Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Denon dra 365 rd awaria

premier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z amplitunerem denon dra 365 rd :( słuchałem sobie rano muzyki dość głośno potem naszła burza to wyłączyłem wszystko na listwie. Teraz znowu chciałem posłuchać i cisza.... pogłaśniam na maxa to słychać bardzo cicho muzykę....nie wiem co się stało bo burzy aż takiej nie było... może bezpiecznik jakiś ? jak myślicie ? mam nadzieje że to nic poważnego bo mam ten amplituner od miesiąca dopiero :(

https://www.audiostereo.pl/topic/104131-amplituner-denon-dra-365-rd-awaria/

listwa jest ok, dopiero kompa włączałem przez nią

nie wiem co mogło się stać, wszystko się włącza normalnie tylko nie ma mocy, na fula gra strasznie cicho tak jak bym podłączył gramofon pod wejście aux w wieży bez przedwzmacniacza...

Gość

(Konto usunięte)

Spróbuj jeszcze przełączyć źródło do innego wejścia, by mieć pewność, że padł ampli.

I jeśli tak się stało, to obawiam się, że może być konieczna wizyta w serwisie...

Mogło tak się stać, że zanim wyłączyłeś listwę, już od burzy było jakieś przepięcie w sieci.

Jeśli sprzęt nie jest już na gwarancji, a dasz sobie radę, to rozkręć go i sprawdź, czy we wnętrzu ewentualnie nie poszedł jakiś bezpiecznik, czy nie jest coś osmolone, nadtopione...

to stary amplituner więc gwarancji nie mam, rozkręcałem i bezpieczniki niby są ok ale mogę się mylić no i jak to by były bezpieczniki to ampli nie powinien się włączyć, podpinałem gramofon i też gra bardzo cicho, mam nadzieje że końcówka nie poszła

Odłącz przewody głośnikowe od ampli i sprawdź na jakim innym głośniku , zerknij na połączenia dotychczasowych , może masz jakieś zwarcie , może plusowy dotyka do obudowy , tak samo zerknij na połączenia w kolumnach .

Gość

(Konto usunięte)

już działa :) nie będę pisał co było nie tak bo wstyd hehe

Napisz, będzie wskazówką dla przyszłych pokoleń! :)

Za następnym razem, jak komuś takie coś się przydarzy, to będzie wiedział, od czego zacząć.

Odsłuch przełączony na słuchawki, a w kolumnach słyszalny tylko "przesłuch"? ;)

zacięły mi się 2 przełączniki, guzik od cd i phono były wciśnięte jednocześnie... ciężkie do zauważenia bo na wyświetlaczu widniał napis tylko CD a phono też było włączone i się gryzło

Gość

(Konto usunięte)

nie będę pisał co było nie tak bo wstyd hehe

zacięły mi się 2 przełączniki, guzik od cd i phono były wciśnięte jednocześnie... ciężkie do zauważenia bo na wyświetlaczu widniał napis tylko CD a phono też było włączone i się gryzło

To spokojnie! To nie jest żaden szkolny błąd! :)

Tylko jaki to ma związek z burzą, to już chyba nigdy się nie dowiemy...;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.