Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V657 jako wzmacniacz STEREO

yayacek

Rekomendowane odpowiedzi

YAMAHA RX-V657

Wiem, że to niski albo średni model - na tym się moja wiedza kończy.

Zastanawiam się czy nie nabyć powyższego modelu - oczywiście nie będzie to główny wzmacniacz. Będzie to taki rezerwowy grajek w rezerwowym pomieszczeniu :)

Pytanie brzmi - jak gra te ustrojstwo w trybie STEREO. Inne tryby mnie nie interesują i proszę nie doradzać kupna standardowego wzmacniacza!

Wiem, że to nie jest super duper hiper sound, ale chciałbym aby zagrało przynajmniej poprawnie. Bas ma pieprznąć jak trzeba, zejść nisko, średnica ma być słyszalna a fortepian ma brzmieć jak fortepian - czy ten klocek to zapewni?

Do jakiego wzmacniacza można porównać tą YAMAHA RX-V657? - o ile w ogóle można :) Czy to zabawka czy może coś poprawnego. Zdjęć ze środka w sieci brak a chętnie bym zerknął na bebechy. Wiatraka chyba też tam nie ma. Ogólnie prezentuje się z frontu kiczowato, tandetnie i plastikowo - ale co tam wygląd, liczy się wszak wnętrze :)

Yamaha kojarzy mi się w dziurą na średnicy, podbitymi wysokimi i jazgotem jak się odkręci VOLUME - dobrze mi się kojarzy czy może sobie to ubzdurałem?

Chętnie poczytam jakieś opinie - proszę mieć na uwadze, że interesuje mnie jedynie tryb STEREO

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

https://www.audiostereo.pl/topic/103122-yamaha-rx-v657-jako-wzmacniacz-stereo/
  • Redaktorzy

Yamaha zle Ci sie kojarzy. To pieknie brzmiaca gora. Klarownie zmieniajaca sie srednica w gore i poprawny dol. Odkrecasz manetke i po 2-3s osiagasz setke ;-)

A tak powaznie, mam zestaw serii 700 Yamahy podpiety do dobrych kolumn i nic takiego nie wystepuje co piszesz. Odwazylbym sie napisac, ze brzmi to calkiem cieplo. Zadnej suchoty nie slychac. Ale Ty masz inny model, wiec moze zabrzmiec calkiem inaczej, zwlaszcza w innej przypadkowej konfiguracji.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Posiadam RX-V661, więc troszkę nowszy model.Uważam, że moja Yamaha brzmi poprawnie w stereo, jest to model ze średniej półki i nie można go porównywać do modeli niższych, które brzmią zdecydowanie gorzej.Ostatnio podłączyłem do niej końcówkę Naim Nap 200, no brzmi to teraz baaardzo dobrze mimo wykorzystania przedwzmacniacza z yamahy.Na pewno nie nazwałbym jednak RX-V661 zabawką, choć Naim deklasuje końcówkę yamahy w sposób oczywisty i nie podlegający dyskusji.... Kolumny, które posiadam to paradigm 7v4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.