Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do densen beat b-100

robdob

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

podaj proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego, ustawienie kolumn w pomieszczeniu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

pokój o powierzchni 20 m, niski. Kolumny na węższej ścianie (ok. 4 m). Mogą być postawione w niemal dowolnej odległości od ściany. Teraz gram na starych monitorach Castles Pembroke (bardzo dużych). Nie odpowiada mi sucha barwa. Mniej sucho było ze wzmacniaczem Omak Jewel One. Nie wiem, może te monitory wymagają już jakiejś regeneracji. Na sprawach technicznych kompletnie się nie znam. Ledwie potrafię wkręcić żarówkę.

Czy mógłby ktoś pomóc dobrać odpowiednie kolumny do jazzu i bluesa? Mogą być używane. Cena do 3 tysięcy złotych.

Pech chcial, ze tego Densen'a glownie sluchalem z monitorami. Z calego grupy wybralem Proac ale zaznaczam ze to za sprawa mojego wlasnego gustu oraz ze ani blusa ani jazzu nie slucham. Jesli maja byc podlogowki to moze warto sprobowac Proac 125 lub 130?

Wiem tez ze wiele osob uzywa Dynaudio a to znow troche inne granie. Ja mialem okzaje podpiac je pod DM 10 i bylo dobrze :) Wydaje mie sie ze na 20m mozna by sie pokusic o monitory Dyna 52SE lub 110. Powinny dac rade.

Pzdr

Dziękuję za pomoc. Co do źródła to jestem na etapie poszukiwań dac-a do squeezeboxa touch. Na razie gra tylko touch, wiem że nie ta rozdzielczość, ale wrażenie "suchości" miało miejsce także przy odsłuchach z pożyczonych odtwarzaczy cd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.