Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Muszę dokładnie zapoznać się z wątkiem "Nowości na winylu" czy czegoś nie było... Ale pytanie tutaj oczywiście pozostaje aktualne, każda opinia się liczy.

Ale my tutaj też o starościach prawimy. Chyba bardziej o tym jakie to płyty aktualnie zdobyliśmy i sobie słuchamy. Lub chcemy zdobyć, a nie wiemy czy warto. Rozmawiamy też o pogodzie, tudzież puszczaniu latawców.

Zastanawiam się właśnie czy uda mi się zdobyć Chet Baker Signs, wydanie z lat 54-58. Szanse jak widzę są, odpuszczę sobie 10" z 54 r., bo mniej kawałków tam jest i dostać to w dobrym stanie...?

Łatwiej pójdzie z trzema kolejnymi wersjami po 54' Ostatecznie zniżę się i kupię japończyka z 81'

Ech to mono...

R-4651038-1371095246-6866.jpeg

Mam to wydanie (KSCOPE). Brzmi bardzo dobrze. Pyknięcia jeśli są to niezauważalne. Realizacja znakomita. Klarowny, przejrzysty dźwięk, trochę w jasną stronę. Nie mam porównania z cd. Być może nie ma zauważalnej różnicy.

Dzięki, chyba się skuszę.

Wg discogs to nie jest ostatnia płyta.

Wydali już dwie następne.

Tak, ale to są wydawnictwa koncertowe, miałem na myśli ostatni studyjny album z premierowym materiałem, może nie do końca jasno to zaznaczyłem.

To wydanie, o którym piszesz , jest UK.

Które? KSCOPE czy The End Records?

Pozdrawiam,

Krzysiek

No i zamknęli Plastusiowy Pamiętnik.

Tzn. wątek chwały MF100.

Dzięki, chyba się skuszę.

Tak, ale to są wydawnictwa koncertowe, miałem na myśli ostatni studyjny album z premierowym materiałem, może nie do końca jasno to zaznaczyłem.

Które? KSCOPE czy The End Records?

Pozdrawiam,

Krzysiek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki, Thorogood, teraz już jasne. Czyli na stronie winyle.pl jest błąd bo opisana jest jako "KSCOPE 824, 2012 Germany".

Widzę, że czas zacząć korzystać z discogs, wcześniej nie miałem z tą stroną styczności.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Widzę, że czas zacząć korzystać z discogs, wcześniej nie miałem z tą stroną styczności.

Discogs to elementarz winyloluba od strony płytowej zaś od strony sprzętowej - Vinyl Engine :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A ja Ci zazdroszczę, że masz tę pierwszą Merrill z C. Brownem... japońską ;)

Mam, mam :)

Jeszcze jej nie otworzyłem bo mam zaległości z zakupów całotygodniowych.

W sobotę się zamykam i póki igły nie zedrę słucham :)

No to maszeńko będziem mieli filmiki tutaj wklejane:-))

Masz na myśli wytwórnię Universal(um) czy Excel Goldwyn Mayer?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Moje odkrycie dzisiejszego wieczoru - Tsuyoshi Yamamoto Trio - Autumn In Seattle (FIM FIMLP004)

W ogóle całość twórczości Tsuyoshi Yamamoto Trio jest bardzo ciekawa.

Płyty dodane na pierwsze miejsca mojej wishlist.

http://www.youtube.com/watch?v=pLfg8RXTk9Q

Maćku, Tsuyoshi jest rewelacyjny. Posłuchaj np. "Misty".

Bardzo ciężko to zdobyć.

Masz na myśli wytwórnię Universal(um) czy Excel Goldwyn Mayer?

Raczej MosFilm - 100

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Rafał, jest. Wydana przez FIM ( www.firstimpressionmusic.com ).

Niestety to kosztowne wydawnictwo...

http://www.ccd.pl/tsuyoshi-yamamoto-trio-misty-p2919/

700 zł

Piekna jesien za oknem...

Mozna to gdzies kupic na winylu..? Ktos wie..? Lub inne Zimmer'y.

Ukryta Zawartość

post-20162-0-44835600-1381476765_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

No właśnie, sól w oku tego hobby :)

Cd idziesz i kupujesz za grosze albo wypalasz za darmo :)

Kolekcjonowanie i słuchanie z winyla niesie za sobą więcej wyrzeczeń...

• Redaktorzy

No właśnie, sól w oku tego hobby :)

Cd idziesz i kupujesz za grosze albo wypalasz za darmo :)

No, są CD-ki za 60-70zł i droższe. Tanizna to to nie jest ;)

Kolekcjonowanie i słuchanie z winyla niesie za sobą więcej wyrzeczeń...

Owszem. Tutaj nie zgodzić się jest trudno.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Tylko Inception i ciężko znaleźć bo wydali tylko 1000szt - 500USD :)

A nie 500 sztuk? Nie wiem czy ten opis na aukcji nie jest błędny. Jak kupowałem z całą pewnością było opisane limited to 500 copies.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A nie 500 sztuk? Nie wiem czy ten opis na aukcji nie jest błędny. Jak kupowałem z całą pewnością było opisane limited to 500 copies.

Na stronie wytwórni piszą "Released October 12, 2010, this particular LP is a rare, limited edition cast recording vinyl soundtrack of only 1,000 copies worldwide."

http://www.soundtracksonvinyl.com/movie-soundtracks/limited-edition-inception-clear-vinyl-soundtrack-by-hans-zimmer/

No, są CD-ki za 60-70zł i droższe. Tanizna to to nie jest ;)

Owszem, są też po 200zł ale jak ktoś się uprze to zawsze może zdobyć "taniej" bezstratną kopię (oczywiście nie popieram i nie namawiam!) a przy LP już tak łatwo i "tanio" nie będzie.

Na stronie wytwórni piszą "Released October 12, 2010, this particular LP is a rare, limited edition cast recording vinyl soundtrack of only 1,000 copies worldwide."

Acha

A mnie go żal. Na prawdę. Jako excel ekscentryk, wklejający swe filmiki z tą popularną ale bliską w jakimś stopniu każdemu muzyczką, był sympatycznym i barwnym elementem tego forum. Jednak poczucie misji niesienia swej ewangelii, przy pomocy atrybutu władzy jakim jest możliwość banowania innowierców, zwiodła i jego:-(

Ale przecież nie tylko. Niegłupiego acubana et cetera, mającego dużą wiedzę w temacie, również to samo zniszczyło.

Kilka razy, nawet w dość grubiański sposób chciałem mu to uzmysłowić, no cóż, reagował symptomatycznie:-(

Również myślę, że wróci. Oby po dokładnej refleksji.

W.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mam mniej mieszane uczucia.

Owszem, bywało śmieszno ale i zarazem straszno.

Śmieszno, gdy wklejał te zabawne, infantylne filmiki a straszno gdy wygłaszał autorytatywnie swoje "fundamentalne" żeby nie powiedzieć betonowe teorie na temat brzmienia nie przyjmując jakichkolwiek, często życzliwych uwag.

Niestety, przestał dla mnie istnieć po ostatnim swoim wybryku gdy zostałem potraktowany jak ostatni troll.

Płakał po nim nie będę...

Tak więc zakończmy proszę jego temat i powróćmy do ciekawszych zagadnień -naszych płyt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.