Skocz do zawartości
IGNORED

porządny sprzęt do heavy metalu

przemekprzemek

Rekomendowane odpowiedzi

tak się zastanawiam, po co czemu ci muzycy inwestują w sprzęt (mesa, ampeg)....szukają brzmienia (różne studia nagraniowe, sprzęt), jak na końcu mamy do czynienia z ignorantem, który podłączy to wszystko w najlepszym razie do głośniczków do komputera lub mp3 z telefonu..o czasy o obyczaje

Zawsze byli tacy którzy łączyli do bzyczków za 15 PLN, jak i tacy którzy łaczyli do sprzętu za 15 tys. - ... teraz chyba rozumiesz dla czego (?)

On nawet tańszej A-S500 nie słuchał, to o czym tutaj dywagować?

Kolego Onkyo Integre miałem, ale trochę starszy model(też tą mniejszą 15kg, Większa20kg, to tak w przybliżeniu).

Nie będę się wypowiadał o aspektach dziwiękowych tych modeli, oceniając je pozytywnie.

Chciałem tylko napisać że porównując to Onkyo a-8850, to powinieneś postawić na przeciwko niej z badziewiastej Yamahy przynajmiej A-S1000.(jeśli Ci chodzi o nowe serie).

Integra to u Onkyo, szczytowe modele, a ty je porównujesz z modelami Denon, Pionieer, Yamaha z przedziału cenowego 1500zł.

To pomyłka.Pozdr.

Przepraszam, Pionieera, nie wymieniłeś, tylko jeszcze Sony(do integry, żeby porównać to coś z ES), i HK.

Na 99% nie słuchałem as 500 więc po co kolega dalej powiela swoje zachwyty co do tego urządzenia.Dla mnie ta firma powinna pozostać przy budowie quadów i motorów bo to im najlepiej wychodzi i wielki szacunek dla nich za to bo robią to dobrze.Słyszałem też że ich urządzenia pro są godne uwagi ale nic poza tym.

Nie lubię sie powtarzać ale tak jak pisałem wcześniej że nie pamiętam jaki to był model wzmacniacza,ale nie była to jakaś zabawka za 3000zł.Cena jaką proponował mi dystrybutor to było 5599zł.Tak jak pisałem wyżej co do yamahy to zdania nie zmienię ponieważ posiadałem sprzęt tej firmy.pzdr

Na 99% nie słuchałem as 500 więc po co kolega dalej powiela swoje zachwyty co do tego urządzenia.Dla mnie ta firma powinna pozostać przy budowie quadów i motorów bo to im najlepiej wychodzi i wielki szacunek dla nich za to bo robią to dobrze.Słyszałem też że ich urządzenia pro są godne uwagi ale nic poza tym.

Nie lubię sie powtarzać ale tak jak pisałem wcześniej że nie pamiętam jaki to był model wzmacniacza,ale nie była to jakaś zabawka za 3000zł.Cena jaką proponował mi dystrybutor to było 5599zł.Tak jak pisałem wyżej co do yamahy to zdania nie zmienię ponieważ posiadałem sprzęt tej firmy.pzdr

Jeśli to do mnie, to chyba mała pomyłka??

Drogi kolego, czy je napisałem coś o AS500, i zachwytach nad tym modelem????, tylko zasugerowałem że porównujesz urządzenia z różnych półek

cenowych (dwa światy).Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Redaktorzy

Ricky pil do mnie. Zostawmy ten temat. Dyskusje z ludzmi, ktorzy twierdza, ze Yamaha to skutery, quady i motory robi, nie sa dla mnie wartosciowe. Szkoda czasu.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Jesli cos mnie boli to to, ze wypowiadasz sie na temat sprzetu ktorego nie slyszales. Piszesz, ze slyszales ze Yamaha robi dobry sprzet pro. Od kogos slyszales. Ja tez slyszalem, ze Krell dobre piece robi, ale sa problemy z serwisowaniem, gdy sie zrabie. I co z tego wynika? Nic.

Nie sluchales nowego pieca A-S500 w cenie 1500zl za nowke sztuke, a twierdzisz ze w tej cenie to plastikowe brzmienie jest. Idiotyczne to i przede wszystkim nieuczciwe.

Gdybys sensowniej gadal, zaprosilbym Cie do siebie i posluchalbys jak gra zestaw Yamahy serii 700 na Sonus Faberach. Do tego zalatwilbym na kilka dni hi endowy piec Densen Beat B 100 i posluchalibysmy jak broni sie Yamaha. Wg mojego ucha Densen w niczym nie byl lepszy od Yamahy.

Mysle, ze zyjesz stereotypami, ale to juz Twoj problem, nie moj.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.