Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Sony do 250zł czy coś innego?

jarek5127

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prześledzilem forum i odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłem. Planuje kupić odtwarzacz bo odsłuch ze źródła jako komputer już mnie powoli męczy.

Jaki cd TYLKO I WYŁĄCZNIE Sony do 250zł jest najlepszym wyborem? Czy może tani bluray będzie lepszym rozwiązaniem?

Czekam na propozycje bo kompletnie nie wiem co wybrać..

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Z kompa głównie plików ale nie widzę problemów wypalac płyt bo wcześniej też tak robiłem więc tęskno mi za CD. Na temat tego esa z góry się nie wypowiem :huh:

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Z kompa głównie plików ale nie widzę problemów wypalac płyt bo wcześniej też tak robiłem więc tęskno mi za CD. Na temat tego esa z góry się nie wypowiem :huh:

Dlatego, że ma widoczną rysę na napędzie nie mającą wpływu na dźwięk? Znajdź mi w tej cenie lepiej grający odtwarzacz.

Powiem tak:

Podnieś poprzeczkę do 400 zł. bo:

Z Sony, daruj sobie ES najniższe - to tylko znaczek (niski ES to żaden ES). Porządne i pięknie grające ES to raz nie w tej cenie, dwa laserów do nich nigdy już nie będzie.

Możesz kupić piękny muzealny kloc....

Z budżetowych, ale b., przyzwoicie grających ( i z dostępnymi laserami) Sony CDP-970, Sony CDP-990.

990 metalowy front, możliwość wyłączenia ekranu. Można jeszcze pomyśleć o 950 - ale to starszy o parę lat model.

Powinieneś kupić ok. 350 zł z pilotem. Trzeba zwracać uwagę żeby piloty o ile nie są, oryginalne miały klawisze "line out level" Regulujesz nimi siłę wzmacniacza słuchawkowego - piękna sprawa dla leniwych nocnych marków.

Także z serii CDP - to te 2, albo 3 wymienione + 50 zł na kupno nowego lasera - taki urok Allegro, zawsze wliczaj laser... Inne - nie warte zakupu. (stąd 400 zł. w tytule)

Z serii XE - 900 jeśli lubisz łamańce - seria ES ma dół łamany, ładnie wygląda tylko z innymi XE...

Z serii QS w tej cenie tylko 680 i 720 QS - Unikaj jak zarazy modeli z literką E - kastraty

Resztę Soniaków możesz sobie darować. A fajne były karuzele - ale tylko najwyższe modele i praktycznie się nie trafiają na Allegro...

Za 250 kupisz masówkę Sony, lepiej te 150 zł dorzucić - tym bardziej iż nie jest to kosmiczna kasa....

P.S. ten X202 ES ma ohydną rysę - jak dla mnie dyskwalifikacja, zniosę rysy na boku, górze, ale tak paskudną na froncie nie. O ile tam siedzi KSS 240A to + 50 zł (bo zapewne na 99% szybko padnie) + 50 zł pilot. + 3 x koszty wysyłki (CD, laser, pilot) żadna atrakcja.............

Taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.