Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz+głośniki do 3tys. zł.

tucadeo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od razu napiszę że nie znam się kompletnie na PC Audio. Mam już do peceta podpiętego Audiotraka Prodigy Cube i słuchawki Denon Ah-D1100. Przesiadłem się ze zwykłej mini wieży i jest to dla mnie ogromna zmiana jakości dźwięku, na plus oczywiście. Jednakże długie i częste słuchanie muzyki na słuchawkach męczy uszy, dlatego chcę kupić wzmacniacz lub amplituner+głośniki do 3tys. zł.

Będą one grały w małym pokoju 14m^2. Przede wszystkim zależy mi na jak najlepszej szczegółowości dźwięku, która mnie oczarowała na słuchawkach, ale lubię także dużą ilość basu i dynamikę, więc nie wiem czy jedno z drugim pójdzie w parze na głośnikach. Słucham elektroniki a głównie trance z oryginalnych płyt i zrzuconych na dysk w postaci flac. Będę wdzięczny za każdą pomoc w możliwie jak najbardziej optymalnym doborze w tej kwocie.

Pozdrawiam.

Witaj,

pierwsze podstawowe pytanie, czy jako źródło będzie wykorzystywany komputer. Jeśli tak, to zwróć proszę uwagę na moim zdaniem bardzo atrakcyjny i nowoczesny system, zbudowany na wzmacniaczu cyfrowym NuForce DDA-100 (http://www.q21.pl/nuforce-dda-100.html) oraz zestaw kolumn Monitor Audio Bx2 (http://www.q21.pl/monitor-audio-bx2.html). Konfiguracja taka powinna w pełni Cię usatysfakcjonować, dając otwarty, dynamiczny i przestrzenny dźwięk.

Przyjrzyj się proszę mojej propozycji, jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Jest to tylko jedna z możliwości, podczas rozmowy lub tym bardziej odsłuchów prawdopodobnie pojawi się jeszcze kilka innych opcji.

W przypadku pytań lub przygotowania oferty finansowej, proszę o kontakt.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

przejrzyj tematy o monitorach aktywnych, będziesz miał szczegółowy dźwięk, najlepszy stosunek jakość/cena

w tej cenie miałbyś parę Adamów F7, Mackie MR8 MKII, Yamaha HS8, albo trochę przekraczając budżet Adamy A3X + Sub7

ps. do tych Yamaha HS7 lub Tannoy Reveal 601A, lub Behringer 3030A można by dołożyć Matrix mini-i - fajny DAC z wyjściami XLR i cyfrową regulacją (nie będzie problemów z balansem przy regulacji)

ps. Zestaw Yamaha HS7/Tannoy 601A/Behringer 3030A + Matrix Mini-i będzie kosztował jakoś 3 tys właśnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.