Skocz do zawartości
IGNORED

13 metrowe kable do kolumn

jarek123456

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje 13 metrowych kabli do kolumn o niskiej skuteczności (trzynaście). Prosiłbym o sugestie i pomoc - cena do ok. 30 PLN/metr. Myślałem o Klotzach 4 mm. Prosze o darowanie sobie prymitywnych pseudoporad.

https://www.audiostereo.pl/topic/103078-13-metrowe-kable-do-kolumn/

Przekrój powinien być ok przy takiej długości. Klotz robi solidne przewody. Nie jestem z tych, którzy przykładają ogromną wagę do przewodów w torze. Sam posiadam KLOTZ LY240T. Elastyczny miękki przewód. Jak nie chcesz płacić tyle ile liczy sobie klotz pomyśl o polskim procabie, ta sama budowa jak w klotzu a sporo tańszy (przyznam jednak, że nie miałem tego kabla w rękach).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko ten z aukcji jest 2,5mm^2.

Pozdrawiam Damian.

Ukryta Zawartość

Wiadomo z fizyki, im większy przekrój tym mniejszy opór kabla

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Polecam przewody: Jantzen Audio

Jantzen Audio SOLID CORE OFC 17 AWG 6N

Jantzen Audio SOLID CORE OFC 17+20 AWG 6N Bi-Wire

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam w części okablowania procaba.

Kabel ok miękki, lejący nie będzie problemów z ułożeniem.

Pamiętaj że to kawał sznurówki jest a 4mm to już w ogóle kawał kabla.

Co do jantzena bardzo fajne przewody ale do wewnętrznego okablowania kolumn. Sztywne itd

Jantzenowskie solidcore odradzam do zastosowań poza kolumnowych. Przewód naprawdę sztywny, nitka 0.5 jest do tego krucha-łamliwa. Mam je wewnątrz swoich kolumn ale uważam, że nie nadają się na zewnątrz. Zostań przy procabie albo klotzu, cordialu.

Jantzenowskie solidcore odradzam do zastosowań poza kolumnowych. Przewód naprawdę sztywny, nitka 0.5 jest do tego krucha-łamliwa. Mam je wewnątrz swoich kolumn ale uważam, że nie nadają się na zewnątrz. Zostań przy procabie albo klotzu, cordialu.

Powiem tylko, iż Jantzen Audio SOLID CORE OFC 17+20 AWG 6N Bi-Wire w porównaniu do droższych np.

- van den hul cs 122 hybrid

- chord rumor

- dnm stereo solid core 1mm

- tara labs prism helix 6

wypadł zdecydowanie lepiej pod względem brzmienia - cena Jantzen Audio oscyluje w granicach 22 zł za metr.

Ja rowniez polecam procab'a. Sam mam ls25 ale skoro Tobie potrzeba az 13 metrow to moze faktycznie lepiej bedzi kupic ls40

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.