Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór RCA do systemu

zakwas86

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o propozycję kabelków które by "poprawiły", trochę podbiły górę w moim systemie.

MARANTZ CD-63 MKII K.I. Signature

B&W CDM1

napędzana Sphinx Myth 3

kable głośnikowe nordost gold mkII

Niestety max ok. 250 zł. (używki).

https://www.audiostereo.pl/topic/105244-dob%C3%B3r-rca-do-systemu/

Po co jeszcze podbijać górę??

A jak już trzeba, to może sprawdzone Nordosty, lub tanie Siltechy, ale kable powinny być maksymalnie neutralne i przezroczyste i nie służą do takich "korekcji brzmienia"

Ale próbować można...

Każdy da Ci inną propozycję, moja to Tara Labs Vector2. Jednak nie tędy droga. Każdy ma inną wizję jasnego grania. Dla jednego zbyt duża nie zlewających się szczegółów to za jasno dla innego "przesypujący sie piasek " w głośnikach wysokotonowych to jest to. Niestety najlepiej będzie kabelek sprawdzisz sam we własnym systemie. Tak więc najlepiej byłoby jakbyś mógł go wypożyczyć. Robota żmudna i czasochłonna ale nie na to innej rady.

Druga sprawa nie wiem czy kablem aż zmienisz charakter dźwięku. Ja szukałbym przyczyny gdzie indziej. Musisz pamiętać że cały system zagra tak jak jego najsłabszy element.

Powodzenia i pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.