Skocz do zawartości
IGNORED

jak podłączyć wzmaka do kompa

wolfgang18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam wzmacniacz Unitra Amplifier PW 9010 i podłączyłem pod niego kolumny 120 W 8 ohm. podłaczyłem wzmak do kompa. od wzmaka din na mały jack i potem przedłużacz małego jacka i później do kompa. Oczywiście podłaczyłem przez AUX. daje na aUX i musze dać bardzo głośno żeby coś słyszeć przez głośniki chyba 6 level na 10 we wzmaku i słychać tylko sopran a głośniki i wzmak są dobre bo testowałem na tunerze i magnetofonie.w kompie też wszystko jest na maxa.czemu tak się dzieje? Pozdrawiam

A sprobuj podlaczyc bezposrednio do wyjscia sluchawkowego w cd-romie lub chociaz do walkmana (czegokolwiek z wyjsciem jack) - jesli nadal bedzie cicho to znaczy ze przejsciowka din-jack jest do kitu.

Nie rozumiem. Komp sprawny, dzwięk z karty wychodzi, wzmak sprawny do z magneta gra, kabel sprawny to czemu nie działa? Dobrze połaczyłeś chinche z DIn?Tu może coś nie styka - dociśnij mocna. zrób wszyskie kombinacje tzm. wszystkie gniazda oprócz gramofonowego. Coś gdzieś nie styka i dlatego grea bez basu i cicho.

Moze spróbuj podłaćzyć walkmana zamiast karty muzycznej, i delikatnie reguluj vol w walkmanie.

Interesuje cie tylko wejście - dostarczenie sygnału do wzmacniacza. Kup kabel jack - chinch (4 czy 2 jak chcesz) wetknij jacka do dziury w kompie (tylko tek właściwej) do Diory chinche podłacz do gniazda in tape 1 następnie wybierz żródło też tape i powinno śmigać. Operacja prosta jak krowi ogon :)

Kondi dobrze radzi. Ja mam tak samo podłączonego kompa. Wystarczy kabel mały jack -> 2 chinche na tape /u mnie2/ i chodzi. Chyba, że puszczasz jakieś filmidlo kiepsko nagrane. Wtedy nic nie poradzisz.

Taki kabel w każdym MM jest. Różne długości.

Kurcze, Wolfgang, to już Twójema drugi wątek w tym prostym temacie. Wyjmij tego mini jacka z karty i dotknij czubka palcem, jeżeli w głośnikach nic nie zawarczy, to zmień kabel albo gniazdko.. a jak zawarczy, to wkładasz do złej dziury w karcie albo to wyjście z karty masz ściszone. Test bardzo nie audiofilski, ale skuteczny

kup dwa kable 2 cinche-jack .

jeden wepnij tak jak napisał kondi

drugi wepnij do rec out we wzmaku (cinche) i do line-in w kompie (jack).

będziesz mógł nagrywać na kompie to co wchodzi we wzmacniacz z innych źródeł. Ja tak nagrywam czasem audycje radiowe.

chociaż, zważywszy twoje kłopoty z jednym kablem, może na razie sobie odpuść to co zaproponowałem. zrobisz, jak się poczujesz mocniejszy w kwestii wtykania ;-)

Witam.dziękuję wam za pomoc.udało mi sie zrobić to mini jacka na 4 chinche.tylko jak daje głosniej wzmacniacz to jest taki mocny pisk (coś się spręża) czemu tak sie dzieje? Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.