Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw wybrac?

danek2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.

Z gory zaznaczam, ze prosze o wyrozumialosc i tylko rzeczowe porady.

Moze najpierw cos o sobie. Muzyka w zakresie: glownie rock ( punk, gotyk ), 4AD ( Clan Of Xymox ), Depeche Mode.

Pokoj do odsluchu ma ok. 3m x 5m.

A teraz jesli chodzi o sprzet. Spedzilem troche czasu na necie czytajac rozne fora, i jako ze nie jestem audiofilem, prosze was o rady.

Najpierw wzmacniacz, i tutaj zaczynaja sie schody.

Poczawszy od Marantz 6004/Denon 720AE, potem uzywane Marantz 7200, Arcam FMJ 32.

Jesli chodzi o CD, to na poczatku tez Marantz6004/Denon720AE, nastepnie uzywki Arcam FMJ CD32/33. Moze cos polecicie?

Kolumny - wiem tylko - maja byc podstawkowe.Slyszalem, ze Dynaudio Focus 140 sa dobre, ale trzeba sie naszukac po aukcjach.

Jak wczesniej wspomnialem czekam na fachowe porady i mozliwe inne sugestie. Niestety nie mam mozliwosci odsluchu.

Na koniec pytanie z innej bajki. Z tego wzgledu, ze mieszkam w UK, czasami trafiaja sie okazje na Cyrusa 8vs2 i 8CDx.

Napiszcie czy bedzie to pasowac do mojej muzy i jakie ewentualnie glosniki by pasowaly?

Pozdrawiam

Daniel

https://www.audiostereo.pl/topic/105004-jaki-zestaw-wybrac/

Słuchasz raczej rockowych kawałków, namawiałbym Cię na elektronikę NAD (im wyższy model, tym lepiej) lub Naim i Hegel oraz kolumny Paradigm serii Studio, ewentualnie Definitive Technology oraz Focal. Takie połączenie powinno Ci w pełni odpowiadać, jednak wydając pewną kwotę proponuję takie zestawy posłuchać.

aha

Dynaudio także możesz brać pod uwagę, to dobre kolumny do rocka.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Z tych wymienionych najciekawszy jest zestaw Cyrus-a.

dankam

Dzieki za podpowiedzi. Zakupy zaczalem od Cyrusa 8vs2 ( cena okazyjna od pierwszego wlasciciela ) i MA RX6.

Wiem, ze mialy byc podstawki, ale jednak kupilem podlogowki. Teraz czekam na okazje z 8CDX. Do tego zastanawiam sie nad zakupem Logitech Squeezebox Touch ( mam tez troche muzy na kompie ). Czy do Toucha potrzeba dokupic jeszcze jakiegos daca, czy wystarczy ten wbudowany?

Pozdro i z gory dzieki za pomoc

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 22 Sierpnia 2013 - x2
Ukryte przez misiomor, 22 Sierpnia 2013 - x2

Dzieki za sugestie.

Wlasnie rozpoczalem zakupy.

Mam juz Cyrusa 8vs2 ( prawdziwa okazja od 1. wlasciciela ) i glosniki MA RX6. Wiem, mialy byc podstawki, ale ja lubie moc i wyglad.

Treaz czekam zeby upolowac 8vs2. Do tego mam zamiar dokupic Logitech Sqeezebox Touch. Czy w zwiazku z tym trzeba jeszcze bedzie dodatkowo zakupic jakiegos DACA, czy ten wbudowany wystarczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.