Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo nr414 + Koda 707v4 + SW1000v2?

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli słuchałeś tego zestawu kolumn i podchodzi Ci to nawet się nie zastanawiaj , Onkyo 414 jest ok ale niektórym nie pasuje to , że nie ma autokalibracji , jeśli Tobie też nie robi różnicy i będziesz potrafił sam ręcznie poustawiac kolumny ( odległości , opóźnienia , głośnośśc każdej kolumny itd) to go bierz , jeśli jednak możesz nie dac sobie z tym rady dołóż ze 3 stefy i kup 515-tkę albo Yamahę 573 w podobnej cenie , myslę , że zestaw ten może byc ( kolumny i sub) .

Sub - nie, Za 550 zł kupisz już porządną używkę.

Kolumny - 5.0 za 700 zł - a co za te pieniądze kupisz ;) Ale też nie oczekuj dźwięku za kilka tys. później ! Dźwięk będzie też za 7 stówek. Czyli można brać ;)

Amplituner - hmmmmm, to kwestia gustu, ja bym poszukał innych opcji...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sub - nie, Za 550 zł kupisz już porządną używkę.

Kolumny - 5.0 za 700 zł - a co za te pieniądze kupisz ;) Ale też nie oczekuj dźwięku za kilka tys. później ! Dźwięk będzie też za 7 stówek. Czyli można brać ;)

Amplituner - hmmmmm, to kwestia gustu, ja bym poszukał innych opcji...

Możesz napisać coś o swoim KD?

nie wiem dlaczego nikt nie lubi onkyo, poszedłem do sklepu podniosłem amplituner i jest dość ciężki bo ponad 9 kg, dla przykładu Yamaha rxv 371 waży ok 7 kg i ma więcej pozytywnych opinii?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie widzę śladów prześladowania czy marginalizowania amplitunerów marki "Onkyo" w wątkach "Kina Domowego".

Zbadałeś już zalety amplitunera pod względem wagi, teraz spróbuj go odsłuchać w sklepie lub u kogoś kto go ma, a jeśli nie i jesteś na niego zdecydowany, to kupuj i nie wyzbywaj się przekonania, że to dobry wybór.

nie wiem dlaczego nikt nie lubi onkyo, poszedłem do sklepu podniosłem amplituner i jest dość ciężki bo ponad 9 kg, dla przykładu Yamaha rxv 371 waży ok 7 kg i ma więcej pozytywnych opinii?

Na marginesie ile wazy tyle jest wart,co to za waga 9 kg.Powazny amp wazy ponad 20.

Ostatnio trzy dni temu były te Onkyo model 616 za całe 999 pln

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teoretycznie to wyższy model, ale tylko w teori. Bo własnie z 375 można je zderzać funkcjonalnością.

Poszukaj Yamahy ale 473 będziesz miał Lan i czytanie FLAC z USB. Powinien być w podobnej cenie do 414 a to lepszy wybór. Zarówno kinowo jak i stereo. I nie jestem przeciwnikiem Onkyo bo sam go użytkuje, po prostu tutaj uważam że to lepsza opcja.

Na marginesie ile wazy tyle jest wart,co to za waga 9 kg.Powazny amp wazy ponad 20.

a z jakiej półki cenowej jest ten 20-to kilogramowy ampli bo napewno nie kosztuje 1200zł , zresztą to już nie te czasy kiedy sprzęt miał dobre bebechy i słuszną wagę .

Y 473

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.