się robi syf, gdy się im "poluzuje" i puści przez rezystory. Nie wspomnę, jak brzmią słuchawki z dziurki mojego CD - tam jest po 150 ohm w szereg. :/ Miło, że zakończyliśmy w pozytywnym tonie. ;) Pozdrawiam jeszcze raz!

Pozostałych przepraszam za ewentualną kryptoreklamę i pseudtechniczny bełkot. ;)

>gagacek, 29 Paź 2007, 12:38

>Są droższe nie tylko na Allegro, wniosek prosty - producent poziomując rynek stwierdził, że

>absolutnie nie są one przeznaczone dla szwagiero, nie trzeba być w szoku.

jeszcze rok temu proporcja była odwrotna i według mnie wtedy była prawidłowa.

szwagiero - nic nie zrozumiałeś, może to i dobrze, mówienie tutaj o szoku mijałoby się z prawdą;)

Trochę sensu poproszę.

gagacek ja mówię o tym, że według mnie dt-770 pro powinny być tańsze niż dt-150, a Ty mówisz o targetowaniu przez producenta, więc po co się mi z tym wcinasz? to są dwie różne sprawy, bo mnie nie obchodzi to, co sobie producent założył!

a co do rozumienia - o mnie się nie martw, natomiast ja widzę, że coraz więcej osób Cię nie rozumie i nie myśl, że to ich problem :)

Niektórzy mieli kiedyś bardzo szerokie horyzonty, ale z czasem zaczęły się zmniejszać, zmniejszać aż osiągnęły poziom puktu. I wtedy taki delikwent mówi: To jest mój punkt widzenia.

Ty widzisz tylko ten punkt, nie potrafisz więcej, prawda? Miłego dnia

Trochę sensu poproszę.

Kurna nie wiem po co to czytałem przed zalogowaniem ?

Myślałem że to o historii rozprzesztrzeniania świata a następnie o powrocie do punktu 0 i do masy skupionej w jednym atomie A to jakieś pierdoły ani na temat słuchawek ani na temat teorii świata

ja mówię o swoich odczuciach, Ty już nawet tego własnego punktu widzenia nie posiadasz, bo raczej ciężko w Twoich wypowiedziach znaleźć jakąś ocenę albo konstruktywną wypowiedź. ponadto w tym konkretnym przypadku nie tylko ja uważam tak, a nie inaczej, więc jak widzisz nie jestem jedyny w swoim mniamaniu z klapkami na oczach i zawężonymi do maksimum horyzontami.

gagacek zastanów się, czy ktokolwiek czytając ten wątek i Twoje wypowiedzi mógł wywnioskować cokolwiek (ciekawego lub nie) na temat jakichkolwiek słuchawek? jeśli posiadasz tak wielką wiedzę, to podziel się ja z Nami - błądzącymi w przepastnym świecie słuchawek naturszczykami z "dzurami w kieszeniach". szkoda, że nie potrafisz pisać na temat tylko przyczepiasz się co i raz do innej osoby, może już Ci się znudziła dyskusja o tym sprzęcie, którego słuchałeś, teraz tylko pozostało czepialstwo starego zgreda? przykre, pora już chyba opuścić ten wątek!

Ponieważ mój wpis został zasypany szumem tła z kosmosu informuję zainteresowanych:

Jak kurier nie nawali, jutro będą u mnie dwa nowe studyjne wzmaki z firmy LAKE PEOPLE (ich motto "Narzędzia nie zabawki")

PHone-AMP G99

PHONE-AMP G93

opis jest wczesniej na forum

Chciałbym umożliwić odsłuchy zainteresowanym osobom mogącym dojechać do samego centrum komunikacyjnego w Krakowie (12 minut na nogach od dworca kolejowego-Rondo Mogilskie). Aktualnie negocjuję lokal, lubie neutralne tereny (pusty ale ława i parę krzeseł plastikowych może wystarczy-oczywiście jakaś kawa herbata,słodkie będzie).Chciałbym żeby osoby zainteresowane przyniosły z sobą to co by chcieli sprawdzić wzmaki,słuchawki, odtwarzacze CD własne płyty,kabelki.(Za czym ktoś zrobi zdjęcie jakiejś osoby prosił bym aby się najpierw jej spytały czy chcą, ja proszę o nie robienie moich chcę minimum prywatności zachować)

Sądzę że w końcu jest szansa na jakieś konstruktywne ,miłe spotkanie a nie pyskówki i wymądrzanie

Do Piotra Ryki;

Panie Piotrze czy pisze sie Pan na osobny odsłuch tam gdzie ostatnio, jeśli się uda w podobnym składzie ludzkim i sprzetowym, czy może zaryzykuje Pan ze swoimi słuchawkami Ultrasone E9 i sprzętem towarzyszacym w "spędzie słuchawkowym" takie Słuchawkowe Mikro Audio Show w Krakowie

Wzmaki wrzucę na wygrzewanie trochę krótko ale to jest sprzęt profi tak że na piątek,sobotę niedzielę mógłby już być wstępnie gotowy.

Zainteresowanych

Pozdrawiam

Rafaell

>pora już chyba opuścić ten wątek!

Nareszcie zauważyłeś o co chodzi, oj, długo, długo to trwało. Dzięki waszemu tercecikowi temat jest już warty rolki papieru toaletowego

Trochę sensu poproszę.

ba! Ale faktycznie, Beyer poziomując rynek miał rację. Szkoda że jednak zostałeś w wątku, w związku z czym czekają nas nowe fascynujące odkrycia

Trochę sensu poproszę.

Szwagiero:

ja mówię o tym, że według mnie dt-770 pro powinny być tańsze niż dt-150...

W zasadzie to bywaja tansze, zalezy na jakiej stronie internetowej patrzymy, ostatnio mozna je (dt-770 PRO) kupic o dokladnie 10£ mniej niz dt150,odpowiednio 79£ i 89£.

>pastwa, 29 Paź 2007, 14:47

mówisz o sytuacji w UK? być może tak jest i jakiś czas temu było tak też w PL, natomiast od jakiegoś czasu te proporcje się w PL odwróciły.

>Niektórzy mieli kiedyś bardzo szerokie horyzonty

no no no gacek daje czadu na maxa:)))))

wiele osob ma szerokie horyzonty pojmowania , ale jedynie ci co maja cel (punkt) osiagaja cel zdefiniowania

inni po horyzont maja, maja maja chmury:)))

i tylko tyle im zostaje co bujanie w chmurach:))))

gagacek jestes co najmniej niesmaczny

latasz jak dzieciak z lodem po okolicy wszyskim krzyczac ze jego najlepsze...:))))

ale z czasem zaczęły się zmniejszać, zmniejszać

>aż osiągnęły poziom puktu

czyli ktos dojrzal do tego by sie skupic i zrozumiec stan rzeczy

gagacek my wiemy:))) ty masz oczy szeroko ...zamkniete

to dopiero jazda , horyzont tak szeroki ze nawet konca nie widac, ba nawet nie wiadomo gdzie sie zaczyna:))))

to jest dopiero percepcja pojmowania:)))

.>I wtedy taki delikwent mówi: To jest mój punkt widzenia.

lepsze to niz niezdecydowana baba, czyzby gagacek byl.....nie to nie mozliwe :))))

>Ty widzisz tylko ten punkt, nie potrafisz więcej, prawda

a moze to az tak duzo....czasami mozliwosc pojmowania punktu daj nam obraz na temat zagadnienia calosci ,

na ulicach pelno takich co odrazu potrafia jezdzic:))), maja szeroki horyzont, zazwyczaj nie potrafia sie skupic i bec:))))

nie no znow wychodzi baba...... nie ale to nie mozliwe:)))))

gagacek wyluzuj i rozszerz horyzonty......po co sie skupiasz na jednym.....:)))))))

a zapomnialem cytat okresla autora :))))

intuos, przeczytaj co napisałem 29 Paź 2007, 14:18 - i ZROZUM (jeśli to nie ponad twoje siły)

Trochę sensu poproszę.

gagcek... ja sie nie kloce, mialem sie nie odzywac ale tak pojechales czlowiekowi ze nie wytrzymalem, szanuje go, znam osobiscie i nie wydze absolutnie powodu by pisac w ten SPOSOB jaki ty cos napisales,

ps.

mi sie jescze nie zdarzylo by szukac w starych wpisach roznych ciekawostek, nie zgladam do staroci i nie wyciagam z nich brudow a przeciez mozna by , wiec moze powiem tak, grajmy na rownym poziomie...a moze jeszcze lepiej, zakladajac ze poziomem jest linia pasa.....nie schodzmy do poziomu goloty:)))))

poza tym to co ujales w nawiasie moglbym spokojnie tak wyjasnic ze uzycie go przez ciebie wyszlo by na zupelnie moja korzysc:))

Nie obrazaj ludzi piszac co ci slina na jezyk przyniesie, bo zazwyczaj pierwszy slinotok zapada nam w pamieci jako cos czego -powiem lekko- potem zalujemy

• Pokaż nowe odpowiedzi