Skocz do zawartości
IGNORED

Przyszedł czas na nowe kolumny...

maxglow

Rekomendowane odpowiedzi

Na placu boju zostają na razie ProAc studio 100, Paradigm studio 40, ATC SCM12, Dali Mentor 1.

Wszystkie do współpracy z subem Rel T5.

Takie są moje przemyślenia. Nie słyszałem żadnych z nich, ale i tak zawsze kupuję w ciemno.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Mnie się żaden zakup w ciemno nie udał.

Ja Ci tylko napiszę na koniec że źle robisz pchając się w takiego suba do stereo mając budżet 4tys na używane kolumny do pokoju 25m.

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ale ja już mam tego suba i to mi odpowiada. A celuje w kolumny podstawkowe właśnie dlatego żeby ich niedostatki w dole pasma przejął subwoofer. W dodatku za tę samą kwotę będę mógł nabyć lepsze (teoretycznie) jakościowo kolumny podstawkowe niż podłogowe.

Czy źle rozumuję?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Rydzu, a masz porównanie Monitor 7 do studio 40?

Pod jakim względem studio 40 będą lepsze? Jest to przysłowiowa różnica klasy czy zaledwie niuanse?

• 3 tygodnie później...

A studio 40 nie mają zbyt ostrej góry, jak to bywa z niektórymi Paradigmami?

kuźwa człowieku masz zajebisty wzmak tylko wymyslasz z jakims subem .. ten wzmak przede wszystkim jest wrazliwy na źródło .... dobierz odpowiednie cd ... a pozniej reszta ....

mf a3 bo takiego miałem i go kocham ..... gra dobrze z :

naim cd 3

naim cd 5i

rotel 991

nad s500

ca 840

i do tego kolumny klasy hiend a nie jakies gówna

Ja zmieniałem wzmacniacz i pytałem o radę, to doradzano wymianę kolumn......

Wymieniłem wzmacniacz, okazał się dobrym "strzałem". Teraz chcę wymienić kolumny, to "okazuje się", że powinienem zmienić źródło......... Jak wcześniej zastanawiałem się nad źródłem, to mówiono-"kolumny najważniejsze"......

Założę temat, że chcę kable zmienić, to może jakieś kolumny dobre doradzicie.........;)

• 3 miesiące później...

Chętnie przygarnę jakieś paradigm studio 40.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.