Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

i..?

......i jest bardzo dobrze ,zarówno od strony muzycznej jak i wydania. Granie radosne ,bez zadęcia na luzie i to w wersji live. Co prawda stara indianka W. Nelson to nie szczyt mozliwości wokalnych , ale przymrużywszy oczy można wszystko wybaczyć. Obaj panowie to kawał historii muzyki. Warto.

Strone muzyczna znam. Jak dla mnie - znakomita. Chodzilo mi bardziej o realizacje na lp. Trza sie skusic -)))

Ps. Marsalisa z Claptonem, chyba nie ma na winylu..?

Mam kilka takich - "pochlastanych". Na przykład całą dyskografię China Crisis - wiem,że niemodne,ale lubię. Na moje pytanie do gościa (znajomy sprzedawca, spory sklep )- a cóżeś to nawywijał i gdzie masz rogi tych okładek? - odparł: Ja?! Takie przyszły z Łusa!;) . Wziąłem , wciąż w folii. I jeszcze dostałem gratis kanadyjskie wydanie White Door - Windows. Tu są pomylone strony lub labele- jak kto woli;). PS - dawnom nie zaglądał na Forum , bo to wicie - choróbska, bo to - szef kutasina i inne powody... Pozwólcie, że zapytam: czy ktoś jeszcze winyli słucha, czy wyłącznie MYJE?:)))

Mam kilka takich - "pochlastanych". Na przykład całą dyskografię China Crisis - wiem,że niemodne,ale lubię. Na moje pytanie do gościa (znajomy sprzedawca, spory sklep )- a cóżeś to nawywijał i gdzie masz rogi tych okładek? - odparł: Ja?! Takie przyszły z Łusa!;) . Wziąłem , wciąż w folii. I jeszcze dostałem gratis kanadyjskie wydanie White Door - Windows. Tu są pomylone strony lub labele- jak kto woli;). PS - dawnom nie zaglądał na Forum , bo to wicie - choróbska, bo to - szef kutasina i inne powody... Pozwólcie, że zapytam: czy ktoś jeszcze winyli słucha, czy wyłącznie MYJE?:)))

Słucha słucha - dzić przesłuchałem z 5 płyt Chrisa Rea i stwierdzam że nawet ładnie są zrealizowane :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ja , poniekąd - też:) Zobaczysz, Dominik, jak to szybko idzie...:) i jeszcze mi żona ( bezlitośnie ,jak zwykle) - Możdżerów nakupiła. Koniec świata!:)))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja zrobiłem rzetelny remanent i ok 100 sztuk tytułów, które wyrzucić szkoda a słuchał nie będę "zeszło do podziemia" tzn do garażu.

Mam teraz zapas miejsca na jakieś 2 lata :)

Moze cos o blusie, bo dawno nic nie bylo. Zdjecia nie moje, ale plytki niebawem powinny byc u mnie -)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20162-0-21011900-1389300736_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akurat na weekend, listonosz miał wyczucie.

czas wstawić piwo do lodówki...

ps. w "Byrd's Word: na basie gra Paul Chambers a nie jak Francuzi twierdzą Dave Chambers.

Ukryta Zawartość

post-43720-0-24569000-1389368137_thumb.jpg

post-43720-0-48855400-1389368141_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ps. w "Byrd's Word: na basie gra Paul Chambers a nie jak Francuzi twierdzą Dave Chambers.

Czambers to ten f śrotku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak na rozruszani analogowa tapetka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Pedał ?

Przepraszam, nie ma już pedałów, są Romowie.

Oj. Cyganów nie ma , są geje.

Wszystko się miesza w tych dziwnych czasach.

- jak jeszcze nie wytrzeźwiałeś, to nie pisz na forum - a jak napisałeś ten post świadomie, to udaj się w poniedziałek /a może dzisiaj też przyjmują ?/ do psychoanalityka...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Oho :-) w wątku bez banów zaraz będzie powołany banowca techniczny i was zbanuje chamy jedne :-) kto to widział żeby takie rzeczy k...a pisać :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To jest wolny kraj, ksenofobia i homofobia jako prawem nie zakazana jest akceptowalna :)

Komu się nie podoba to niech nie podgląda ;)

Wracając do meritum, dawno żem żadnego placka nie zanabył bo się Rafał zaczął opierdzielać na robocie :)

Nieutulony w żalu z tego frasunku musiałem się zadowolić wymianą myjki automatycznej na jeszcze bardziej automatyczną ale nie mam czego na nią wrzucić :)

EDIT! A, przepraszam, zapomniałem - The Time Możdżera mam. Zaraz sobie umyję i posłucham :)

Dwa japonskie wydania. Pierwsze zakupy w 2014 . Juz zacieram rece na koncert Pata...)))

Jesli lenistwo minie...wkleje pozniej fajniejsze foty -) Teraz z neta.

Ukryta Zawartość

post-20162-0-33715200-1389442525_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dwa japonskie wydania. Pierwsze zakupy w 2014 . Juz zacieram rece na koncert Pata...)))

Jesli lenistwo minie...wkleje pozniej fajniejsze foty -) Teraz z neta.

Ten Pat jest bardzo fajny, oczywiście nagrany genialnie jak to u niego :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Redaktorzy

Pat jest charyzmatyczny. Mój kolega trzy razy przeprowadzał z nim wywiad. Niesamowicie pracowity muzyk. Pat oczywiscie. Chociaz kolega w sumie tez, bo poza praca w radio jest muzykiem. Lubię twórczość Pata. Byłem na jego koncercie we Wrocławiu kilka lat temu. Pełno maszynerii. Brak innych muzyków na scenie. To było coś pięknego jak pod koniec ludzie wstali z krzeseł i wymachiwali rękami jak na koncercie rockowym. Uczta dla uszu i oczu. Wg niektórych Pat Metheny jest najlepszym żyjącym gitarzystą jazzowym na świecie. Bardzo możliwe. Wyrobił sobie styl gry i brzmienie. Rozpoznam je na kilometr.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Pat jest charyzmatyczny. Mój kolega trzy razy przeprowadzał z nim wywiad. Niesamowicie pracowity muzyk. Pat oczywiscie. Chociaz kolega w sumie tez, bo poza praca w radio jest muzykiem. Lubię twórczość Pata. Byłem na jego koncercie we Wrocławiu kilka lat temu. Pełno maszynerii. Brak innych muzyków na scenie. To było coś pięknego jak pod koniec ludzie wstali z krzeseł i wymachiwali rękami jak na koncercie rockowym. Uczta dla uszu i oczu. Wg niektórych Pat Metheny jest najlepszym żyjącym gitarzystą jazzowym na świecie. Bardzo możliwe. Wyrobił sobie styl gry i brzmienie. Rozpoznam je na kilometr.

Ja byłem na jego koncercie w Warszawie na trasie The Way Up jak siadło zasilanie po kilku minutach i czekaliśmy chyba 0,5h na odpalenie gratów. Zagrali genialnie oczywiście, uwielbiam Pata praktycznie w każdym wcieleniu, najbardziej chyba jednak elektryczne granie no i te jego genialne trąbkowe brzmienie oparte na syntezatorze gitarowym Rolanda, rozkłada mnie to od razu na łopaty.

- jak jeszcze nie wytrzeźwiałeś, to nie pisz na forum - a jak napisałeś ten post świadomie, to udaj się w poniedziałek /a może dzisiaj też przyjmują ?/ do psychoanalityka...

Twoje słowa są dla mnie jak brzęczenie much koło moich uszu.

A twe czyny obchodzą mnie tyle co krowi placek hen, na polu.

Pat...Hmm. Dla mnie pierwsza liga ulubiencow -) Doskonaly muzyk i wrecz genialny kompozytor. Choc najbardziej lubie okres dla ECM, to z niecierpliwoscia czekam na kuriera i japonskie wydanie "Still life talking" -))) Troche juz tych skosnookich wydan nazbieralem...w tym promo "Falcon and the Snowman" na bialym labelu. Piekny dzwiek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.