Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny stereo o Yamahy ax-900

Miyaga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was !

Przyszedł czas, że stać mnie na pierwsze nowe kolumny. Nie będą to drogie ale pierwsze nowe kolumny.

Wzmacniacz który posiadam to tak jak w temacie Yamaha ax-900 który chyba jest znany na forum.

Nie chcę się przesiadać na inny. Podłączony był do wielu kolumn i zawsze podobało mi się jego brzmienie, które zdecydowanie bardziej odpowiada mi od

nowszego ale dla mnie jakby "suchego" Denon`a pma-735r.

Obecnie gra ona z kolumnami Dali 104 lecz nie są one moje lecz kolegi, który po wielu namowach nie chce zdecydować się na ich sprzedaż.

W tym zestawieniu podoba i się to, że już od niskiego położenia gałki potencjometru słychać bas i nie muszę "czekać" na niego gdy rozkręce potencjometr od głośności do wysokich wartości jak to miało miejsce w przypadku innych kolumn.

Pieniądze jakie mogę przeznaczyć to 2 tyś. zł z niedużym "hakiem".

W pobliskim sklepie (Zgierz, pod Łodzią) mają jedynie Tonsil Fiesty oraz JBL ES80 i w najbliższych dniach będę właśnie je odsłuchiwać z moją elektroniką (biorę ze sobą płytę Kings of Leon i System of a Down lecz inne gatunki np. muzyka elektroniczna też czasem będzie odtwarzana) i pytanie do Was.

Czy te Fiesty też od niskich głośności grają dołem ? Ma je ktoś może i może się wypowiedziec ?

Czy proponujecie inne kolumny do tego wzmacniacza ?

Liczę na Waszą pomoc, która nie raz mi już dała wiele korzyści, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/104735-kolumny-stereo-o-yamahy-ax-900/

Witaj,

jeśli szukasz naturalnego brzmienia, zdecydowanie namawiam na odsłuch polskiej konstrukcji Audio Academy Phoebe III (http://q21.pl/audio-academy-phoebe-iii.html). Pomieszczenie odsłuchowe jednak nie moze być większe, niż 23-25 m2. Bardzo dobrym rozwiązaniem będzie także zestaw Dali Zensor 5 lub przy wyraźnie większym pomieszczeniu Zensor 7 (chociaż to juz większy biszet).

Jesli lubisz dobry, niski, miękki bas, dobrym rozwiązaniem natomiast będzie zestaw Indiana Line Tesi 560 (http://q21.pl/indiana-line-tesi-560.html). Posłuchałbym także Kef C7 oraz Monitor Audio MR6.

JBL to także dobry wybór, jeśli szukasz brzmienia efektownego, mocnego, przestrzennego, basowego, trochę koncertowego.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, jeśli jesteś ze Zgierza, masz do nas pół godziny drogi, a asortyment kolumn ogromny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

byłem posłuchać es80 i es100 i się strasznie rozczarowałem.. fakt, w mm to nie to samo co w domu ale wzmacniacz to był jakiś nowy harman.. to obecny juz zestaw duzo bardziej mi odpowiada niz to co bylo w tym sklepie.

AX-900 nie zasługuje na tak podłe skrzynie jakimi są JBL ES. Do niedawna słuchałem z Heco Metas i to połączenie mogę polecić. Za ok 2000-2200 zł można szukać nowych Metasów 501. A jak masz większe pomieszczenie (22-30m2) to model 700 zagra porządnie. Titaj masz linka gdzie można jeszcze tanio kupić te kolumny. Żadne tam JBLe, nie katuj uszu dziadostwem ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.