Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Imac'a

summitsvift

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam wzmacniacza do mojego kompa, takiego który zmieści się mi na szklanym biurku z Ikea :-)

Głośniki to Technics SM-01, plus subwoofer ale jeszcze nie zakupiłem żadnego.

DSC00500.JPG

I teraz się zastanawiam czy mogę podłączyć samą końcówke mocy ? i regulować poziomem głośności z systemu czy jednak wzmaczniacz ?

Poradźcie coś może ktoś z was ma doświadczenie , dodam że musi być ładny i mały że sie zmieścił na biurku .. moi kandydaci to ..

1. Teac H500i

2. Audio Innovations Alto ( śliczny ale duży )

3. Creek ( okropny ale znajomy go poleca ) nie pamietam modelu dokładnie

Jeśli macie jakieś inne sugestie to jestem otwarty ..

https://www.audiostereo.pl/topic/103718-wzmacniacz-do-imaca/

Witaj,

jeśli zależy Ci na dobrym odsłuchu, przede wszystkim skup się na urządzeniu, które połączysz z komputerem za pomocą przewodu USB, czyli na wzmacniaczu z wbudowanym dobrym przetwornikiem USB DAC. Takie połączenie wyeliminuje Ci ograniczenia w jakości dźwięku ze strony komputera - wzmacniacz będzie po prostu widziany przez komputer jako zewnętrzna karta muzyczna.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłby wzmacniacz NuForce DDA-100 - http://www.q21.pl/nuforce-dda-100.html .

Jest to urządzenie o wystarczającej mocy do zasilenia Twoich kolumn, posiada dwa wejścia cyfrowe - optyczne, jedno coaxialne oraz bardzo dobrze pracujące USB. Urządzenie jest bardzo eleganckie, często stosowane do stworzenia dobrego systemu PC-Audio na bazie komputera Apple (szczególnie w kolorze białym). Co najważniejsze, wzmacniacz ten oferuje bardzo wysoką jakość brzmienia.

Przyjrzyj się mojej propozycji, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oczywiście jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

jeśli zależy Ci na dobrym odsłuchu, przede wszystkim skup się na urządzeniu, które połączysz z komputerem za pomocą przewodu USB, czyli na wzmacniaczu z wbudowanym dobrym przetwornikiem USB DAC. Takie połączenie wyeliminuje Ci ograniczenia w jakości dźwięku ze strony komputera - wzmacniacz będzie po prostu widziany przez komputer jako zewnętrzna karta muzyczna.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłby wzmacniacz NuForce DDA-100 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jest to urządzenie o wystarczającej mocy do zasilenia Twoich kolumn, posiada dwa wejścia cyfrowe - optyczne, jedno coaxialne oraz bardzo dobrze pracujące USB. Urządzenie jest bardzo eleganckie, często stosowane do stworzenia dobrego systemu PC-Audio na bazie komputera Apple (szczególnie w kolorze białym). Co najważniejsze, wzmacniacz ten oferuje bardzo wysoką jakość brzmienia.

Przyjrzyj się mojej propozycji, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań oczywiście jestem do dyspozycji.

Fajny zestaw, aczkolwiek mam już DAC-a, rozwiązanie jednak bardzo eleganckie ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moze, ktorys z tych. Nie znam wymiarow biurka ale jesli sie zmiesci to uzywany Cyrus 8vs tudziez 8vs2.

Denon%20DRACX3.jpg

ai-501da-s_color.jpg

ai-501da_m_input.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jeśli masz już DAC, to proponuję zwrócić uwagę na również nieduży, ale klasyczny, analogowy, bardziej audiofilsko brzmiący wzmacniacz Rega Brio-R - http://q21.pl/rega-brio-r.html.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.