Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem z 10 urzadzen z VRDSem i zadne nie chcialo sie popsuc. NIE WIEM CO MA TRANSPORT CD WSPOLNEGO Z BEZNAMIETNYM GRANIEM. Miales jakikolwiek transport Esoterica?

I co nie słyszałeś cyfry z napedów VRDS - sieją jak piaskiem po uszach. Nawet fachowcy mają duży problem z naprawą

napędu VRDS jak strzeli - mówię poważnie.

I co nie słyszałeś cyfry z napedów VRDS - sieją jak piaskiem po uszach. Nawet fachowcy mają duży problem z naprawą

napędu VRDS jak strzeli - mówię poważnie.

Ni cholery cyfry nie slysze a jedyne co mnie strzela to nerwica jak czytam takie bzdety. Jak chcesz braku cyfry to odpalasz gramiaka :)

Ni cholery cyfry nie slysze a jedyne co mnie strzela to nerwica jak czytam takie bzdety. Jak chcesz braku cyfry to odpalasz gramiaka :)

Niemożliwe abyś tego nie słyszał..postaw swój napęd Esoterica obok napędu Krella lub Metronoma [ o AA już nie będę pisał ] a najlepiej obok napędu FORSELLA i przetrzesz ze zdziwienia oczy , uszy i zaczniesz dumać jak to możliwe .......

Chyba nie masz bladego pojęcia jak brzmi zbalansowany system - to tak jakby twierdzić że turbina w silniku

jest niepotrzebna i do bani , bo nie ma jak naturalne wkręcanie obrotów silnika. To że jesteś do setki 10 sek pózniej

od turbinowych maszyn próbujesz zasłonić kobiecoscią i kiepskim samopoczuciem. Ale każdy ma prawo robić

dobrą minę do złej gry i być szczęśliwym z połączeń rca które są 50 letnim przeżytkiem.

Głupstwa opowiadasz :)

RCA zwladzcza z lampa SE to przezytek. Rozumiem, ze singielka mamy od dzis na sile laczyc xlrem?

Sa tacy, którym to może przyjść do głowy. :)

Może jeszcze wpadna na pomysł, by zmostlować dwie końcówki na 300B SE :)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Niemożliwe abyś tego nie słyszał..postaw swój napęd Esoterica obok napędu Krella lub Metronoma [ o AA już nie będę pisał ] a najlepiej obok napędu FORSELLA i przetrzesz ze zdziwienia oczy , uszy i zaczniesz dumać jak to możliwe .......

OK to wszystko piekne i ładne tylko powiedz nam Jurgen które z wyżej

wymienionych miałeś w domu powiedzmy tylko na odsłuchach ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

VRDS to rodzaj transportu firmy Teac/Esoteric a nie rodzaj ladowania plyty :)

Szymon dokładnie to napisałem.

Miałem na myśli ,że są urządzenia , które używają VRDS i są również takie , które mają top loadera Philipsa.

Przecież nie tylko Esoteric używa VRDS -a.

Poza tym myślę ,że VRDS to raczej rodzaj mechanizmu ładowania płyty a nie kompletny transport ;)

Sa tacy, którym to może przyjść do głowy. :)

A konkretnie co masz na myśli ?

Bo chyba nie to ,że wszystkie urządzenia SE oparte są wyłącznie o połączenie RCA ?

Gość jt211

(Konto usunięte)

Niestety nie , lampy po xlr to norma . Rca to uproszczenie tematu.

A ja uważam że xlr w domu to niepotrzebna komplikacja a nie norma.

Rozumiem że całe audio domowe masz na xrl ? Tak ?

OK to wszystko piekne i ładne tylko powiedz nam Jurgen które z wyżej

wymienionych miałeś w domu powiedzmy tylko na odsłuchach ?

A ty coś taki ciekawy ? Porównywalismy jakieś 3-4 lata temu napędy u kolegi po sąsiedzku : 2 Wadie , Metronome 1Ti SE, Krell drive i Forsell drive - wystarczy ?

Gość jt211

(Konto usunięte)

A ty coś taki ciekawy ? Porównywalismy jakieś 3-4 lata temu napędy u kolegi po sąsiedzku : 2 Wadie , Metronome 1Ti SE, Krell drive i Forsell drive - wystarczy ?

W domu pytałem w domu ???

U mnie po sąsiedzku to jest ... Puszcza Białowieska a co :>)))

W domu pytałem w domu ???

U mnie po sąsiedzku to jest ... Puszcza Białowieska a co :>)))

U mnie też i żubry przynoszą piwo.Bujamy się.

Szymon dokładnie to napisałem.

Miałem na myśli ,że są urządzenia , które używają VRDS i są również takie , które mają top loadera Philipsa.

Przecież nie tylko Esoteric używa VRDS -a.

Poza tym myślę ,że VRDS to raczej rodzaj mechanizmu ładowania płyty a nie kompletny transport ;)

A konkretnie co masz na myśli ?

Bo chyba nie to ,że wszystkie urządzenia SE oparte są wyłącznie o połączenie RCA ?

I uważasz, że to ma sens?

A może masz ochotę zrobić mostek na dwóch końcówkach SE? :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

I uważasz, że to ma sens?

A może masz ochotę zrobić mostek na dwóch końcówkach SE? :)

Nie wiem czy ma to sens.

Są urządzenia , które mają tylko RCA ale są również takie , które mają również XLR na pokładzie.

Dlaczego tak jest musiałbyś zapytać konstruktora danego urządzenia.

Jakiś powód zapewne miał ,że wykonał zarówno RCA jak i XLR jako połączenie.

Ja osobiście aktualnie używam właśnie wejścia RCA i wyjścia XLR i gra ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie wiem czy ma to sens.

Są urządzenia , które mają tylko RCA ale są również takie , które mają również XLR na pokładzie.

Dlaczego tak jest musiałbyś zapytać konstruktora danego urządzenia.

Jakiś powód zapewne miał ,że wykonał zarówno RCA jak i XLR jako połączenie.

Ja osobiście aktualnie używam właśnie wejścia RCA i wyjścia XLR i gra ;)

W lampie SE XLR to tylko pic...sygnał nie może być zbalansowany.

Gość passer

(Konto usunięte)

Porównywalismy jakieś 3-4 lata temu napędy u kolegi po sąsiedzku : 2 Wadie , Metronome 1Ti SE, Krell drive i Forsell drive - wystarczy ?

I co kolega wybrał? AA, Metronome?

Forsella proszę nie podawać jako przykład - taki napęd jaki słuchałeś jest jedyny na świecie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Może chodzi po prostu wcale nie o pic ale o możliwość wyboru połączenia?

Jeżeli ktoś ma już zakupione kable połączeniowe XLR a nie ma RCA to nie musi zmieniać?

Zapytam przy okazji w fabryce.

I co kolega wybrał? AA, Metronome?

Forsella proszę nie podawać jako przykład - taki napęd jaki słuchałeś jest jedyny na świecie.

A to dlaczego nie możemy podawać Forsella jako przykładu ? To że ma poduszkę powietrzną w niczym nie przeszkadza

aby uznać Forsella za najlepszy napęd cyfrowy o brzmieniu analogu. Napęd Krella jest prawie na równi albo tuż za....

Gość cybant

(Konto usunięte)

Może chodzi po prostu wcale nie o pic ale o możliwość wyboru połączenia?

Jeżeli ktoś ma już zakupione kable połączeniowe XLR a nie ma RCA to nie musi zmieniać?

Zapytam przy okazji w fabryce.

Być może , niemniej w lampie SET nawet po XLR sygnał płynie tak jak w RCA.

Megan jeszcze tego nie wie. Kazdy SE gra lepiej po rca bo symetryzacja dla xlr jest robiona na sile i nie ma uzasadnienia technicznego. W PP xlr ma sens.

Być może , niemniej w lampie SET nawet po XLR sygnał płynie tak jak w RCA.

Ale są lampy w pełni ze zbalansowanym układem - tylko co z tego ? Panowie przecież na lampach świat audio się nie kończy.

Megan jeszcze tego nie wie. Kazdy SE gra lepiej po rca bo symetryzacja dla xlr jest robiona na sile i nie ma uzasadnienia technicznego. W PP xlr ma sens.

Nie masz racji . Np.ARC gra zdecydowanie lepiej po xlr niż rca. Firma zaleca stosowanie xlr.

W niektórych modelach wzmacniaczy ARC nie ma wejść rca - tylko xlr i co pani na to ?

Nie masz racji . Np.ARC gra zdecydowanie lepiej po xlr niż rca. Firma zaleca stosowanie xlr.

W niektórych modelach wzmacniaczy ARC nie ma wejść rca - tylko xlr i co pani na to ?

O którym SET ARC piszesz ? ;)

----------------------------------------------------

Tylko czy one są (wzmacniacze ARC ) w SE czy parallel SE ?

Wiele wzmacniaczy ARC to push pull .

( to nie jest złośliwa prowokacja - informacja dla moderacji)

No coz, musze zamowic xlry, zagra na pewno lepiej:)

Oczywiscie chodzi o SE:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tylko czy one są (wzmacniacze ARC ) w SE czy parallel SE ?

Wiele wzmacniaczy ARC to push pull .

( to nie jest złośliwa prowokacja - informacja dla moderacji)

ARC nie są w SE - to oczywiste - mówimy ogólnie o wyzszości urządzeń w pełni zbalansowanych xlr nad prostymi

rozwiązaniami układu typu rca. Zresztą okablowanie - przewody xlr są droższe od rca o 1/3 ceny.

Gość cybant

(Konto usunięte)

ARC nie są w SE - to oczywiste - mówimy ogólnie o wyzszości urządzeń w pełni zbalansowanych xlr nad prostrzymi

rozwiązaniami układu typu rca.

Czyli Kagury są do bani...reszta SET ów też....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.