Skocz do zawartości
IGNORED

Małe kino do koncertów

Tofik01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów pasjonatów .

Czy możecie zasugerować jakiś mały system KD do jaknajlepszej reprodukcji koncertów z BR ?

Myślałem o All in one , ale nie mają pochlebnych opini . Posiadam plazmę Panasonic g20 i pierwszym produktem był zestaw Panasonic BDT 770 ze względu na wejścia w jednostce centralnej .

Kwota do przeznaczenia to max 6k , pokój 25 m2 , odsluch w 16m2 , nie słucham bardzo głośno .

Zależy mi na małych glosnikach , wiem , fizyki się nie oszuka :)

Ale może macie jakieś rodzynki ? Jak się ma np. zestaw harmankardon BDS 870 ? A jego głośniki HKTS 60 ?

Pozdrawiam i dzięki za każdą podpowiedź .

https://www.audiostereo.pl/topic/103889-ma%C5%82e-kino-do-koncert%C3%B3w/

pokój 25 m2 , odsluch w 16m2

co to znaczy

podam Ci kilka zestawów które znalazłem a te 16 metrów to w sumie nie jest takie małe pomieszczenie a jak nie słuchasz głośno to właśnie te "duże" ( ok 1 metra to w sumie nie takie duze ) kolumny z zestawów przy cichym słuchaniu dadzą Ci więcej przyjemności niż małe monitorki :

na "klockach" Yamahy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego pod koniec pierwszej strony masz zestawy ( bez Jamo i JBL Loft) z Wharfedale Diamond 10.6 za 5589,-zł lub wyżej z Heco Victa za 4949,-zł , drugi od góry zestaw pod zestawem Yamahy , z głośnikami Wharfedale Diamond 10.7 za prawie 5400 ale bez suba fajny , nowe "klocki" i dobre kolumny , fajny zestaw ampli Yamaha 673 ale bez odtwarzacza z kolumnami Dali Zensor7 za prawie 5200,- , strona 5 : fajny zestaw z Yamahą ampli 673, odtwarzacz też 673 i Wharfedale Diamond 10.7 set ale też bez suba za prawie 5800,- , pod nim zestaw ampli 573, odtwarzacz 673 a kolumny Dali Lektor6 set ale też bez suba i prawie 5600,- , lub pod koniec 5-ej strony dwa zestawy za 4900 i 4800 lecz bez odtwarzacza ale to już nie problem bo za ta cenę kupisz dobry 673 z Yamahy,

tu masz na "klockach" Onkyo

Ukryta Zawartość

pod koniec pierwszej str. na Onkyo 414 i kolumnach Mission MX-5 ale bez odtwarzacza 309 (kiepski) i bez suba za troszkę powyzej 5 tys wiec zostaje na suba ok 1 tys , poniżej ten sam ampli z kolumnami MX-4 , na drugiej str Onkyo 515 i kolumny Mission MX-5 bez suba i bez odtwarzacza wiec zostałaby kasa na to, nizej zestaw z ampli 414 i Dali Lektor 6 set ale też bez suba za ok 4900 ale odjąc kasę za odtwarzacz 309 więc za jakieś 4000,- , w połowie 3-ej strony jest też fajny zestaw z najnowszym ampli 525 i kolumnami Dali Zensor 7 set lecz bez suba za prawie 5800 ale odjąc kase za odtwarzacz to wyjdzie za jakieś 5000,- , niżej ten sam ampli czyli 525 z kolumnami KEF C5 lecz też bez suba za ( po odjęciu za odtwarzacz ok 8 stów ) ok 3800,_ , poniżej ampli 414 z Tannoy Mercury V4 bez suba i bez tego 309 za jakieś 4600,- , poniżej 515 z Dali Zensor 7 bez suba i odtwarzacza za prawie 5000,- ,

tu masz na Denonie

Ukryta Zawartość

i pierwszy na nowym X1000 z Dali Zensor 5 ale te bez suba i odtwarzacza za prawie 5700,- , pod spodem na X2000 z odtwarzaczem 1713 i kolumnami Koda CV65 jednak znowu bez suba za prawie 5 tys , zostaje kupno suba za tysiaka ,

a tu na konkretnym modelu ampli Denona :

Ukryta Zawartość

i zestaw z kolumnami Taga Harmony 606v.3 , odtwarzacz 1713 z subem TSW90 za 4555,- ( wszystkie suby zamieniłbym na Koda SW1000 ) , lub poniżej z Koda CV 65 i subem SW 1000 za prawie 4700,- , lub nizej ten sam zestaw ampli i odtwarzacz z kolumnami KEF C5 za 5355,- jednak bez suba

ale można za ok 6 stów nabyc wspomnianą Kodę SW1000 ( nowy) i do Twego pomieszczenia 16-to metrowego będzie git

( tu troszeczkę o nim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

na ostatniej stronie z tego linka odn.Denona 2113 jest zestaw z Indiana Line Nota 555 ludziska mówią , że to ładnie gra lecz też nie ma suba i odtwarzacza , no sub za 600 Kody i zostałoby z 8 stów na odtwarzacz i byłoby 6 tysi

można też na Marantz-ach złożyc zestaw ale w tej cenie to wyjdą tylko kolumny i ampli bez suba i to już prawie 6 tysi ,

podkreśłiłem Ci grubszą trzcionką zestawy na które mógłbyś zwrócic uwagę ,

wiem ,

nie ma kompromisu i nie warto oszczędzac skoro ma się do wydania tyle to tyle a nawet wiecej i już

Zależy mi na małych glosnikach , wiem , fizyki się nie oszuka :)

a uwierz mi dźwięk z kolumn będziesz miał o wiele lepszy niż z tych małych "dupków" HK i bez wspomagania subem ale to wszystko zależy od tego jaki dźwiek preferujesz i pierwsze co to polecam ODSŁUCH PRZED ZAKUPEM .

Powodzonka

I tak jak wspomniałem do każdego zestawu bez suba proponowałbym zmianę na Koda SW 1000 lub jego dokupienie do Twojego pomieszczenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz budżet, zwróciłbym uwagę na zestaw kolumn KEF E305 (http://www.q21.pl/kef-e305.html) oraz elektronikę Onkyo TX-NR616 / BD-SP309.

Jest to zestaw, który w swoim budżecie i funkcjonalności (małe kolumny) potrafi zagrać naprawdę bardzo dobrze.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchu, porównania. W przypadku pytań oraz oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję kolego Adek45 za super przygotowaną odpowiedz .

Raczej zdecydowany jestem na monitory i ten sub Koda . Z elektroniki szukam czegoś zintegrowanego jak np HK bds570 . Nie chcę zbyt wielkich klocków .

Mam mini Denon 109 ( 3 klocuszki ) serwer audio , 2 dyski , dekoder TV oraz Ariva 210 . Robi się już powoli bałagan , jeszcze do tego dodać 2 klocki i centralny i robi się super bałagan .

Może budować coś na moich Mission 700 i w miarę potrzeb przełańczać . Poszukam chyba centralnego seri 700 i następne monitory z seri 700 . A do tego wspomniana Koda .

Jest coś poza HK BDS 570 i Yamaha 610 godnego polecenia ?

Miłego dnia .

ok , monitory no dobra , przecież masz monitorki od Denona i Mission-y czy , coś jest w nich nie tak , że chcesz zmienic , dźwięk już Ci w nich nie odpowiada czy co ? Jeśli tak to może właśnie najwyższy czas pozbyc się tego denona ( ewentualnie schowac na inne czasy ) i kupic coś innego z "dużymi kolumnami" wtedy zmniejszy Ci się ilosc "klocków" pod tv jesli stoi to wszystko pod tv , nie wiadomo z jakiego powodu chcesz zmieniac kolumienki ale jeśli chcesz zmienic musi byc coś nie tak .

Właśnie chodzi o to , że mi bardzo odpowiada mój zestaw Denon 109 z Mission 700 .

Szukam czegoś do koncertów 5.1 . Pójdę w używki Mission 700 , tylko brak elektroniki .

Jestem ciekaw jak się zgrywa Mission z HK . Czy to dobre połączenie ?

Nie chcę wydawać kroci na coś co bedzie grało kilka razy w miesiącu :)

Bardzo małe głośniki i dobre to to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.