Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PL-990 Reloop RP-1000 MK3

jimmy_jones

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem początkujący w temacie gramofonów a postanowiłem sobie takowy sprawić. Ma służyć tylko do odtwarzania (zgrywanie do mp3 czy miksowania nie bardzo mnie interesują w tej chwili). Kwota to 600-700 pln i raczej nowy - wiadomo, można trafić w używkach lepszy lub gorszy model, pewnie jeszcze trzeba będzie na wejściu wkładkę z igłą wymieniać. I po wstępnym rozeznaniu zastanawiam się nad Pioneer PL-990 w okolicach 660pln lub Reloop RP-1000 MK3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za 529 pln. Poproszę o radę który z nich lepiej wybrać lub o propozycję innego nowego gramofonu tak do 700 pln.

Z góry dzięki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/104024-pioneer-pl-990-reloop-rp-1000-mk3/

A ja bym ci proponował wstrzymać się jeszcze z zakupem i dozbierać trochę. do 700 zł nie kupisz nic godnego uwagi (oczywiście nowego). Najtańszy przyzwoity gramofon to audio technica lp 120. Możesz też szukać sprzętu używanego ale na gwarancji. Czasami pojawia się jakiś kilkumiesięczny pro-ject debiut. Ale tu również nie sądzę aby ktoś go oddał za 700 zł. Jeśli jednak bardzo chcesz już coś kupić, na allegro jest reloop rp-1000 za nieco ponad połowę ceny nowego. Dodatkowo z wkładką AT95. Zadzwoń, porozmawiaj, spytaj czy jest do niego oryginalne opakowanie (unikniesz przykrych niespodzianek w transporcie), kiedy był kupiony...

Powodzenia

Krzysiek

Jeżeli faktycznie wysokość kwoty nie do zwiekszenia , to tak jak Waluch prawi z tych dwóch lepszy Reloop. Jednak jak juz Reloop i nowy to może model 200, ma juz napęd bezpośredni , w mojej opinii lepiej to wygląda, i kosztuje coś deczko poniżej 700 zł.

robiz

Wielkie dzięki za podpowiedzi.

Kwota raczej nie do przekroczenia, no może do 800 mógłbym podciągnąć (ale 1100 za audio technica lp 120 to już zdecydowanie zbyt wiele w tej chwili dla mnie niestety) i zdecydowanie wolałbym nowy.

Ten Reloop RP-2000 MK3 to rzeczywiście ciekawa propozycja, tylko czy różnica w napędach (spojrzałem na pozostałe cechy i wydają się identyczne) uzasadnia wydatek większy o 170 zł?

Ten Reloop RP-2000 MK3 to rzeczywiście ciekawa propozycja, tylko czy różnica w napędach (spojrzałem na pozostałe cechy i wydają się identyczne) uzasadnia wydatek większy o 170 zł?

Napęd DD wydaje się bardziej stabilny , co jest wartościa nie do przecenienia . Zreszta kultowy Technics 1200 jest protoplastą tego Reloopa oraz tej Audio-Technica, a tam jak wiemy jest własnie napęd DD. Choś te dwa klony to tylko dość kiepskie niestety klony, no może z wyjatekim właśnie tej Audio-Technica oraz Reloopa z serii 6000.

Mimo wszystko zastanów sie powaznie na kupnem czegoś uzywanego. W kwocie 700 zł, mozna już będzie coś ogarnać lepiej niż ten Reloop.

Ja tez pokusiłem sie na tego Reloopa kiedys dawno temu i po pół roku sprzedałem kupując za ok 350 zł nastepny gramiak LENCO. Oczywiście nie to plastikowe g..no jakie jest teraz , a orginalnego, starego " szwajcara "

Ale decyzja należy do ciebie.

robiz

Po trochu skłaniam się do używanego :), problem jednak by to ogarnąć i znaleźć jakieś sensowne oferty. Jeśli rzuciłoby się komuś coś w oczy to poproszę o podpowiedź (wziąłem sobie do serca analogowe faq i nim się w dużej mierze kieruje ;). Może być w cenie tak do 900 :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.