Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran zwijany - jaki warto kupić ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zainstalować ekran z projektorem. Projektor wstępnie JVC (budżet ok 15-20k), do tego potrzebuję jakiś ekran. W grę wchodzi tylko i wyłącznie ekran zwijany. Podstawa ekranu max ok 2.9m, odległość do ekranu max 4.5m.

Czy na rynku jest coś godnego polecenia, czy w ogóle pomysł z ekranem zwijanym jest do bani i powinienem nastawiac się tylko na przeciętne kino, z tańszym projektorem ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/103366-ekran-zwijany-jaki-warto-kupi%C4%87/

Witam,

Proszę zwrócić uwagę na ekrany KAUBER z serii InCeiling Tensioned. Z powodzeniem instalujemy je w średniej klasy pomieszczeniach kinowych i mogę powiedzieć, że sprawdzają się bardzo dobrze. Uruchamialiśmy je w systemach z projektorami OPTOMA HD 83, SONY VPL-HW50ES czy Mitsubishi FD730U. W przypadku pytań zachęcam do kontaktu.

dokładnie miałem ten sam problem i dla mnie rozwiązaniem ( mam, używam i sobie baardzo chwalę ) jest

Ekran SUPERNOVA TENSION 244MW wbudowane RF ekran z napinaczami bocznymi; stabilny system montażu; obramowaniem czarnym 5cm; obudowa w kształcie cytryny w kolorze białym proszkowym; proporcja 16:9 powierzchnia Matt White- czarny tył

Powierzchnia całkowita: 244*142

Powierzchnia aktywna: 234*132

chodzi to z Sony VPL-VW95ES

A czy te napinacze trzeba jakoś demontować przed zwijaniem ?

PS. Wstukałem w google SUPERNOVA TENSION 244MW ale nic mi nie wyskoczyło.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Oczywiście nic nie trzeba demontować. Napinacze to gumki naciągające dodatkowo ekran, które zwijają się razem z nim.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak wyżej - napinacze są na stałe, zwijają się razem z ekranem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

OK, kumam.

Jeszcze jedno pytanie: gdybym się zdecydował na projektor Sony VPL-HW50ES lub JVC DLA-X35, to przy założeniu że będę siedzieć 4m od ekranu, jaka będzie jego rekomendowana podstawa ? Max co mi wejdzie to ok 2.9-3m (powyżej tego kolumny przysłonią ekran).

u mnie, przy Sonym odległość między projektorem a ekranem jest około 3-3,5m;

za to oglądam to z odległości 5-5,5m

wymiary jakie mam to:

Powierzchnia całkowita: 244*142

Powierzchnia aktywna: 234*132

PS.

wiadomość na mail'u

hej według mnie z 4 metrów to max 110" cali wiekszego ekranu nie ogarniesz wzrokiem jednoczesnie bez wodzenia wzrokiem za akcja w fimnie czy grach, ja moge polecić Cio ekrany frimy Suprema , mam taki juz 5 lat działa bez zarzutu, zero zmarszczek tu link do ich strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , sa to kanadyjskie ekrany robione na nasaz rynek , naprawde dobra jakośc i wykonanie , jesli kupisz JVC polecam biały jeśli Sony to mat grey, tu link do dstrybutora www.audioarena.com.pl

pozdr

Ukryta Zawartość

Siemasz.

Ekran będziesz chować suficie czy na ścianie/suficie?

Jaka powierzchnia Cię interesuje ?

Jaki format ?

Kauber InCeiling Tensioned Matt White+ ekran do zabudowy 220x124 16:9

Kauber Blue label Tensioned Matt White+ ekran elektryczny 240x135 16:9

Popatrz, poczytaj, mają naprawdę dużą i ciekawą ofertę.

Jeżeli chodzi o jakość naprawdę rewelacja, praca silnika i wykonanie.

A 110" to ile jest u podstawy ?

Ja przy odległości siedzenia 3,7 m mam ekran o podstawie 2,40 m (16:9). Mniejszego bym nie chciał, bo w przypadku formatów 2,4:1 czy 4:3 obraz znacznie się zmniejsza. Ogarniam bez ruchu głową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.