Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto ? Jak to zagra?

ja??ko

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazje kupić altusy 200 za 200zł , czy warto ?

Mam amplituner Philips FR 732 (4X60W)+DVD Pioneer 360 .

Słucham muzyki rockowej,dość agresywnej.Zależy mi na wysokich tonach, bas jest dla mnie zbędny.

Jak może zagrać taki zestaw?

https://www.audiostereo.pl/topic/10538-czy-warto-jak-to-zagra/

-> jaśko

wpisz w wyszukiwarkę "Altusy" i poczytaj, co się mówiło na forum o tych kolumnach. Jak może zagrać taki zestaw - nie wiem, bo nie słyszałem tych klocków (ale Altusy pamiętam ;-) Przypuszczam jednak, że zagra to fatalnie... A poza tym, dlaczego - słuchając muzyki rockowej - piszesz, że bas Ci jest zbędny ?!

->jaśko

Moim zdaniem niekoniecznie warto... "mieć albo nie mieć dwie stówy to już razem cztery" :-) Altusy to naprawdę antyczna i nie najlepsza konstrukcja, w którą chyba nie warto już inwestować żadnej kasy Świat naprawdę poszedł do przodu .... Poczekaj, odłóż jescze trochę kasy - za 400-500 PLN można znależć coś taniego w używanych głośnikach. Napisz chcociaż, w jak dużym pokoju ma to grać

• Redaktorzy

"Jakoś wole góre w dźwiękach".

Mam wrażenie że źle trafiłeś. Tutaj jednak są ludzie, którzy może słyszą tak albo inaczej, ale chcą usłyszeć płytę tak, jak ją nagrał artysta - z górą, środkiem, dołem i przede wszystkim z muzyką. Trudno żebyś wymagał aby ci w tej sytuacji podpowiadano, jak spieprzyć dźwięk.

-> jaśko

Do 12m^2 możesz kupić jakieś małe monitory np. Eltaxa, Tannoya, Mission, niektóre modele Jamo... Przejrzyj np. ogłoszenia na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz Allegro. Tyko unikaj jakiś wynalazków typu BRX, KBR, czy co tam jeszcze sprzedają, bo to chłam chyba gorszy od Altusów :-) Ale i tak mi trudno coś doradzić, bo nie słyszalem Twoich klocków (philips + pioneer). Aaa i jeszcze jedno - najlepiej, jakbyś mógł posłuchać ze swoją elektorniką głośników, które zamierzasz kupić - to podstawa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kazania są zbędne:-) , muzyki umiem słuchać i jestem od niej uzależniony (od powiększania zbiorów również)

Chodzi mi tylko o to czy warto kupić altusy200 za 200zł i jak się sprawdzą w muzyce rockowej (+reggae)

Jasko, powiedz...a w tym pomieszczeniu jest dym? Ten nie przypominajacy sobieskich, ten bardziej fajowy, no wiesz, ten taki spoko....jesli tak, to zaufaj mi, sprawdza sie. Beda wrecz zajebiste!

• Redaktorzy

Jazz ma oczywiście rację - musi być dym, ale koniecznie żeby był spoko. Zamiast sobieskich proponuję caro i spodnie dzwony z bistoru, lub ostatecznie dżinsy z czerwonego sztruksu.

Altusy-Kawał ładnej stolarki

Lina Altus wymyślona została do sprzedaży w niemieckich supermarketach. Duże, tanie bum-bum. Taki dzwięk jaka muzyka ze składanek rozrywkowych z helmutowych supermarketów.

Licencja na głośniki Pioneera z okolic 70 roku,przez 20 lat potaniane (zasada ostrzenia ołówka- następuje moment, w którym nie można już pisać). Bass reflex policzony (?) tak by był jak najtańszy w produkcji-dziury z siatkami.(chyba nie pomylił mi się model?).Dość oryginalna powiedziałbym ,zwrotnica, no i słynny z trwałości tonsilowski neopren w zawieszeniach

A właściwie czemu mi się chciało o tym wynalazku pisać. Idiocieję na starość. Chyba tylko dlatego, że zobaczyłem darkula

no dobra ALtus to chlam w porwnaniu z dzisiejszymi konstruckjami ale to tani chlam i jesli chce zeby mu troche podudnilo i mozna bylo uslyszec troche basiska i ostrego sopranku to konstrukcja dla niego zreszta ALTUS 200 za 200zl to tanio w zaleznosci jeszcze od tego jaki jest stan kolumn /przepraszam kazdego audiofila ale niektorzy nie maja tyle kasy na wasze budzetowe konstrukcje ktore owszem brzmia super no ale za sprzet wartosci 10 000 zl to ja wole dolozyc jeszcze 5 000 i kupic samochod :PP / a pozatym altus w swojej cenie bije na glowe mocowo inne kolumny wiec jak mowilem to zalezy czego oczekujemy od zestawu i trzeba pojsc na kompromis jak sie nie ma odpowiedniej sumki, albo jakos albo mocne glosne brzmienie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.