Skocz do zawartości
IGNORED

Andrzej Grabowski - Cudne jest nudne

adams19

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem podzielić się opinią o "twórczości piosenkarskiej" znanego i myślę lubianego przez znaczną część rodaków nietuzinkowego aktora p. Andrzeja Grabowskiego. Ostatnio miałem trochę czasu i posłuchałem jego jeszcze ciepłej płyty -Cudne jest nudne. Jak dla mnie to uważam, że ta produkcja jest naprawdę niezła, fajne teksy autorstwa p. Wołka, które w zalewie tandetnej komerchy to naprawdę coś; muzyka choć skoczna i melodyjna to zagrana czysto i perfekcyjnie, a sama realizacja nagrań na mój gust właściwie na audiofilskim poziomie (choć nie lubię tego określenia). Śpiew p. Andrzeja to nie pienie anielskie, jednak interpretacja i artykulacja jak dla mnie na tak wysokim poziomie, że dla większości w tzw. branży piosenkarskiej trudno osiągalna. Poza tym nie mogę zgodzić się z wypowiedziami niejakiego dziennikarza od siedmiu boleści Najsztuba, który jeszcze wcześniej po pierwszej płytce p. Andrzeja - "Mam prawo... Czasami... Banalnie... gdzieś wypowiadał się negatywnie o jego śpiewie . Panie Najsztub jak pan jesteś taki utalentowany i pracowity to nagraj lepsze płytki, a nie tylko mlesz tym ohydnym łozorem, tfu, że tak powiem i tyle ;) Z racji okresu wakacyjnego nie ma musu pisania, ale jeśli tylko ktoś na forum też słuchał tej płytki to proszę można się wypowiedzieć, oczywiście laurki nie są obowiązkowe ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/104581-andrzej-grabowski-cudne-jest-nudne/

Hmm, mnie niestety ów Pan zawsze będzie kojarzył się z Ferdkiem i jak tego słucham to podświadomie słyszę pijacką balangę z Boczkiem w tle.

Ale...de gustibus non est disputandum

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.