Skocz do zawartości
IGNORED

tuning technicsa su a700mk2

wzmachol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam Technicsa SU A700MK2-kilku letniego- i chcialbym sie dowiedziec czy cos po takim czasie trzeba w nim wymienic, a najlepiej jak ktos by mi podal kompleksowy tuning do niego czyli co na co trzeba wymienic aby zagralo lepiej. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy przycisk "Tone" w tym modelu rzeczywiscie tak minimalnie podbija tony, ze trzeba sie dobrze wsluchac, zeby uslyszec roznice czy moze u mnie jest on uszkodzony. Bo wiem, ze przycisk "Loudnes" w innych urzadzeniach dosc znaczaco i wyraznie slyszalnie podbija tony. Czy jest jakas roznica miedzy funkcja "Tone",a "Loudnes". Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/10341-tuning-technicsa-su-a700mk2/

TONE przyciskiem wlaczasz regulacje barwy (pokrętełka bas i sopran działają), wymien sobie wzmacniacz operacyjny jesli uzywasz regulacji barwy, wiecej to szkoda grzebac z tym.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

innymi slowami - im dalej od pozycji neutralnej beda ustawione pokretła bass i/lub treble - tym wieksza roznice uslyszysz wlaczajac/wylaczajac przycisk tone. Jednak zanim zaczniesz sie bawic w tuningowanie, najpierw sprobuj nabrac nawyku sluchania z wyłączonymi tone i loudness - to pierwszy krok, dzieki ktoremu dowiesz sie jak naprawde gra twoj wzmacniacz. Dopiero potem pomysl o ew. tuningu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.