Skocz do zawartości
IGNORED

Czy do wzmacniacza onkyo integra a-8870 pasują kulumny klipsch rf 82

lukasz26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie takie jak w temacie do osób które słuchały takiego połączenia. Jestem posiadaczem wzmacniacza onkyo A-8870 i zastanawiam się czy będzie dobry mocny bas jak podłącze do niego kolumny klipsch rf 82 II, mam problem z wybraniem się na odsłuch ze swoim wzmacniaczem (bo musiałbym go taszczyć autobusem na dzień dzisiejszy), ale może ktoś słyszał jak te kolumny zagrają z tym wzmacniaczem i czy będzie on do nich pasował. Nie chciałbym żeby grały samą górą tylko żeby był solidny bas bo z tego co się naczytałem w necie te kolumny mają mocny bas tylko nie wiem czy zagrają dobrze basowo w połączeniu z wzmakiem onkyo A-8870.

Witaj,

charakterystyka takiej konfiguracji będzie jednoznaczna - podbite skraje pasma, z czego bas będzie stosunkowo krótki ale mocny.

Podaj proszę jak duże masz pomieszczenie, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz jaki budżet chciałbyś przeznaczyć na zakup nowych kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

charakterystyka takiej konfiguracji będzie jednoznaczna - podbite skraje pasma, z czego bas będzie stosunkowo krótki ale mocny.

Podaj proszę jak duże masz pomieszczenie, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie oraz jaki budżet chciałbyś przeznaczyć na zakup nowych kolumn.

Słucham głównie techno, dance, trance, rocka, interesuje mnie dobry i mocny bas nie dudniący i żeby góra nie była zbyt podbita, mam pokój 12 m2 ale mogę też słuchać w dużym pokoju może kiedyś przeniósłbym kolumny ok 30m2, na kolumny planuję wydać około 5 tysięcy, jeżeli wzmacniacz jest dobry to wolałbym go nie zmieniać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz artykuł o tych kolumnach, tam swobodnie połączyli je z onkyo integrą. Wzmak masz naprawdę porządny, z czasów świetności onkyo. Kolumn nie znam, ale czytając opinie można stwierdzić, że nadadzą się do Twojej pogoni za "basem". Tyle, że na 12 metrach mogą nie wypaść zbyt ciekawie, przy takiej powierzchni jakies podstawówki + aktywny sub wydaje mi się, że zagwarantowały by Ci ciekawsze wrażenia odsłuchowe (na tym metrażu). Tak jak radzą poprzednicy najlepiej gdybyś miał okazję sprawdzić tę konfigurację ( a u siebie to już w ogóle). Z doświadczenia wiem, że spore/przeciętne podłogówki nie grają zbyt dobrze w małych pomieszczeniach (miałem kiedyś pokój 9m^2 i tam 2,5 drożne kolumienki - słabiutko, potem przeniosłem do 15m - inna bajka).

W każdym razie te kolumny mają naprawdę dobre opinie, a wzmacniacz jest solidny do Twojej muzyce powinny się sprawdzić, nawet gdybyś zechciał posłuchać czegoś bardziej angażującego to będzie spoko.

Jeśli zaś nie boisz się używanego sprzętu pomyśl o jakichś używanych kolumnach w tym budżecie. Jeśli chcesz też zaoszczędzić a masz gdzie psołuchać kolumn STX FX300, to posłuchaj do tej muzy będą jak znalazł(basu Ci nie zabraknie a kasy sporo zostanie w kieszeni)

Ukryta Zawartość

Rf-82 na 12m2? Sadzadz po stylu twego pisania i preferencjach brzmieniowych jak i guscie muycznym wywalisz tylko kase w bloto.

To jakie kolumny proponujesz kupić? Proszę o radę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy góra nie będzie za ostra, zależy to od Twoich preferencji.

Ewentualnie trochę droższa liga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakbym ostatnio nie złożył ZAPHów to brałbym dla siebie te drugie dynki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.