Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr Ryka, 23 Kwi 2007, 12:06

Sugerujesz Piotrze że lepsze niż do stereo będą do kina domowego ,ciekawe

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tego wcale nie powiedziałem. Do stereo są fenomenalne, ale ich przestrzenny wynalazek daje znacznie bardziej o sobie znać, kiedy dostaje sygnał wielokanałowy.

Zaraz, jak to?! Jak podajesz sygnał wielokanałowy do dwukanałowego wzmacniacza słuchawkowego i słuchawek? Czy korzystasz z procesora dźwięku KD, który dokonuje obróbki i "scala" te wiele kanałow w dwa?

Piotr Ryka, 23 Kwi 2007, 13:26

>Czyli słuchawki prosto w telewizor.

Ja się zastanawiam czy to co piszesz to jest profanacja czy prowokacja

Ani jedno, ani drugie. Dźwięk tak uzyskany jest całkiem dobry, a w sensie efektów przestrzennych bardzo ciekawy. Poza tym Edition9 posiadają fantastyczną umiejętność podciągania słabych płyt i źródeł.

Piotr Ryka, 23 Kwi 2007, 13:40

>Poza tym Edition9 posiadają fantastyczną umiejętność podciągania słabych płyt i

>źródeł.

Czy czasem nie swiętujesz dziś jakiegoś Wojciecha i życie nie stało się piękniejsze :)miłej zabawy

Piotrze "fantastyczną umiejętność podciągania słabych płyt i źródeł" ? Mógłbyś coś więcej napisać o tym jak to wygląda? Ocieplenie? Oszczędność w podawaniu szczegółów? Chyba nie to...

>Piotrze "fantastyczną umiejętność podciągania słabych płyt i źródeł" ? Mógłbyś coś więcej napisać o

>tym jak to wygląda? Ocieplenie? Oszczędność w podawaniu szczegółów? Chyba nie to...

Lekkie ocieplenie istotnie ma miejsce, o oszczędnym podawaniu szczegółów można zapomnieć, to są najszczegółowsze słuchawki jakie znam. Przede wszystkim dźwięk jest niesłychanie gładki, a bas jak z najpiękniejszych sennych marzeń - prawdopodobnie najlepszy słuchawkowy bas na świecie.

Mam bardzo dobrą dla siebie wiadomość: miły pan dystrybutor pozwolił mi je zatrzymać do 7 maja. Potem Patryk zrobi w Krakowie prezentację, no i niestety powrócą do Warszawy. To ostatnie zupełnie mi się nie podoba.

A wiecie, że sprzedali w Polsce dwa egzemplarze? Którzy to kupili, pzyznać się zaraz.

Piotr Ryka, 23 Kwi 2007, 20:33

wrzuć jakąś płytkę z muzyką organową,kontrabasami i fletem zobatrzymy co z tą szczegółowością gładkością i basem jakich mało

Panowie ja czytam! Proszę tylko bez zadymy :))

>Piotr Ryka

zastanawiałeś się czy do K701 nadawałaby się jakaś lampka?

a jeśli już to jaka?

mam mały staż w słuchawkach i na razie próbuje się obsłuchać z tym co mam ;))

zrobić to nie sztuka ale dobrze wychować to tak .Czyli mówisz ze słuchawki sa dobrze wychowane i grają to co mają grać nie rozumiem tylko dla czego są czasem niegrzeczne i poprawiają niektóre gorsze nagrania ? Trochę są też lizusowskie z tą gładkościa czy żle Cię zrozumieliśmy

jodel, 23 Kwi 2007, 20:57

według mnie one przy lampie są za mało agresywne ja preferuję tranzystor

Jodel

Naprawdę dobra lampa jest do wszystkiego. Nie mam niestety 701 do codziennego użytku ale ponieważ potrzebują masy prądu, zatem chyba Cayin HA-1A.

>najszczegółowsze słuchawki jakie znam. Przede wszystkim dźwięk jest niesłychanie gładki, a bas jak z

>najpiękniejszych sennych marzeń - prawdopodobnie najlepszy słuchawkowy bas na świecie.

panie piotrze czyzby sen o grado gs1000 przemijal na rzecz ultrasonow?

Nic nie przemija. Sami Niemcy ocenili je na równi. Całkiem możliwe jest bezpośrednie porównanie, bo 25-go GS-1000 mają być w Polsce. To się jednak wydaje nazbyt piękne, by było możliwe. Poważnymi ograniczeniem E9 jest zamknięta konstrukcja i brak wygody.

co do gs to kazdy kto je posiada mowi ze sa warte kazdego centa, jak dla mnie takie poemy to swego rodzaju bajka, jak to np jest z dt150, ktore wszyscy chwala, dla mnie sa poprostu dobre, no ale to nie temat rozmowy, w kazdym razie myslalem ze te specjalne edycje ultrasonow to wersje otwarte, a sluchales moze proline2500, to wersja otwarta najwyzszego seryjnego modelu, wielu po przesiadce z 750 ktore sa tym samym tylko zamknietym jak wlasnie seria specjalna mowi ze dzwiek jest duzo bardziej delikatny itp.

Piotr Ryka, 23 Kwi 2007, 21:27

Piotrze zapamiętasz moje słowa za pół roku powiesz Moje Grado SR-1 jednak najlepiej z tych trzech (E9 i GS-1000) grają-grały

Pozdrawiam

Rafaell

Wracając do pytania o AKG k701 w aspekcie lampy, to czy słyszał ktoś jak gra WooAudio 3? Zrobili ponoć specjalną edycję WooAudio 3+ z zamysłem poradzenia sobie z prądożernością Grado GS-1000 (!) oraz AKG 701. Biorąc pod uwagę cenę, jak ten sprzęt można odnieść do ASL MG HEAD DT OTL MKIII? Może to byłoby jakieś rozwiązanie? (link do strony produktu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko gadacie i gadacie o tych słuchawkach;

a obrazki do tych opowieści, to kto ma wklejać, żeby wiadomo było, o czym mowa w tym wątku? ;-D

Ukryta Zawartość

post-15374-100003452 1177359273_thumb.jpg

post-15374-100003453 1177359273_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... i jeszcze dwie pary słuchawek, tym razem bliżej nie zidentyfikowane modele ;-)

Ukryta Zawartość

post-15374-100003450 1177359294_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi